5 madvarer, der ødelægger din træning

I de sidste to uger op til nytår genlæser vi de artikler, som har tiltrukket sig allermest opmærksomhed på ELLE.dk i året, som er gået.
I juni 2012 var der fokus på det sunde liv, og den mest læste artikel denne måned handlede om madvarer, der snyder ...

Har man spist noget mad, som maven må arbejde hårdt for at fordøje, kan træningen faktisk blive til en særdeles ubehagelig fornøjelse.
Man kan faktisk få det helt dårligt.

Shape.com har lavet en liste med en række madvarer, man ikke skal indtage lige før træning. Her er fem af dem:

Hørfrø
De er sunde og fyldt med fiber og kan faktisk virke rigtig godt mod en forstoppet mave. Men skal du dyrke motion, bør du holde dig fra hørfrøene i mindst to timer før træning.

"Det er bestemt en god idé at begrænse indtaget af fibre omkring træningstidspunktet. Udover hørfrø skal du gerne holde dig fra andre fiberrige madvarer og satse på en blanding af protein og kulhydrater før træning", siger Stella Matsovas, der er ernæringsekspert i Los Angeles.

Rå grøntsager
De er sunde, men det er bedst at vente med de rå grøntsager til efter træningen. Det kræver nemlig lidt mere arbejde for maven at fordøje rå grøntsager som broccoli og gulerødder pga. fiberindholdet. Og det er ikke en behagelig følelse at løbe en tur, mens maven er på overarbejde.

Spar tid på træning - bliv kvik-slank med Power Plate!

Saltholdig mad
Selvom nødder kan være en fin og sund snack, skal du passe på de meget saltholdige af slagsen. Saltholdig mad kan nemlig forstyrre væskebalancen, som er rigtig vigtig, når du skal træne.
"Jeg ville generelt undgå saltholdig mad. Det er selvfølgelig okay at bruge lidt salt i maden, men hold dig fra den type mad, der kræver en del salt, som f.eks. saltede og ristede nødder, kødpålæg og chips", siger Stella Matsovas.

Avocado
Den grønne avocado smager godt og er sådan set også sund. Avocadoer har et højt indhold af fedt - men det er den sunde variant. Det er dog ikke en god idé at spise avocado lige før træningen. Maven er nemlig længere om at fordøje fedt- og proteinholdig mad, og derfor er det fint at spise i døgnets andre timer, hvor man ikke skal træne, da det giver en længere mæthedsfornemmelse. Hold dig derfor fra avocadoer mindst et par timer før træningen, så din mave ikke har for travlt med at fordøje den.

Grønne bananer
Det kan være ganske fint at spise bananer før træning - du skal bare sørge for, de er modne. Det har noget at gøre med, at modne bananer er lettere for maven at fordøje i forhold til sukkerindholdet.

Drop kuren og bliv slank med den rette styling!


Få flere tips til sunde madvarer og træning i artiklerne herunder.

Relaterede artikler