Moderedaktør Mie Juel tester Slow Juice cleanse

Foto: Mie Juel

Hvorfor egentlig cleanse? Det er der mange, der har spurt mig om. Og en af mange gode grunde er, at du holder en pause fra fast føde og giver fordøjelsessystemet mulighed for at hvile, mens din krop bliver renset.

Formålet med Slow Juice Copenhagens juice cleanse er at rense kroppen. Cleanse kittet består af en kasse med fem Slow Juice per dag af tre smagsvarianter og en hjemmelavet mandel drik lavet af økologiske og biodynamiske råvarer. Herudover får du en kokosvand pr. dag og urte te breve fra Pukka. Derudover får man også en citron med, da man hver morgen skal starte dagen med et glas vand med citron i for at hydrere kroppen igen efter mange timers søvn hvor kroppen har svedt og kan være i underskud af væske. Herfra er første 'måltid' mandel drikken, og derfra er det op til dig, i hvilken rækkefølge du drikker dine juice og din kokosvand. Der skal bare gå 2-3 timer i mellem - ellers løber du tør inden 'aftensmaden'.

Læs også: Emily Salomons bog 'Hverdagsglamour' på gaden nu

Da jeg var i forløbet, og hovedpinen, som jeg var lidt forberedt på, var på sit værste tænkte jeg, at det her gør jeg ALDRIG igen. Men nu her på den anden side, tænker jeg allerede på at gøre det om et halvt år igen... Det er trods alt kun 3 dage. For følelsen af lethed, på trods af at jeg kun tabte 1kg og den energi, jeg fik efter hovedpinen forsvandt, og det at være renset ud, gav en overordnet følelse af velvære. Lidt ligesom at trykke på en reset knap.

Angående det med vægttabet, så er det er selvfølgelig en cleanse kur og ikke en almindelige kur. 

Jeg har aldrig prøvet en juice Cleanse før og forventede egentlig, at den største udfordring ville blive ikke at få fast føde, men jeg var overraskende mæt alle tre dage. Den største udfordring var hovedpinen. Jeg var forberedt på, at jeg ville få hovedpine, da jeg som kaffe elsker ved hvor afhængig, jeg er af at få mit daglige koffein kick, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at den ville være så slem.

Læs også: Start sommer-morgenen med rabarber-hindbær grød

Jeg holdt ud dag 1, men faldt til gengæld også omkuld kl. 18.30 om aftenen. Jeg vågnede først næste morgen, kun afbrudt af en time ved en 22-tiden, hvor jeg var så ør at jeg praktisk taget bare vendte mig om og lagde mig til at sove igen. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har sovet i så mange timer! Faktisk nåede jeg slet ikke at drikke min sidste juice på dag 1. Den havde jeg til gode til dag 2, hvor jeg havde det væsentlig bedre. Jeg var selvfølgelig også veludhvilet efter min 12 timers skønhedssøvn, og hovedpine var næsten væk, ind til om eftermiddagen hvor den kom snigende. 

Det samme var tilfældet på 3. dagen, og begge dage må jeg tilstå, at jeg blev nødt til at tage en lille kop kaffe – og den var vitterlig lille, for jeg kunne ikke klemme meget ned, da smagen og nydelsen slet ikke var det samme. Faktisk oplevede jeg, at den gav mig lidt kvalme, men hovedpinen forsvandt til gengæld efter en lille time, og jeg kunne igen koncentrere mig om mit arbejde. Tænk at man kan være SÅ afhængig af kaffe!

Her får du tre gode tips, hvis du selv godt kunne tænke dig at prøve juice cleanse…

1. Sørg for at have så få møder de dage, du cleanser – det kan være svært at koncentrere sig.

2. Lad være med at lave aftaler om aftenen, se det som en form for terapi – din tid!

3. Gå tidligt i seng!

Læs også: Kom i sommerform med Feminas store yoga-event

Som afslutning på forløbet får man en lille treat med en personlig note. Jeg var alt for nysgerrig, så jeg åbnede den aftenen inden, min cleanse gik i gang, og indholdet var så godt, at jeg ikke kunne vente til dag fire med at spise den. Sådan kan du også starte din juice cleanse!

I galleriet kan du se en række billeder af de mange forskellige typer af juice, som en juice cleanse fra Slow Juice Copenhagen indeholder. 

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem. 

Mie Juel tester Slow Juice cleanse

 

Relaterede artikler