9 brainfoods til eksamenstiden

Foto: @afoodaffair_bysteph

At forberede sig til eksamen er altid en kamp om at huske alle de gode pointer, der sikrer 12-tallet! Men det er ikke altid at hjernen præsterer efter ambitionerne. Og det skyldes nogle gange, at den ikke får det rigte brændstof at arbejde med. Det typiske eksamens-forberedelser indeholder typisk en cocktail af kaffe og sukker, men faktisk er det som at hælde benzin på en dieselbil! Treat i stedet din hjerne med gode, nærende og sunde 'brainfoods', der giver dig de bedste forudsætninger for at huske alt det du forbereder dig på, inden klokken slår ved det grønne bord. 

Ligesom resten af din krop, så har også hjernen også brug for for god energi, hvis den skal på arbejde. Og her er det ikke kaffe og sukker, som får din hjerne til at præstere sit bedste, tværtimod. Hvis du virkelig vil booste din hukommelse og skærpe din koncentration, så drop koffein, energidrik og sukker, og spis i stedet en grøn kost med naturlige vitaminer, mineraler og fibre, som øger blodgennemstrømningen og tilførslen af ilt og næring til hjernen. 

I galleriet nedenfor guider ELLEs Health Editor dig til ni gode 'brainfoods', du med fordel kan spise inden eksamen for at levere en toppræstation.

8 brianfoods inden eksamen