Slankemad der mætter

Let og lækker slankemad

Du vil gerne tabe dig de to ekstra kilo, men maven knurrer efter andet end vandholdig agurk og tomat.

Køleskabets fristelser kommer pludselig tæt på, selv om du har lovet dig selv at lade være, men slankekuren behøver ikke at være en øv-tid, hvis du sørger for at spise de rigtige fødevarer. Slankemad handler nemlig om at gå i krig med de produkter, der mætter bedst.

God slankemad er fiberrig

"Mæthed handler om to faktorer: Et højt indhold af protein og af fibre. Man skal have et højere indhold af protein end man tror, og de proteinholdige fødevarer ligger længere i mavesækken, før de forbrænder, og det er derfor vi føler os mætte," siger Lisa Bolting, der er chefdiætist på slankedoktor.dk

Ifølge hende er det grøntsager med højt fiberindhold som gulerødder, blomkål, kål, broccoli, ærter og majs, som der er en god ide at fylde på tallerken som slankemad, hvis du vil holde dig mæt under slankekuren. En anden faktor er korn i form af rugbrød og ægte groft brød af høj kvalitet, der er god slankemad.

Grøn salat og tomater mætter ikke nok

Det er en god ide ikke kun at fylde din tallerken med slankemad med grøn salat og vandholdig tomat og agurk, hvis maven ikke skal rumle efter frokost. Hvis du supplerer din salat med kikærter og det hirselignende kornprodukt quinoa, så ligger salaten længere i maven og giver dig mæthedsfølelse.

Til de små mellemmåltider er det vigtigt at have lagt planer i forvejen for, hvilken slankemad man skal have.

"Det handler tit og ofte om at være forberedt med slankemad hjemmefra. Smør for eksempel en grovbolle med mager ost og skræl gulerødder til at have med i en pose, så holder du dig mæt. Spis ikke kun frugt, der har et højt sukkerindhold, men suppler med andre ting, hvis din slankemad skal holde dig mæt," siger Lisa Bolting.

Få god inspiration til let og lækker sommer slankemad i galleriet nedenfor.

10 lækre, kalorielette sommermåltider