Sådan skaber du selv Mathilde Gøhlers signaturfrisure
Annonce

Sådan skaber du selv Mathilde Gøhlers signaturfrisure

Annonce for Dyson af Aller Creative Studio 11/05/2021
En stor del af Mathilde Gøhlers identitet ligger i hendes smukke hår, der altid falder naturligt og honningfarvet over hendes skuldre. Men hvad gør modellen for at få sit hår så flot – og hvordan kan du selv skabe looket? Læs med her og få Mathilde Gøhlers bedste hårtips og opskriften på hendes naturlige, let bølgede signaturlook.

Der ligger ualmindelig meget identitet og symbolværdi i ens hår. Det ved model Mathilde Gøhler mere end nogen anden, da hun lever af sit udseende, og ikke mindst sit ’look’, som især er bundet op på hendes lange, honningfarvede hår.

Men hvad er hemmeligheden bag Mathilde Gøhlers smukke manke? Vi har talt med modellen om hendes hår-og skønhedsrutiner, og fået opskriften på, hvordan du selv laver hendes signaturfrisure: løst hår med et fyldigt, naturligt fald.

Har du altid haft langt hår?

”Ja, lige siden jeg var teenager. Da jeg var barn, var jeg altid page-klippet. Det var min mor, der klippede min søster og jeg, og det var aldrig rigtig pænt, så da jeg selv kunne få lov at bestemme ville jeg bare gerne have det langt, langt, langt, ligesom mine veninder.”

Hvad er det bedste hårråd du nogensinde har fået?

”Less is more. Man behøver slet ikke alle mulige produkter, når man har sine basis-redskaber i orden. Jeg holder mig selv til olie og en plejende shampoo og en hårkur i ny og næ. Jeg bruger ikke produkter i løbet af dagen undtagen en olie, som jeg frisker op med. Jo færre produkter, jo mindre tynger det, og jo pænere er håret.”

Frisure og styling Mathilde Gøhler

Hvad gør du selv for at pleje dit hår?

”Jeg spiser en masse kosttilskud. Blandt andet spirulina, zink og B12 vitamin, der alle kan være medvirkende til booste systemet indefra, fra hår til hud, negle og organer. Desuden har jeg forsøgsvis prøvet at lade være med at drikke kaffe. Det er lidt kontroversielt, og det er ikke helt videnskabeligt bevist, men nogle mener, at der er en sammenhæng mellem at drikke kaffe og frigivelsen af et kvindeligt hormon, der kan forårsage hårtab. Så jeg forsøger at se, om det har en effekt på mig, og generelt prøver jeg at begrænse mit koffein indtag.”

Har du nogensinde gjort noget med dit hår, som du fortryder?

”Da jeg var yngre, havde jeg ikke råd til at gå til frisøren, så jeg har gjort mange ting, jeg fortryder. Jeg har brugt supermarkedsfarver til at farve hår, og det blev sjældent godt. Det er så svært at mestre selv, og det er jo derfor man går til en frisør og lader de professionelle om det.”

Er der en frisure, du kunne tænke dig at prøve, men som du ikke tør?

”Jeg kunne godt tænke mig at prøve en flot version af en page – faktisk som jeg havde, da jeg var lille – og hvis håret voksede hurtigere, end det gør, havde jeg nok gjort det. Men der sidder så meget identitet i håret, og det har også været mit lange hår, blandt andet, de kunder der har booket mig til modeljobs, har kunne lide, så jeg har også følt mig lidt bundet af at have langt hår, fordi mit image og min indtjening blandt andet har været hængt op på, at jeg har langt hår. Men måske siger jeg en dag ’yolo’ og gør det.”

Hvad er din hårrutine, og hvad er en god hårdag for dig?

”Jeg går mere og mere den rene vej. Jeg synes det er sjovt at teste nye, mindre mærker, der arbejder gennemført med rene ingredienser, bæredygtig emballage og miljøvenlige, naturlige processer. Det synes jeg er ekstremt vigtigt i forhold til beauty. Jeg vasker hår 1-2 gange til ugen. Hvis jeg kan strække den, holder jeg den gerne en uge. Jeg har mine bedste hårdage de dage, hvor jeg giver mig god tid til at vaske det fra morgenstunden og føntørre det. Jeg bruger Dysons Airwrap. Det tager ingen tid. Jeg fører den bare igennem håret et par gange, og så sidder det. Der er mange der siger, at de ikke kan lide håret lige når det er blevet vasket, men det er sådan jeg foretrækker det: Det er helt friskt, let og flowy, når det lige er blevet vasket.”

Hvilken frisure foretrækker du til dig selv, og hvordan laver du den?

"Min favoritfrisure er, når jeg giver håret en god føn og derefter laver en lille smule fald. Det skal være naturligt og ikke for sat, og det er den frisure jeg stort set altid har. Det er nemmest at skabe, når håret er nyvasket, og redt godt igennem. Jeg føner med Dyson Airwrap og bruger en styler fra Dyson til at skabe faldet. Den er let at bruge selv, og giver et naturligt resultat, der ikke er for sat.”

Se med i videoen nedenfor, hvor du får Mathilde Gøhlers step-by-step guide til selv at skabe en frisure med naturligt fald ved brug af en styler. Mathilde bruger den trådløse styler, Dyson Corrale, til at skabe sit look.

Sådan genskaber du Mathilde Gøhlers krøller med et glattejern

  1. Børst håret grundigt med en svinehårsbørste inden du bruger din styler.
  2. Så fordeles hårets naturlige olie i længderne. Tilføj derefter varmebeskyttende spray
  3. Del håret op i tilfældigt inddelte passager.
  4. Lad gerne hver passage variere i størrelsen for et mere naturligt resultat.
  5. Klem styleren omkring hver passage og sno håret let omkring styleren fra midten til spidsen.
  6. Lad langsomt håret glide gennem stylerens blade og slip krøllen forsigtigt.
  7. Løb dine fingre let igennem håret, eller børst det forsigtigt igennem, så det falder naturligt.

Dyson corrale styler

Dyson Corrale styler, 3990 kr. Køb her.

Vinder af ELLE International Beauty Awards 2021

  • Styleren er særligt skånsomt for håret pga. den patenterede teknologi, der sikrer jævn trykfordeling på håret og mindre brug af varme.
  • Det er en alsidig styler, der kan skabe mange looks, og så er den praktisk, da den er ledningsløs og genoplades i egen laderstation.
  • Læs mere om Dyson Corrale styler her.