Opskrift: Bagt havregrød med kokos og hindbær
Foto: PR
Annonce

Opskrift: Bagt havregrød med kokos og hindbær

Annonce 11/06/2018
I samarbejde med Urtekram og Maria Engberg, der står bag bloggen, Vanløse Blues, giver vi dig her opskriften på en lækker og sund morgenmad, som passer perfekt til sommerens dejlige morgenstunder: Bagt havregrød med kokos og hindbær

Sommeren er over os, og hvad er mere sommerligt and at arbejde med alle de farverige og friske råvarer, som er i sæson netop nu? I samarbejde med Urtekram og Maria Engberg – bloggeren bag den veganske og glutenfri blog Vanløse Blues – har vi skabt en række sunde opskrifter, der kan give inspiration til en grønnere og sundere hverdag.

I ELLEs juni-magasin, der er på gaden fra 30. maj til 27. juni, får du et helt tillæg, ELLE Sommermad, der er dedikeret til det veganske sommerunivers. Tillægget består af 25 sunde og sommerlige opskrifter, som Maria Engberg har udviklet særligt til ELLE, og du kan godt glæde dig til alt fra søde morgenmadsanretninger til nem frokost, insta-worthy aftensmad og ikke mindst snacks, der er så lækre at man næsten skulle tro, at de var syndige... Men alle opskrifter kan laves med en glnisende sund glorie, for de er nemlig lavet med økologiske råvarer for Urtekram og er sprængfyldte med vitaminer, gode fedtstoffer, mineraler - og ikke mindst grønt i lange baner.

BAGT HAVREGRØD MED HINDBÆR OG KOKOS

Som teaser for tillægget ELLE Sommermad, som du får gratis med ELLE i juni måned, deler vi opskriften på bagt havregrød med kokos og hindbær, som er en lækker og sund start på sommerens morgener - eller som alternativ til eftermiddagskage de dage, hvor du gerne vil have noget, der smager syndigt, men faktisk udelukkende består af gode og økologiske sager. Om morgenen kan du med fordel servere den bagte grød i skål overhældt med plantemælk og toppet med friske bær - og om eftermiddagen som en traditionel skærekage.

Opskriften er tilmed vegansk - og ønsker du at lave den i en glutenfri version, kan du bruge glutenfri havregryn (findes i Urtekrams sortiment).

Det skal du bruge: - 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand* - 5 dl havregryn* - 2 dl kokosmel - 2,5 dl frosne hindbær - 4 dl plantebaseret mælk - 2 spsk. ahornsirup* eller anden flydende sødning - 2 spsk. kokosolie* - 1 tsk. kanel* - 1 tsk. vaniljepulver* - 1 nip salt* * Findes i Urtekrams økologiske sortiment
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 200 grader, og smør et ovnfast fad med lidt kokosolie.
  • Rør chiafrø og vand sammen, og lad det trække i 5-10 min. for at danne en gelélignende konsistens.
  • Smelt kokosolien i en gryde, og rør ahornsirup og mælk ud heri. Bland havregryn, kokosmel, kanel, vanilje og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt hhv. chia- og mælkeblandingen til de tørre ingredienser, rør det sammen, og vend til sidst de frosne hindbær i.
  • Fordel blandingen i det ovnfaste fad, sæt det i ovnen og bag det i 45-50 min.
  • Lad den bagte morgengrød køle af i 15 min., inden du serverer den enten overhædt med plantebasert mælk eller som en sund, lun kage - og masser af friske sommerbær.

Lyder det lækkert og har du lyst til mere? Så skynd dig ned til din lokale bladpusher efter ELLEs juni-magasin, hvor du får særtillægget ELLE Summerfood med helt gratis. ELLE Summerfood er et opskrifthæfte med 25 lækre og sunde opskrifter – alle udviklede af Maria Engberg fra Vanløse Blues i samarbejde med ELLE og Urtekram - som du kan gemme. Her er masser af sund inspiration til både morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og dessert.

Psst ... Vil du have adgang til 15 ud af de 25 opskrifter fra tillægget digitalt, så klik her og få 15 udvalgte ELLE x Vanløse Blues x Urtekram opskrifter dirkete på dit device.

Ingredienserne består dels af årstidens frugt, grønt og bær, dels af velsmagende økologiske ingredienser produceret af Urtekram, som har mere end 40 års erfaring med økologi til køkkenet, mens selve opskrifterne er komponeret og gennemtestet af madbloggeren og grøntsagselskeren Maria Engbjerg aka Vanløse Blues.

Læs mere om Urtekram her og Vanløse Blues her.