Tips og tricks Tv-makeup-artisten deler den mest udbredte makeup-fejl + sine 7 bedste tips

Foto: Sarah Hesselbo

Måske har du ikke hørt navnet Nina Larsen... Men du har med garanti hørt om tv-personlighederne Sofie Linde, Sarah Grünewald og sangeren Oh Land - eller fulgt med i enten X-Factor eller Vild med dans, som fredag efter fredag ruller henover lige omkring en million danske tv'er. 

Både værter, deltagere og dommere ser jo bragende godt ud med nye looks til hvert program - men har du nogensinde tænkt over, hvem der står bag Sofie Lindes legende looks, Oh Lands pastel stil og Sarah Grünewalds smukke, klassiske styling?

Nina Larsen er stjernen bag scenen. Makeup-artisten, som står for Sarah Grünewalds looks, når hun træder på scenen som vært på Vild med Dans og bag alle looks på settet af X-Factor - ja, hun har selv været med til at skabe Thomas Blachman, som vi kender ham.

Nina lancerede for nyligt sin nye bog Ikonmakeup (som Thomas Blachman for øvrigt har skrevet forordet til). Den tager udgangspunkt i Ninas arbejde med Sofie Linde, Sarah Grünewald, Oh Land, Nabiha, Aura og Mette Lindbjerg. Her får man et indblik i hendes tanker som professionel makeup-artist og hår-stylist, man får følelsen af det tætte forhold, som hun har skabt til sine 'piger' - og ikke mindst step by step-guides og tricks til, hvordan man får nogle af de samme looks som dem. 

Foto: Sarah Hesselbo

Som makeup-artist inkluderer arbejdet selvfølgelig nogle af de vildere show-looks, som også ses i bogen - men som udgangspunkt arbejder Nina meget efter mantraet, at det er det naturlige look, som er smukt.

Nina mener, at den mest udbredte fejl, folk begår, når de lægger makeup, er at de bruger for meget:

"Jeg synes mange gange, at folk bliver for sminkede... Jeg kigger meget på detaljen. Man kan jo godt lave store, vilde makeupper, men der er det stadig vigtigt, at det er flot tæt på og i dagslys - og der synes jeg altså bare, at der er mange, der bruger lidt for meget makeup"

Læs også: Meghan Markles makeup-artist afslører hemmeligheder bag hendes look

I forbindelse med den nylancerede bog har ELLE fået Nina Larsens 7 bedste tips til en naturlig, smuk hverdagsmakeup. Læs dem her.

1. Fugt er essentielt for enhver flot makeup

For at skabe et godt udgangspunkt til din naturlige hverdagsmakeup er det utroligt vigtigt, at din hud er fugtet, inden du går i gang. Du kan have nok så mange gode kvalitets-makeup-produkter, men hvis ikke du har en fugtig base at arbejde ud fra, så betyder det ikke så meget. Huden skal hellere være lidt for fugtigt end lidt for tør. Hvis den i sidste ende skinner lidt for meget, kan man altid pudre en smule - men pas på med for meget pudder!

2. Varm huden op for et bedre resultat

Nina er vild med den levende organiske hud og vil gerne have, at den skinner igennem makeuppen. Derfor arbejder hun med huden og varmen den op med sine hænder - så lægger makeuppen sig meget pænere og mere naturligt. 

3. Cremeprodukter er nøglen til den perfekte naturlige contour

Af samme grund arbejder Nina helst med cremeprodukter - når det gælder både foundation, concealer, bronzer og highlighter. De cremede produkter er meget nemmere at arbejde med, og de lægger sig pænere, end hvis en pudder-bronzer lægges ovenpå det fugtige fundament. Creme-øjenskygge kan også hjælpe til en naturlig øjenmakeup. 
Cremeprodukter holder dog ikke helt lige så godt, derfor er det vigtigt, at bruge en god primer under makeuppen.

Læs også: Se 13 kendisser uden makeup, der inspirerer os til at elske vores naturlige look

4. Ansigtscreme er det bedste værktøj til at fjerne makeup under øjnene

Man er meget sart under øjnene, og derfor er det i virkeligheden bedre at bruge en ansigtscreme til at fjerne en øjenskygge, der har drysset eller en mascara, der har smittet af, fremfor at bruge makeup-fjerner eller en vatpind. Hvis du kører en finger under øjet med en smule ansigtscreme, bliver makeuppen fjernet, og du bevarer en naturlig og fugtig base.

5. Øjenbrynene er makeuppens vigtigste element

Hvis man kun måtte vælge et dagligt makeup-produkt, er der rigtig mange, der sværger til mascaraen. Men ifølge Nina, er det brynene, som du skal satse på.
Brynene er allerede et element, som der har været i fokus i noget tid - men ifølge Nina, kommer der fortsat endnu mere fokus på bryn og øjenmakeup.
Flotte, fyldige og formede bryn gør, at du virkelig kan forme ansigtet og skabe et udtryk, som intet andet produkt kan. Derfor er øjenbrynene makeuppens vigtigste element.
Det er vigtigt at give sig god tid til at skabe øjenbrynenes udtryk, så det også ser naturligt og pænt ud, når man kommer tæt på ansigtet.

6. Makeup-børsterne er altafgørende

Nina bruger generelt meget sine hænder i sit arbejde med det naturlige makeup-look. Men hun understreger også vigtigheden i at have - ikke bare noget godt makeup - men også nogle gode makeup-børster. Det er eksempelvis vigtigt at have en god børste, når du skal lave de perfekte, naturlige og detaljerede bryn. Nina bruger makeup og pensler fra mange forskellige brands, men hun nævner, at Mac blandt andet har nogle gode makeup-børster. 

7. Exfoliér dine læber for det bedste læbestiftresultat

Hvis du vil tilføje en mere markeret læbe til dit naturlig makeup-look, så får du det absolut flotteste resultat, hvis du exfolierer dine læber først. På den måde får du skrubbet alle døde hudceller væk, og du kan lægge en meget flottere og præcis læbestift. 
Hvis du ønsker en mere naturlig læbe, kan du i stedet - ligesom Nina - bruge dine hænder til at dubbe læbestiften på læberne. 

Hvis du er interesseret i endnu flere makeup-tips, kan du læse mere om Nina Larsens nye bog Ikonmakeup HER

Relaterede artikler