løbemotivation
Annonce

Sådan booster du din løbemotivation

af Aller Creative Studio i samarbejde med adidas 22/03/2021
Mange sports- og træningsmuligheder har været under lockdown i over et år, men én form for motion, kan ingen tage fra os: løb. Grib den frihed, det er at kunne løbe lige når du vil, og boost din løbemotivation med disse 3 tips.

Hvis du har været vant til at scanne fitnesskortet med jævne mellemrum præ-Corona, har det seneste år muligvis været lidt af en udfordring for dig. Med lockdown på lockdown og dertilhørende inaktivitet, kan det være vanskeligt at finde motivationen til at få motioneret.

Med forårets komme, er det dog i stigende grad mere tillokkende at få spændt løbeskoene og få pulsen op udendørs – og heldigvis holder løbeskoene og fortovene ikke lukket.

Hvis du ikke allerede trisser (eller spæner) pustende og prustende rundt på gader og stræder, kan du her få boostet din løbemotivation, og måske finde tilbage til glæden ved løb – og her er der meget at vinde!

Emilie Lilja løb

Influencer Emilie Lilja har droppet de skyhøje ambitioner om at være den bedste til at løbe. I stedet fokuserer hun nu på den energi og mentale ro, hun får af sine løbeture nord for København.

Se din by med nye øjne

Før vi når til de 3 tips, der skal hjælpe dig tilbage til ægte løbeglæde, så lad os lige se nærmere på endnu en af de ting, du vinder ved løbeturen.

Hver gang du drejer nøglen til hængelåsen i fitnesscenterets omklædningsrum, går du glip af en kavalkade af sanseindtryk. I fitnesscenteret, omgiver du dig dag efter dag med de samme rammer, hvor du på en løbetur har friheden til at variere oplevelsen efter dagens humør – og form.

Hvorfor så ikke benytte den nuværende nedlukning og forårets lysere dage, til at tilbringe mere tid udendørs i det område, der omgiver dig hver dag? Når du spænder løbeskoene og begiver dig ud i din by, kan du hver gang, du løber, genopdage nye veje, stier, detaljer ved dine omgivelser, som du måske ikke før har bemærket.

Prøv at se på din by, eller det område, du vælger at løbe i, med helt nye øjne, som om du aldrig har været der før. Hvad ser du? Hvordan dufter der? Synger fuglene? Tag alle sanserne med på din løbetur og opdag, hvilken helhedsoplevelse, det kan være, og hvor mange nye ting, der hele tiden er at gå på opdagelse i.

Så næste gang, du er ude at løbe, så prøv at løb ned ad den vej, du ikke har valgt før. Hvor bringer den dig mon hen?

Hvorfor løber du?

Influencer Emilie Lilja er vokset op nord for København, og det er her, hun bedst kan lide at løbe - når hun har lyst. Emilie har droppet de høje ambitioner, hun før lagde ned over løbeturen, og løber i stedet nu kun, når hun har lyst.

Det har givet hende en fornyet glæde for træningen, hun ikke før havde. Hør om Emilie Liljas motivationer for at løbe i videoen her:

3 tips til at booste din løbemotivation

Herunder får du 3 tips til, hvordan du kan booste din løbemotivation, og finde tilbage til glæden ved at løbe:

Tip 1: Løb når du vil – ikke når du skal
Ofte kan det være en barriere for løbeturen, at vi har en masse planer for, hvornår vi skal løbe, og ikke mindst, hvor mange gange om ugen vi for eksempel skal have haft løbeskoene på. Hvis du dropper alle planerne, og i stedet lærer at mærke efter, hvornår lysten melder sig (og omvendt ikke gør), så vil motivationen være din løbemakker fremadrettet.

Når det angår løbeturen, så fjern ordet ’skal’ fra dit ordforråd – find i stedet ordet ’vil’ frem. Og hvis ikke det ord står på lystavlen? Så er det ikke nu, du løber. Med løb følger friheden og fleksibiliteten også til, at du kan gribe lysten, når den melder sig.

Sofia Kanamat adidas

Adidas brandambassadør, Sofia Kanamat, dyrker kampsport og supplerer sin træning med løb – særligt nu, hvor træningscentrene må holde lukket. Løbeskoene holder heldigvis ikke lukket, og hun kan selv bestemme, hvornår hun tager dem på, og hvor turen går hen.

Tip 2: Skru ned for præstationsræset
En anden årsag til, at det kan være svært at komme ud ad døren, er de skyhøje ambitioner, vi kan have en tendens til at tillægge løbeturen. Hvor mange kilometer, skal du løbe? Og hvor hurtigt? Må du holde pauser og i hvor længe?

Drop alle de mål, du før har sat. Lad være med at fokusere så meget på formalia, og ret i stedet fokus mod rejsen fremfor målet. Nogle dage kan det være, du ikke føler, at du har energien til en løbetur, og så kan det være tilstrækkeligt, at sige til sig selv, at man blot vil gå en tur. Ofte vil energien komme, når først du er afsted, og hvem ved – måske sætter du tempoet op halvvejs?

Husk også, at du på din løbetur har frihed til at tage imod de muligheder, der mælder sig undervejs. Stop op og snus til blomsterne. Tag et billede af en sjov detalje på en husmur. Nyd turen på din måde, og lad dig ikke styre af tempo og puls-ure.

Tip 3: Gå aldrig ned på udstyr
Det rette udstyr kan gøre en verden til forskel. Har du prøvet at cykle på en flad cykel? Det er ret hårdt, ikke? Det er lidt det samme med løbesko. De skal have en ordentlig affjedring og støtte, og de skal give et godt løbe flow, så det i hvert fald ikke er skoene, der bremser dig for en god løbeoplevelse.

Det seneste nye indenfor sportsteknologi er Adidas UltraBoost 21-løbesko et eksempel på. Med en stivere forfod, genererer skoene et mere spændstigt løb, og en nyudvikling af den velkendte mellemsålsteknologi Boost, giver de dig utrolig returenergi og komfort med hvert skridt, du tager.

adidas ultraboost

Adidas UltraBoost 21, 1.499 kr. Køb her

Om Adidas UltraBoost 21

Adidas har altid troet på, at sport har kraften til at ændre folks liv, og det er UltraBoost 21 indbegrebet af. Den giver folk evnen til at forbedre deres liv og skabe positive forandringer, og det er især vigtigt i en Coronafokuseret tid, hvor fitnesscentre verden over er lukket ned, og løb er blevet en endnu mere populær måde at holde sig i form og holde humøret højt på. Køb den her.

  • Skoenes overdel er Primeblue certificeret, og bestående af 92% genanvendt havplast, hvilket gør dette til den mest bæredygtige UltraBoost nogensinde.
  • Der har aldrig før været så meget ’Boost’ i Ultraboost – denne model har 5% mere end hidtil.
  • Ultraboost yder maksimal komfort og affjedring i hvert trin. Du vil føle, at du går på skyer.
  • UB21 er det ypperste fra Adidas’ løbeskossortiment og bærer af to af brandets vigtigste innovationer: Boost & Primeknit. Det sætter en ny standard inden for energiudbytte, komfort og pasform hver gang Adidas genopfinder den i håb om at lave den bedste løbesko, de nogensinde har lavet, og hjælper løbere med at løbe behageligt, uanset afstand eller niveau.