Hårtips Betty har 30-års erfaring som frisør: Her er mine bedste tips til dit hår

Foto: Privat

Mød Betty. Betty har været frisør i 30 år og er medejer af SACO-frisørsalonen på Fiolstræde i KBH K.

Hun ligner faktisk ret meget en frisør, og man er ikke i tvivl om, at hun kan sit kram, når man først har været i hendes hænder. 

Foto: Privat
 
Passioneret, karismatisk og pålidelig er tre ord der beskriver hende godt, ifølge en af hendes kollegaer, og selvom kundelisten er uendelig, så elsker hun at få nyt hår mellem fingrene.
 
ELLEs Beauty Director Anne P. har frittet frisøren for et tip, et trick og en god historie.
 
Dit all-time bedste tip?
 
Når du skal føntørre og style dit hår, er det vigtigt, at håret bliver helt tørt. Det er nemlig ved de sidste 30% er, hvor formen og volumen kommer på plads. Tit føntørrer folk håret, mens det er alt for vådt, og jo mindre du føntørrer håret, jo bedre. Altså: Produktet i det våde hår, redes igennem og lad det så lufttørre lidt, imens du reder din seng, eller laver en kop kaffe -  og SÅ føntørrer du håret.
 
Derfor: Når håret er ca. 60-70% tørt, og så giver du den fuld gas de sidste 5 minutter. At få føntørret volumen ind i håret, har dog også meget med arbejdsstillingen at gøre. Oftest står vi jo, og hiver håret hevet nedaf for at give enderne volumen. Så prøv at læne hovedet den vej du arbejder  - altså at læne sig den vej, man tørrer håret, og således bygger man nemmere volumen i håret. 
 
... Og trick?
 
Når du har puttet dine stylingprodukter i dit våde hår, så skal du altid rede dit hår igennem, så produkterne bliver fordelt i hele håret. Det nytter jo ikke noget at kramme lidt produkt i hist og her, fordi så er der alt for meget hår, der ikke får noget stylingprodukt på sig:
 
”MEN der skal altid en plejende olie i håret først –  det bevarer elasticiteten og smidigheden i håret. Lidt ligesom din dagcreme til ansigtet. Olien lukker skellaget – bevarer fugten i håret, og gør det mere glansfuldt,” siger Betty Christoffersen.
 
Foto: PR
 ’Oi All in one milk’, Davines, 135 ml, 240 kr.
 
Din bedste frisør-historie?
 
Jeg havde en gang en ret højtstillet politiker, der kom ind i min salon, der virkelig havde brug for at prøve noget nyt. Som vi begyndte at tale om, hvad hun gerne ville have, kom hun ligesom frem til, at hun ikke ville ændre noget. Det kunne jeg simpelthen ikke have i min frisørkrop, og jeg vidste bare, hvordan hun ville blive super fin, så jeg nægtede at give mig. Jeg synes altså ikke altid, kunden har ret, må jeg indrømme. 
Så efter tyve minutters diskuteren, fik jeg endelig lov til at gøre, hvad jeg ville med hendes hår, og hun blev så vanvittig glad for resultatet. Nu har jeg nærmest alle hendes veninder og hele hendes familie som kunder."
 
Din bedste hårkur?
Foto: PR
’Superfood Intense Hydrating Mask’, Saco Supernature, 250 ml, 255 kr.
 
"Nærmest alt er bæredygtigt ved produktet, hvilket jeg elsker, men derudover er selve kuren både fugtigende og genopbyggende, og man kan virkelig se og mærke en forskel."
 
Dit favoritprodukt?
Foto: PR
’Alchemic Shampoo for natural & coloured Hair’ (I flere farver)’, Davines, 280 ml, 210 kr.
 
"Jeg elsker disse shampooer, og bruger selv den i farven RED. Den giver friheden til at lege med dit hår, uden at det er permanent men i douchede toner. Klart en redning til håret mellem frisør besøg, og en fantastisk måde at forlænge farven på."
 

 

Relaterede artikler