Opskrift: Salat med bagte sødekartofler, fåreyoghurt, spinat og granatæble
At lave ’food in a jar’ (eller "mad i et sylteglas", som det jo hedder på dansk) er en god og sjov mulighed for at slå kreativiteten løs i køkkenet og skabe nogle fine farvekombinationer. 'Food in a jar' er også en lækker og indbydende måde at anrette og servere morgenmad, salater og desserter på, og giver samtidig et godt overblik over mængderne af hhv. grønt, kød og fuldkorn.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også: Opskrift: Vegansk choko-kokosmousse
Kogebogen FOOD IN A JAR, som er skrevet af Sophie Vedel Dalgaard, indeholder 80 opskrifter på alt fra morgenmad, smoothies, salater, supper og desserter og udkommer ultimo september, men ELLEs Health Editor Stephanie Bang har udvalgt fire (sunde) favoritter fra bogen. Her kommer Stephanies anden favorit:
Salat med bagte sødekartofler, fåreyoghurt, spinat og granatæble
Denne salat er både mættende og smuk med sit fine farvespil af orange, rødt, grønt og hvidt. De milde sødekartofler får et godt modspil med den syrlige fåreyoghurt og de knasende syrlige granatæblekerner. Sødekartoflerne er krydret med zaátar og Ras el Hanout, der er blandingskrydderier fra Mellemøsten, og som bl.a. indeholder sesam, timian, spidskommen, ingefær og kanel. Krydderierne giver denne JAR en vidunderlig krydret smag med eksotiske noter, der går godt i spænd med de søde kartofler. Brug salaten som frokost eller som tilbehør til grillet lam eller kylling.
Tager du din JAR med på tur, så start med yoghurt, sødekartofler, olie, salt og peber, dernæst granatæblekerner, og afslut med spinat og friske krydderurter og så er du klar til picnic.
Psst... FOOD IN A JAR udkommer den 12. september 2016, men kan allerede forudbestilles nu hos SAXO.dk.