5 tips Sådan får du smukt og velplejet hår

Foto: Bo Egestrøm

Hvis man, som jeg, er lidt dovent anlagt, så er der nærmest ikke noget bedre end at have en god hårdag.

Gode hårdage kræver minimalt brug af makeup, og selvtillidsbarometret stiger en anelse med godt garn.

Men medmindre du bare mere end heldig genetisk disponeret, og altid har en god hårdag, så er der faktisk et par gode råd, der kan gøre en forskel og hjælpe dig lidt på vej.

Her deler jeg mine 6 bedste tips til et sund og velplejet hår: 

1. Det bedste tidspunkt at rede håret på er, når det er vådt og med balsam i. Kør en stor kam igennem håret. På den måde får du også arbejdet produktet godt ind i håret.

2. Nogle shampooer er mere rensende end andre. Vær opmærksom på at du bruger en shampoo, der virkelig renser dit hår og hovedbund. Rigtig mange får hovedbundsproblemer, fordi de ikke vasker hovedbunden rent nok. Shampoo kan også blive for mildt, medmindre du selvfølgelig er meget sart. Så det en god idé at vaske håret to gange i træk, når nu du er i gang.

3. Frottér endelig ikke dit hår. Det slider ekstra meget på håret, når det er vådt, da hårstråene er åbne og meget mere sårbare. Sving derimod endelig bare håndklædet om det våde hår og lad håndklædet opsuge så meget fugt som muligt.

4. Brug aldrig glatte eller krøllejern på fugtigt hår. Det er alt for hårdt for håret. En føntørrer er det eneste elektriske aggregat, som må komme i nærheden af dit våde hår (rent teknisk udtørrer det håret helt ekstremt, da hårstråene er åbne og alt fugt forsvinder!)

5. Giv dit hår kur 2-3 gang om måneden og naturligvis kun de lange spidser. Helt optimalt skal du vaske håret, lade håndklædet opsuge al det væske den kan, putte kur i og så putte folie eller en plastisk pose omkring håret. Put derefter håndklædet rundt om hovedet for at bibeholde varmen i håret. Hårstråene er meget åbne og modtagelige for den gode kur.  Lad det sidde, lidt afhængigt af produktet men ofte omkring 15 minutter og skyld så håret grundigt.

6. Det er en rigtig god idé at skifte mellem flere shampoo og balsam. Håret kan blive mættet og f.eks. er en shampoo til farvet hår ikke specielt plejende for længderne. Så optimalt skal du skifte hårplejerutine hver 6 uge. Det betyder naturligvis ikke, at du ikke kan vende tilbage til produkterne, men blot skal tage en pause.

I galleriet har jeg samlet 6 fantastiske produkter til et velplejet og sundt hår: 

6 produkter, der giver smukt og velplejet hår

Relaterede artikler