Sos til solskadet hår

Antonio Corral Calero er hårstylist og kreativ direktør hos Moroccanoil - firmaet, der er blevet en international succes takket være deres hypede hårolie, som har reddet tusindvis af kvinders hår. Og netop olien indgår også som en del af Antonios rescue-kit, når det handler om solskadet hår. Her får du resten af hans tips til, hvordan du forebygger solskadet hår - og hvad du kan gøre, når skaden er sket …

Hvordan kan jeg se, at mit hår er solskadet?
"Først og fremmest vil du se, at der er små hår, som knækker. Hvis du har en sort top på, vil du hurtigt lægge mærke til dem! Ellers kan du se det, hvis dit hår begynder at opføre sig anderledes; krøller det ikke, som det plejer, eller er det mindre glat, end det plejer? Hvis dit hår er meget statisk, kan det også være et hint om, at det er solskadet og mangler fugt."

Hvilke typer hår er særligt udsatte?
"Alle typer af hår, der er kemisk behandlede! Når du farver håret, hiver du alle de naturlige olier ud, og håret bliver tørt, så det gælder om at tilføre håret ekstra meget fugt, så solen ikke udtørrer det endnu mere. Selv hvis du har fint hår, der normalt ikke tåler særlig meget produkt, så skal du altså til at bruge ret meget, før det virker."

Hvordan undgår jeg, at mit hår tager skade?
"Først og fremmest skal du bruge en god shampoo og conditioner, f.eks. Moroccan Oils 'Hydration'- eller 'Repair'-shampoo og -conditioner. Håret skal næres, og næringsstofferne skal blive inde i håret og forsegle det. På den måde vil det være produktet, solen udtørrer, og ikke selve håret. Dernæst bør du bruge en olie - hver dag - fra midten af håret og ud i længderne. Det fungerer som en fin hverdagsbeskyttelse. Hvis du skal på stranden eller ligge ved poolen, får du brug for endnu mere beskyttelse, og der er vores glimmershine rigtig god."

Antonio Corral Calero er hårstylist og kreativ direktør hos Morrocanoil.

Hvad gør jeg, når skaden er sket?
"Det kommer an på, hvor stor skaden er! Men det er en god idé at bruge produkter, der genopbygger håret, f.eks. 'Restorative Hair Mask', som tilfører håret, hvad det blandt andet mangler - protein og keratin. Og du kan ikke bruge for meget af produktet! Når dit hår er tørt og dehydreret, så vil det absorbere alt, hvad du putter i det."

Hvordan beskytter jeg hovedbunden mod sol?
"Du skal altid bruge en hat, når du tager til stranden. Altid. For produkter med SPF til håret og hovedbunden er nærmest ikke-eksisterende. Vi har jo argan-olie i vores produkter, som man i gamle dage brugte som beskyttelse mod solen, men det beskytter slet ikke nok til, at du kan undgå, at hovedbunden bliver forbrændt. Når hovedbunden er forbrændt, og den føles stram, er det, fordi den mangler fugt. 'Scalp Treatment'kan med sit indhold af essentielle olier bløde lidt op og lindre, lidt ligesom en aftersun."

Relaterede artikler