Anne P.s bedste sommertip Sådan får du makeuppen til at holde i varmen

Foto: Sean McMenomy

Sommerfest, bryllup eller bare almindeligt leben i sommervarmen kan udfordre selv den bedste makeup. Særligt øjenmakeuppen må faktisk gerne blive, hvor den først var lagt, til at give sin effekt, og ikke sidde længere nede af kinderne.

For eksempel er en vandfast mascara ikke altid bare løsningen, for hvis man bliver lidt ’fedet’ på øjenlåget, kan det sagtens gå ud over den vandfaste mascara, der opløses af olier. Derfor kan den bedste mascara faktisk godt være en ’tube-mascara’; altså en mascara, der glider af vipperne i små tubeformederør, når den tages af. De drysser sjældent  - jeg har i hvert fald ikke oplevet det.

Tricket med f.eks. Mac Cosmetics ’Extended Play Giga Lash’, er,  at den opløses med vand, der er lige omkring de 37 grader varmt, men ellers holder utroligt godt. 

Foto: PR

Køb her.

Derudover kan en primer – både under foundation, men særligt på øjenlåget være vejen frem til en mere holdbar løsning. Den bedste øjenlågs-primer jeg hidtil har prøvet, er Urban Decays ’Eyeshadow Primer Potion’. Den virker absolut som den skal, og jeg har også ladet mig fortælle, at nogle har været så kreative at bruge den på deres bryn, før de tegner dem op, eller let under øjet for at få concealeren til at holde bedre. Just sayin’.

Foto: PR

 Køb her.

En hurtig og nem løsning er også at tegne dit øjenlåg op med kôhl, der hvor du gerne vil have øjenskyggen. Selvfølgelig skal du matche din kôhl-farve med øjenskyggen, men lad os for eksemplets skyld sige at du tegner 1/3 af låget op med en lyserbrun kôhl, hvorefter du nærmest trygger øjenskyggen på inden for kanten.  Voksen i din kôhl binder sig til øjenskyggen, så du opnår en ret god holdbarhed. Selvfølgelig skal kanten at skyggen blendes smukt, så overgangen er blød og flatterende. 
Foto: PR
 
Den mest naturlige og smukkeste rouge, der også kan prale med god holdbarhed, er i min optik Benefits ’Benetint’. Der er oprindeligt udviklet i San Fransisco i 1970'erne til eksotiske dansere, så deres brystvorter så appetitlige røde ud (for real!). Den er tynd som vand, men farver huden lidt som kirsebærsaft gør. Er mindst lige så fin på læberne, hvis du vil opnå det perfekte 'stained' look - altså farvede læber, der ikke lyser langt væk af læbestift eller gloss. 
Foto: PR
 
 
Og så har jeg personligt et sidste uundværligt sommerprodukt: Coola, der i øvrigt laver vildt gode solcremer, har en setting mist med SPF30. Du kan faktisk også spraye misten under din makeup, og spraye den over din færdige makeup igen bagefter. Så har du ikke alene givet din makeup en god base for holdbarhed, men også beskyttet din hud med SPF. Den kan naturligvis ikke stå alene som din solbeskyttelse, men den gør en forskel. Oprigtig talt et super produkt.
Foto: PR

 

 Køb her. 

 

 

 

Relaterede artikler