Foto: PR
Annonce

Tiden er inde til at give din hud en personlig træner

28/09/2021
Annonce for ZO Skin Health - af ELLE Native
Sol og sommer påvirker huden på mange måder og selvom solcreme er et must, kan huden stadig være på overarbejde i de solrige timer, og trække spor med sig ind i efteråret. Der findes heldigvis gode og målrettede produkter, som hurtigt får huden i god form igen. Her giver hudlægen sine bedste tips til at bevare den naturlige glød efter sommersolens stråler.

Du har måske oplevet, at selvom du er god til at bruge creme med solfaktor, er huden ikke helt sig selv efter en lang sommer. Sommer er sæsonen hvor der bliver brugt meget tid ude i de solrige timer med et koldt glas i hånden, på en solstol eller på oplevelse rundt i byen med veninderne, og mantraet er, at når solen er fremme, vil man have mest ud af den. Men de mange timer ude giver mere end blot end god kulør og solkyssede kinder. Huden ændrer sig om sommeren, og det kan ses som ujævn og generende pigmentering, der varer ind i efteråret i form af en grålig tone og flere urenheder.

Brandet ZO Skin Health er specialister i, igennem videnskab, at fremme hudens sundhed. I samarbejde med dermatologen Dr. Obagi, har de udviklet hudplejeprodukter, der vil booste samt vedligeholde hudens sundhed. De er specialiserede i at korrigere solskader og pigmentering, og derudover forbygge og beskytte mod fremtidige skader. Synlige skader som ujævn hudtone, inflammation og øget talgproduktion er et tegn på, at huden har været på overarbejde igennem sommeren. Solen påvirker i høj grad huden, hvilket kan have store konsekvenser. Faktisk kan solens stråler påvirke huden i op til et døgn efter, at huden er blevet eksponeret for sol.

En af Norges mest anerkendte hudlæger, Dr. Michael Zangani udtaler sig om, hvorfor huden er under hårdt arbejde om sommeren, og hvordan vi bedst tager vare på huden efter en lang sommer.

"Det er både varmen og selve strålerne, der kan give hudskader. Når huden bliver solbrændt, bliver cellerne beskadiget. Huden begynder at skalle, fordi den mister fugtighed, og der opstår en slags betændelsestilstand i huden. Det er derfor, den bliver rød og varm," forklarer hudlægen.

Strålerne fra solen kan stimulere en øget talgproduktion og medføre inflammation i huden, som kan ses ved rødme og urenheder. Umiddelbart kan det godt tyde på at huden synes mere jævn om sommeren og urenheder mindskes, men det er en kortvarig glæde, for når sommeren går på hæld vil de fleste opleve en forværring af hudtilstanden. Der findes heldigvis løsninger og ikke mindst hudplejeprodukter, der vil bidrage til at få huden tilbage i topform efter en travl sommer.

En af hemmelighederne bag en glødende hud er eksfoliering. Grundig eksfoliering er en af de bedste tips til at få styr på huden igen efter sommersæsonen. På den måde sørger du for at fjerne de døde hudceller, og derved har huden nemmere ved at optage andre produkter, der kan fremme hudens sundhed. Jævnlig eksfoliering gør din hud glat, ren og giver et mere levende udseende til din hud. Når solgløden i huden forsvinder efter sommersæsonen, kan den få en grålig undertone. Ved at fjerne de døde hudceller, vil der blive produceret nye og friske hudceller så huden fornyes og det vil bringe gløden tilbage, så du kan bevare lidt af sommerens glæder, når efteråret begynder at nærme sig. Endnu et tip er at bruge produkter med antioxidanter for at reparere huden efter sol.

Retinol, hudens personlige træner

Kollagenproduktionen i huden gør at din hud forbliver spændstig, men med alderen er det naturligt at mængden af kollagen i huden reduceres. Aldringen kan dog ske før tid, hvis huden udsættes for de UV-stråler, der kommer fra solen. Retinol er med til at fremme kollagenproduktionen i huden, og øger din huds evne til at arbejde bedre, så du kan blive fri for skaderne i huden. Man kan sige, at Retinol er hudens personlige træner. Den fremskynder cellefornyelsen, så der hurtigere kommer nye friske hudceller på hudens overflade. Din hud får en mere jævn hudtone og sætter huden i en reparationstilstand, der sørger for at hudens øverste lag bliver beskyttet.

Det vigtigste for dig er at finde den bedste plan for hvordan du beskytter din hud, da huden, ligesom dig, er unik. Søg hjælp hos din hudlæge eller hudplejer for at sammensætte det, der virker optimalt for din hud.

I galleriet nedenfor har vi samlet de produkter fra Zo Skin, som hudlægen oftest anbefaler, når huden skal tilbage i topform.