Hårråd Få styr på den tørre hovedbund

Foto: Jonas Jensen
Har du tør hud, har du måske også tendens til tør hovedbund. Og det er bare irriterende. 

Tør hovedbund skal dog ikke forveksles med at have skæl - og måden at komme det til livs på, er også to vidt forskellige tilgangsmetoder. 

”Det er vigtigt at behandle sin hovedbund korrekt, og en kløende hovedbund forveksles ofte med en tør hovedbund, hvilket øger risikoen for, at man bruger forkerte produkter. Folk ser hvide "fnug"/skæl i håret eller på tøjet og antager, at hovedbunden er tør trods det, at den ofte viser sig at være fedtet,” fortæller Rikke Novod og Tina Marienfeldt fra Hårklinikken på Amaliegade. 

 
 
Så har du konstateret, at det faktisk er tør hovedbund, du døjer med, så er der generelle råd, så som at undgå at føntørre dit hår ved for høj varme, give hovedbunden masser af luft - hvilket betyder så lidt hue og hat som muligt - og aldrig sætte håret op, før det er helt tørt.
 
Hovedbundsmassage er også altid godt, da det stimulerer blodtilførslen til hårsækkene.”, lyder det fra Rikke Novod og Tina Marienfeldt.
 
 
Nedenfor kan du i galleriet se nogle produkter, der går ind og arbejder med tør hovedbund.
 
Er det noget, der generer dig rigtig meget, vil jeg dog rådgive dig til at søge hjælp hos din læge eller hos profesionelle steder som fx Hårklinikken.
 

Tør hovedbund

Relaterede artikler