Skønhedsredaktøren guider Sådan bruger du glitter og glimmer i din hverdags-makeup

Foto: Henrik Bülow

Der er glimmer her, der og alle vegne for tiden. På tøj, accessories, hårspænder og ej at forglemme: I makeuppen.

Vi drages som magneter til det blikfangende look, men hvor kommer fascinationen fra, og hvordan er det lige, man bruger glitter og glimmer i sin hverdags-makeup? Det ved ELLEs Beauty Director, Anne P, alt om!

”Vores behov for glitter er tudsegammelt – faktisk kan man finde glimmerpartikler helt tilbage til stenalderen. Dengang blev det dog lavet af forskellige typer sten og glas fremfor det udskældte plastisk som i dag”, fortæller Anne P.

Og der er da heldigvis også et stort branchemæssigt fokus på at skabe miljøbevidst glimmer. Se for eksempel, Eco Glitter Fun, der skaber bionedbrydeligt glimmer i alle regnbuens farver!

Foto: Josephine Svane

”Men hvem har ikke også behov for lidt glæde i form at glimmer i sin hverdag? Nu kan du jo få alt fra læbestifter, neglelakker til øjenskygger med glimmer, og faktisk er det slet ikke helt så festagtigt endda længere. I hvert fald ikke på ELLE redaktionen”, siger Anne P.  

Hvordan bruger du så glimmeren? Skønhedsredaktøren er, som altid, fuld af gode tips:

”Den nedtonede version er jo en klar lak med et par enkelte glimmerpartikler i hjørnet af neglen. Med endnu et klart lag lak ovenpå, holder det faktisk ret godt”.

Foto: Imaxtree

”Lidt glimmer på øjenlåget er også altid fint. Enten ovenpå øjenskyggen som et ekstra festligt indslag, eller bare på det nøgne låg. Her kan du enten bruge den nye Glitter Gele fra Glossier eller bruge et af de kendte tricks fra de professionelle makeupartister, der enten bruger glidecreme eller en fed creme som Weledas Skin Food og dupper glitteret på. Det lyder muligvis nok lidt abstrakt med glidecreme, men det holder virkelig godt", fortæller Anne P.

Læs også: Her er de største makeup-trends i 2019.

Hvis du også har lyst til at lege diskodronning for en aften – eller måske har mod på at inkorpore trenden i din hverdags makeup - så se med i galleriet herunder, hvor Anne P. har udvalgt syv fantastiske glimmerprodukter.

Sådan inkorporer du glitter og glimmer i din hverdags-makeup

Relaterede artikler