Selvbruner Den ultimative guide til vellykket selvbruner

Foto: Bo Egestrøm
 
Vi går en sæson i møde, hvor der er stribevis af sociale events, arrangementer og gode fester.
 
Om det er bryllupper, festivaler, sommerfester eller blot et glas rosé på en café med din veninde, så er det jo alt sammen noget, vi lige bruger et par tankestrejf på i forhold til, hvad vi skal have på. 
 
Jeg er personligt ikke den store planlægger. I hvert fald ikke i forhold outfits eller hvilken clutch, jeg skal bruge til en bestemt begivenhed. Det ses muligvis også, men jeg lever lykkeligt uanset. 
 
Men det fik mig til at tænke på, at jeg før i tiden ofte brugte selvbruner, hvis jeg skulle til en sådan lidt større begivenhed, og selvom jeg, indrømmet, i bund og grund nok er for utålmodig til egentlig at gøre det ordentligt, så er det faktisk ikke ensbetydende med, at jeg ikke godt ved, hvordan man rent faktisk bør gøre.  
 
 
Min far sagde altid til mig, at jeg skulle gøre, som han sagde, og ikke som han gjorde, men den tone kunne jeg jo aldrig finde på at bruge overfor jer.
 
Så her følger nogle virkelig gode selvbruner tips, krydret med nogle seriøse ekspertråd fra selveste James Read og Vita Liberata:
 
- Sørg altid for, at eksfoliere huden dagen før. De døde hudceller, der oftest er på benene, gør intet godt for en vellykket gang selvbruner. Husk altid at afslutte med en kropscreme/lotion. Hvis du skal barbere dig, så skal det helt optimalt gøres 48 timer før, du påfører selvbruneren.
 
- Pas specielt på ved albuerne, knæ, hæle, håndled og øjenbryn. Brug gerne en lille mængde bodylotion på disse områder. Så bliver det meget pænere.
 
- Kom lidt selvbruner på ad gangen. På den måde kan du nemmere kontrollere, hvor du har smurt dig ind og hvilke steder, der mangler.
 
- Brug en vatrondel eller lignende til at gnide langs hårkanten i ansigtet for at graduere pænere og mere naturligt. Giv også gerne øjenbrynene en tur.
 
- Lad altid huden optage selvbruner produktet fuldstændig, før du tager tøj på.
 
- Glem aldrig at vaske hænder efter brug af selvbrunere. Jeg taler af bitter erfaring. Det er ret nederen at glemme.
 
- Der findes selvbrunere, hvor selve produktet er virkelig mørkt. Det er en skræmmende fornemmelse, men til gengæld kan du nemt se, hvor langt du er kommet, og hvor du mangler.
 
- Når du har opnået den kulør, som du ønsker, så gentag den samme påpasselige rutine cirka hver 4. dag.
 
- Din ’tan’ vil holde længere, hvis du husker at smøre dig ind i fugtighedscreme hver dag. Det er fordi de farvede hudceller forbliver længere på kroppen, hvis de er fyldt med fugt og næring. Faktisk sværger tanning-guru James Read til brugen af aftersun, selvom du ikke har været i solen. Gode aftersun lotions har den helt rigtig mængde nærende og fugtgivende ingredienser, der fungerer optimalt til at bevare gløden i huden.
 
Et godt vejledende råd fra Vita Liberata er desuden, at man ud fra emballagen kan se, hvor meget DHA-produktet indeholder (et naturligt sukkerstof), og dermed hvor mørk selvbruneren udvikler sig: Light–5% DHA / Medium–7% DHA / Dark–10% DHA.
 
Og så har Jamen Read endnu et godt råd på falderebet:
 
- Brug en isterning over ansigtet før du putter selvbruner på. Selvfølgelig skal ansigtet ikke være vådt, men den får dine porer til at lukke, og så får du ikke de små brune pletter, hvor selvbruneren kan samle sig, hvis du har lidt større porrer. På skinnebenene kan du eventuelt lige ligge en frossen pose ærter i et par minutter først. Hvis du skal på ferie, så brug helst en vandfast solcreme, da den også beskytter din farve imod saltvandet fra havet samt swimming poolen.
 
 
Mine to self-tan yndlingsprodukter pt. er denne serum fra Vita Liberata, som ganske enkelt er genial! Intet mindre.
 
Du kan bruge den koncentreret under din ansigtscreme, og få ret meget glød, eller putte et par dråber i din ansigtscreme et par gange om ugen for at have en fin glød kontinuerligt. Serummet har ikke kun selvbrunene egenskaber, det tilfører også din hud en masse fugt.
 
Yndlingsproduktet til kroppen er denne mist fra James Read. Den er nem, giver kun en lille smule farve ad gangen, og det er endnu ikke lykkes mig at have nogle uheld, hvilket jeg ellers faktisk ofte ender med (... den utålmodige type).
 
 

 

Relaterede artikler