Joanna Scharlett: Sådan holder jeg mig sund
Foto: @joanna_scharlett
Sundhed

Joanna Scharlett: "En kur virker kun, hvis du er på den, så drop den og fokuser på det gode ved at vælge en sundere hverdag"

af Stephanie Bang 6/06/2017
Joanna Scharlett er personlig træner, coach, adidas-ambassadør og ELLEfit-teamets faste træner. Med andre ord: En kvinde, der elsker at løbe, træne og leve en sund livsstil. Vi har talt med Joanna om sundhed, hendes passion for marathon og hvor hun finder sin inspiration til sundhed og træning...

Joanna Scharlett, 37 år, er lidt af en sportsnørd, men på den charmerende måde.

Foruden at være løbekaptajn for adidas i Danmark, med et par halv- og helmarathoner bag sig, er hun god til de fleste sportsgrene. Til dagligt arbejder hun som personlig træner og coach, og så er hun ELLEfit-teamets helt egen personlige træner, som får en lektion hver mandag eftermiddag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har mødt Joanna til en snak om, hvad sundhed er for hende, hvad hun spiser før et marathon, og hvad hun gerne vil være bedre til.

Navn: Joanna Scharlett Jørgensen

Alder: 37 år

Profession: Coach, Foredragsholder & Personlig træner

Foto: @joanna_scharlett

Hvad er sundhed for dig?

For mig handler sundhed om mange ting. I virkeligheden kan jeg godt lide ideen om, at jeg inspirerer andre til at tage stilling til, hvad sundhed er for dem. Jeg lever selv meget i overensstemmelse med mine egne værdier og overbevisninger, hvor jeg personligt tror på, at sundhed handler om at føle sig fysisk godt tilpas, og have et mentalt overskud.

Hvordan starter en typisk morgen for dig?

En typisk dag starter med, at jeg står op kl. 06.00. Mens jeg børster tænder lader jeg et glas med mælkesyrerbakterier fra Probiotic Classic 10 stå 15 minutter, bagefter drikker jeg et glas vand med citron, og inden jeg tager afsted drikker jeg et gurkemeje-shot. Morgenmaden venter jeg som regel med til efter endt træning med de første klienter.

Hvilke træningsformer dyrker du selv?

Jeg dyrker meget alsidig motion, som indebærer både frivægte, løb, plyometrisk (øger eksplosivitet og spændstighed) og gymnastisk træning, yoga, barre og boksning. Jeg tror på, at det er vigtigt at shuffle lidt rundt, så man bliver inspireret, udfordrer kroppen og ikke kører død i den samme form for motion.

Hvor ofte træner du?

Som udgangspunkt dagligt, medmindre jeg lige har haft et maraton, så giver jeg kroppen ro et par dage.

Hvor finder du inspiration til sundhed og træning?

Uddannelser og andre personlige trænere, eller nærmere specialister. Jeg synes det er inspirerende, at lære af nogen, der arbejder indenfor et bestemt felt, og når de har evidensbaseret forskning eller studier på deres måde at arbejde på, så bliver jeg nysgerrig. Jeg kan godt lide at lære af de bedste. Et godt eksempel er min uddannelse i det amerikanske system CrossFit, hvor jeg gik efter at få Adrian Bozman (anerkendt træner indenfor CrossFit) som underviser, han har selv været atlet og er i dag dommer ved Games (CrossFit-konkurrence).

Hvad er dit bedste sundhedstip?

Uh der er mange, så det er virkelig svært kun at vælge en. Det er jo så kliche, men drik vand, spis grøntsager og glem ikke dine fibre. Rugbrød og ris er bestemt ikke farligt! Men det bedste må nok være, at se sundhed som en del af din livsstil og så hellere være realistisk med dine mål. En kur virker kun hvis du er på den, så drop den og fokuser på alt det gode ved at vælge en sundere hverdag.

Hvad har du altid i dit køleskab?

Økologiske citroner, ingefær, rødbeder, æbler, spinat, hvidløg, mine Puori vitaminpiller og æblecidereddike. De første 3 ting er en god basis til juice og æbler er min absolut yndlingsfrugt. Hvidløg er med til at give en rigtig god smag til rigtig mange retter, og så er det hamrende sundt. Æblecidereddike er et must til mine salater, som jeg spiser dagligt året rundt.

Har du en livret?

Jeg er vild med asiatisk mad, og der er en simpel ret som min ekskæreste engang overraskede mig med. Det er en asiatisk agurkesalat med koriander og laks, som jeg i princippet aldrig bliver træt af og sagtens kunne spise hver dag.

Hvad spiser du før et maraton?

Før et maraton står jeg tidligt op og spiser grød (Irmas nr. 2 er min favorit), som jeg spiser ca. 2,5-3 timer før start. Hele ugen op til et løb sørger jeg for at spise ordentligt, få nok søvn og få drukket godt med væske og elektrolytter de sidste 2 døgn.

Hvad ville du bruge den sidste time på, hvis der var 25 timer i døgnet?

At læse. Jeg har så mange gode intentioner om, at blive klogere og blive ved med at lære, men får desværre næsten altid nedprioriteret min læsning (også selvom jeg bliver ved med at købe bøger).

Vil du se mere til Joannas hverdag og lade dig inspirere til flere sunde tip og gode træningsvaner? Følg Joanna på Instagram: @Joanna_Scharlett

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her