Dagens beauty-tip: Alt, du skal vide om hårolie

Foto: Bo Egestrøm / PR

Mhm, findes der noget skønnere end hår, der både dufter, føles og ser brand godt ud? Næppe. Én af måderne, hvorpå man kan opnå et lækkert, fyldigt, sundt og velduftende hår, er ved at bruge hårolie.

Men hvorfor er det egentlig godt at bruge, hvor meget skal man bruge - og må hårolien gerne røre ved hårbunden? 

Se også: ELLE-redaktionen tester: Hvilken mascara skal man bruge?

Vi har bedt ELLEs skønhedsassistent, Kirstine Engell, der er uddannet frisør- og makeupartist, om at komme med sine bedste råd og tips, når det gælder brugen af hårolie.

Læs med her, og bliv klogere...

Hvorfor og hvordan skal du bruge en hårolie?

"Det smarte ved hårolier er, at du kan bruge dem i både vådt og tørt hår. Når du bruger en hårolie i vådt hår vil de plejende ingredienser trænge længere ind i håret og kan ofte være genopbyggende samtidig med, at de beskytter dit hår mod varme fra styling-produkter og solens uv-stråler. Hvis man har et hår, der har tendens til let at filtre, hvilket ofte sker, når man fx går med halstørklæde om vinteren, kan en hårolie i vådt hår være en lille hjælp til at komme knuderne til livs. En hårolie er desuden fantastisk til at afhjælpe krusset hår og til at samle og fugte tørre hårspidser".

Hvor meget skal du bruge?

"Mængden af olie du skal bruge varierer meget fra hårtype til mængden af hår. Det er dog altid en god huskeregel, at være nøjsom med mængden, da man ellers kan ende op med fedtet hår uden volumen. Man kan dog bruge en anelse mere i vådt hår - men undgå endelig at ramme hovedbunden".

Kan hårolier bruges til alle hårtyper?

"Der findes et bredt udvalg af hårolier, og det er derfor vigtigt at finde en, der matcher lige præcis din hårtype - for så får du uden tvivl det bedste resultat. Men uanset om du har fint skandinavisk hår eller er indehaveren af et stort og fyldigt hår med lækre slangekrøller, er en hårolie et sikkert hit på hylden for hårprodukter".

Kirstine Engell har en personlig favorit, når det kommer til hårolier - og det er denne fra Kérastase, som er den hårolie, som Kirstine selv opnår de bedste resultater med:

Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe indeholder 125 ml. og koster 199 kroner. Find den online HER

 

 

 

 

Relaterede artikler