Annonce

Sus Wilkins: "Dufte tager mig tilbage til særlige minder"

Af ELLE Native - Annonce for N.C.P 4/08/2022
Få har så alsidige dage som skuespillerinden Sus Wilkins. Sus er nemlig en stjerne med mange talenter og heraf også mange projekter. Vi fik lov at følge Sus en hel dag, hvor vi fik et indblik i hendes rutiner og en snak omkring, hvordan hun blandt andet bruger dufte til at skifte "mindset" i løbet af en dag.

Sus Wilkins er først og fremmest skuespiller men har tidligere haft en stor karriere som danser og koreograf. Sideløbende er Sus også model og influencer. De seneste par år har vi kunne finde Sus som en af hovedrollerne i den romantiske ungdomsserie 'Perfekte Steder'. Netop nu er Sus i gang med at forberede sig til en større rolle i en norsk tv-serie, fra skaberen af en af ELLEs yndlings-juleserier 'Hjem til Jul'.

Vi fik lov at være fluer på væggen og følge Sus en hel dag på farten. Samtidig fik vi en snak omkring hvad dufte betyder for Sus, og hvordan hun bygger sin duft op med N.C.P’s duftserie 'Seven Facets' i løbet af dagen.

Morgen: Hjemme hos Sus Sus Wilkins er et ægte multitalent, hvilket hendes liv også bærer præg af. Men først og fremmest er hun en af Danmarks mest fremadstormende skuespillerinder. Her øver Sus replikker i kulissen imens hun bliver gjort klar til ELLEs fotoskydning.

Hvordan ser en typisk morgen ud for dig?

Når jeg ikke er på optagelser, starter jeg helst min morgen roligt. Jeg kan godt lide at sidde med min morgenkaffe på min altan og få et overblik over min dag, før jeg går i bad, får lagt makeup osv. Hvis jeg har en dag, hvor jeg ”kun” har møder og træning, kører jeg det hele en smule mere afslappet, end hvis jeg skal til interviews, være vært eller selvfølgelig på optagelser. Uanset hvor travl min dag bliver, bruger jeg stort set altid morgenen, hvor jeg er frisk til at læse manuskripter og øve replikker, på roller som jeg forbereder mig på.

Hvordan er din morgen-skønhedsrutine?

Når det kommer til min hud, så plejer jeg min hud morgen og aften, uanset hvor træt jeg er. At min hud er så velplejet som muligt går jeg en del op i, og da jeg ofte får meget makeup på i forbindelse med mine jobs, så foretrækker jeg på rolige dage i København at være så naturlig og clean i mit udtryk som muligt. Min morgenrutine tager derfor meget udgangspunkt i hvilken dag jeg har i vente, de essentielle elementer er dog: rens, og fugt af huden, plejende lip balm og altid et sprøjt af en god duft.

Hvilken duft bruger du i dag?

På en dag som i dag, hvor jeg skal til møde hos min agent om lidt, anvender jeg en enkelt duft som er mild og frisk. Duften, jeg bruger fra N.C.P, er 'Lavender & Juniper - Olfactive facet 401', som er både varm, men samtidig frisk og fungerer enormt godt som en base alene eller som udgangspunktet, hvis duften skal bygges op senere. Udover lavendel er topnoterne enebær og citrus, hjertenoterne er iris, salvie og sandaltræ og bundnoterne er baseret på hø og moskus.

Hvis jeg er i humør til at dufte af lidt mere citrus, beholder jeg basen fra 401 og "blander" et lag af " Apple & driftwood - Olfactive 201" oven på min base. "201" har både de friske citrusnoter samt mere varme noter fra jasmin og hvide blomster, som sammen med "401" skaber en markant og forførende duft.

Seven Facets fra N.C.P Olfactives, består af 7 forskellige dufte, der dækker alle duftfamilier og derfor kan lagdeles. Det vil sige, at alle 7 parfumer har forskellige dominerende duftnoter, som kan kombineres på kryds og tværs, så man altid kan matche sin duft med sin hverdag og humør. Ikke mindst kan man opbygge en duft i løbet af dagen, da Seven Facets-serien også kommer i små flasker som er nemme at have med i tasken.

Hvad betyder dufte for dig?

For mig er dufte en måde at sætte en stemning på, og afhænger enormt meget af anledning og humør. Derfor er muligheden for at kunne kombinere dufte og skabe egne signaturdufte, til forskellige anledninger fantastisk og her er N.C.P’s-serie Seven Facets et virkelig godt værktøj.

Når jeg kommer ind i et rum er duften noget af det første jeg ligger mærke til. Som skuespiller arbejder jeg meget med indtryk og sanserne, og et duftminde er noget af det bedste jeg ved. Det kan tage mig tilbage til en stemning på et sekund på en helt særlig måde.

Foto: PR
Formiddag: Møde på agentbureauet Confetti Sus har altid travlt, og med mange bolde i luften er der en del planlægning. Det praktiske bliver diskuteret over en kop kaffe sammen med hendes agent.

Hvad vil det sige at have en agent?

Da jeg beskæftiger mig indenfor en del forskellige områder, er det helt essentielt for mig at have en agent. Min agent sørger for alt det praktiske omkring bookings, men sørger også for, at der er et match imellem mit brand og det skuespiljob eller influencer-kampagne, jeg eventuelt skal lave.

Jeg har derfor forskellige agenter indenfor de forskellige felter. I dag har jeg møde med Confetti, som primært er mit agentur indenfor alt der hedder influencer marketing.

Hvad har I typisk møder omkring?

Vi snakker meget sammen, før samarbejder kommer i mål, jeg samarbejder nemlig kun med virksomheder og brands, som jeg kan stå inde for og oprigtigt godt kan lide. Derfor tager jeg, hellere færre, men de rigtige samarbejder, det er noget som vi taler utroligt meget om sammen.

Foto: PR
Eftermiddag: Til personlig reformer-træning Sus træner hos 'KimoseSport Cph' på Frederiksberg i København

Hvad er dine tricks til at holde dig sund og rask?

Som tidligere professionel danser er det en del af mig at bevæge mig, og gerne meget. Hvis jeg ikke holder mig i form og bevæger mig, så er jeg ikke i balance. Jeg er generelt meget nysgerrig på træningsformer, men jeg er ikke fanatisk i forhold til at skulle træne ekstremt meget. Jeg har virkelig fundet en glæde ved at have en personlig træner, som udfordrer mig, og som sammen med mig kan se min udvikling og sætte ind der, hvor jeg skal blive stærkere.

Jeg træner reformer hos KimoseSport Cph på Frederiksberg i København.

De små rejseparfumer på 10 ml er perfekte at have med på farten og Sus sørger for altid at have en eller flere med i tasken.

Hvilken duft bruger du efter træning?

Skal jeg hjem og arbejde videre derfra, bruger jeg ’Amber & Gaiacwood - Olfactive facet 601’ alene. Duften er rolig og varm og går godt i spænd med, at jeg efter en hård træning har brug for at komme lidt ned i gear igen. Noter fra rav, vanilje og Guayacan-træ har en god beroligende effekt.

Hvis jeg skal videre, kombinerer jeg denne duft med ’Clementine & Violet Flower - Facet 101’, som har en frisk duft af citrus, og noter af violblade samt en velafbalanceret bund af moskus og tonkabønner, som er form for vanilje.

Sådan bygges dufte op med lag

Når du skal udvikle dine egne signaturdufte handler det ganske enkelt om at prøve dig frem. Det vigtigste er at du arbejder med så simple dufte som muligt, det gør det nemmere at lære, hvad som fungerer sammen for dig. N.C.P Seven Facets serien er et godt udgangspunkt da du kan kombinere alle dufte fra de forskellige duft-familier, det er det som kaldes ”Olfactive families”.

Du kan sagtens kombinere mere end to dufte, men husk på at de enkelte duftfamilier ændrer karakter, når de møder en anden duftfamilie. Mærk efter hvad som får dig til at føle dig godt tilpas. Hvis dit smilebånd bliver påvirket af en duft er det et godt tegn.

Vigtigst af alt, er der ingen regler. Når det er sagt, fungerer det for mange at have en dybere base med varme og markante dufte og herefter at toppe med lettere og friske noter.

De syv Olfactive-familier er:

Citrus: Friske og lettte dufte med essentielle olier, ofte udvundet fra frugt, såsom appelsiner, grape, citrus, mandarin, bergamot, lime og yuzu.

Floral: Feminine og sødere dufte, ofte fra blomster, såsom jasmin, rose, liljer, ylang-ylang, violer med mere.

Fougère: Markante men dybe dufte, oftest udvundet fra træsorter, mos, bergamot, lavendel, kumarin (hø) og vetiver (græs).

Chypre: Varme og tørre dufte men ofte med flere frugtige noter end eksempelvis Fougére.

Træ: Varme og balancerede dufte fra eksempelvis, cedartræ, vetiver (græs), sandeltræ og rav.

Orientalsk: Varme og sensuelle dufte ofte fra patchouli (myntefamilien), rav, vanilje, mos og eksotiske træsorter, krydderier og blomster.

Mos & læder: Stærke dufte ofte fra læder, brændt og røget træ, birk og tobak

N.C.P

N.C.P. har i alt 15 forskellige parfumer. Alle dufte kommer i 50, 10 og 5 ml. Alle dufte er unisex, veganske og optimale til brug i lagdeling. Lagdeling betyder at kombinere to eller flere dufte på samme tid og giver dig mulighed for at finde din unikke signaturduft, uanset om det er til en unik lejlighed eller til en hel sæson! Vi havde derfor til hensigt at fokusere på Seven Facets-serien, som er et godt udgangspunkt for at starte med lagdelingen af ​​N.C.P.s parfumer. Seven Facets består af 7 forskellige dufte, der dækker alle duftfamilier; citrus, frugt, blomst, fougere, chypre, træ, orientalsk.