Foto: Lindhardt og Ringhof
Sundhed

Få Emily Salomons opskrift på himmelske citronsnitter

af Stine Braunschweig 23/06/2015
Blogger og forfatter Emily Salomon deler ud af nogle af sine allerbedste opskrifter i bogen 'Hverdagsglamour', der er på gaden nu. Her får du du opskriften på Emilys herlige citronsnitter.

Blogger og forfatter Emily Salomon, der også har bloggen af samme navn, har udgivet bogen 'Hverdagsglamour' - en guide til skønhed, stil, indretning og lækker og nem mad i hverdagen.

Denne gang forkæler hun os med opskriften på citronsnitter, eller lemon bars, der er den amerikanske pendant til den franske citrontætrte. Og de smager himmelsk!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Start sommer-morgenen med rabarber-hindbær grød

Det skal du bruge:

Bund

- 225 g smør, v. stuetemperatur

- 1¼ dl sukker

- 5 dl mel

- 1 knivspids salt

Citronlag

- 4 XL æg, v. stuetemperatur

- 1½ dl sukker

- 1 toppet spsk. revet citronskal af økologisk citron

- 1½ dl friskpresset citronsagt

- 1½ dl mel

- Flormelis til at drysse over

Sådan gør du:

- Varm ovnen op til 175 grader og beklæd en 20x30 cm bradepande med bagepapir.

- Pisk smør og sukker let og luftigt med en håndmixer.

- Bland mel og salt og hæld det i smør/sukkerblandingen.

- Pisk et par gange med håndmixeren og ælt derefter sammen med hænderne. Bare til det lige akkurat er samlet.

- Tryk derefter dejen ud i bradepanden, til den danner et jævnt lag og går cirka 2,5 cm op ad kanterne.

- Stil dejen på køl (gerne i fryseren) i 20-30 minutter.

- Prik den med en gaffel og bag den herefter i 15-20 minutter, til den er blevet bare en anelse lysebrun.

- Pisk æg, sukker, citronskal og -saft sammen med melet. Lad være med at piske det luftigt (så brug hverken håndmixer eller stærk mand). Det skal bare lige piskes glat/sammen.

- Hæld citronblandingen over bunden og bag hele herligheden i 25-30 minutter. Ryst lidt på formen - hvis det stadig skvulper, er kagen ikke færdig endnu.

- Lad den køle af på en rist og skær den derefter i firkanter. Drys flormelis over gennem en sigte.

Læs også: Opskrift på vitaminboost med rødbede, gulerod og ingefær

Så har du en perfekt sommerdessert eller snack, der er nem at have med sig til sommerens mange fester, picnics og ture på stranden. Og så er der vist ikke så meget andet tilbage at sige end velbekomme!

Lindhardt og Ringhof

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her