Foto: Amanda Hestehave
Annonce

Sådan passer du bedst på dit designertøj

af Annonce 7/04/2016
De fleste kvinder kan nikke genkendende til at bruge mange penge på designertøj hvert år. Men har du helt styr på, hvordan du vasker dit designertøj rigtigt, så det holder længst muligt? Electrolux og parret bag tøjmærket STORM & MARIE giver her deres bedste tips til tøjvask, så du kan få mest mulig glæde af dit tøj.

Hvert år bruger danske kvinder flere tusinde kroner på dyrt designertøj til vores garderober. Men selvom vi bruger mange penge på det lækre design, oplever flere og flere i dag, at tøjet tager skade i forbindelse med vask og derfor får en kortere levetid.

En analyse fra Electrolux viser faktisk, at hele 68 pct. af os har oplevet, at vores tøj bliver ødelagt i vaskemaskinen.

Det danske brand STORM & MARIE har altid haft en stor kærlighed til design og detaljer, og for dem betyder det alt, at hvert eneste stykke tøj får en så lang levetid som muligt hos deres kunder:

"Som designere ved vi, hvor meget designet betyder for dem, der køber tøjet. Derfor sætter vi en ære i at bruge kvalitetsmaterialer til vores design. Og vi synes virkelig, det er vigtigt at hjælpe vores kunder med at bevare deres yndlingstøj flot så længe som muligt", fortæller Signe Elisabeth Vedel, der er designeren bag STORM & MARIE.

Designerne bag STORM & MARIE vil derfor gerne informere deres kunder bedst muligt om, hvordan tøjet behandles mest skånsom, herunder hvordan det vaskes mest hensigtmæssigt.

I samarbejde med Electrolux, der har udviklet en ny type vaskemaskine, som blandt andet kan håndvaske og dampe, går STORM & MARIE i front for at afslutte vores vaskemareridt og opdatere vores viden inden for tøjvask.

Electrolux har netop lanceret den nye vaskemaskine 'Electrolux UltraCare Eco', der blandt andet kan vaske tøj mærket med håndvask. Med sin store, skånsomme tromle opfrisker og vasker den dit sarte tøj af f.eks. uld, silke, skind og viskose, uden at det krymper eller går ud af form.

Desuden har maskinen et dampprogram, der egner sig til at opfriske tøj, som egentlig ikke skal vaskes, men blot er lidt krøllet eller lugter af f.eks. røg. Maskinen er skånsom mod miljøet og bærer energimærket A+++.

Nedenfor deler STORM & MARIE 5 gode tips til, hvordan du passer bedst på dit viskose- og uldtøj:

Sådan passer du på dit viskosetøj:

#1 Pas på temperaturen, når du vasker viskose.

Har du ikke en vaskemaskine med et program til håndvask, så vær opmærksom på vandets temperatur, når du vasker viskose. Viskose har tendens til at krympe og bør generelt vaskes ved så lav temperatur som muligt - gerne koldt og ikke over 40 grader. Følg vaskeanvisningerne i tøjet.

#2 Stryg viskose med damp.

Viskose har også tendens til at krølle. Tøjet får bedst sin oprindelige form tilbage, hvis du stryger det med dampstrygejern efter vask.

Sådan passer du på dit uldtøj:

#1 Brug særligt vaskemiddel til uld.

Uld indeholder et naturligt fedtstof, som vaskes væk med almindeligt vaskemiddel og gør tøjet tørt, statisk elektrisk og til sidst hullet. Vaskemidler til uld bevarer det naturlige fedt i ulden og holder den smuk.

#2 Stræk uld tilbage i form.

Uld går ud af form, hvis du hænger det til tørre, og derfor skal det helst "liggetørre" og strækkes skånsomt tilbage i form.

#3 Smid dit uldtøj i vaskemaskinen.

Alt uldtøj, som må håndvaskes, kan tåle at komme i vaskemaskinen på et program til håndvask. Med maskinvask sikrer du en stabil vandtemperatur, hvilket er afgørende, når du vasker uld.

Ovenstående råd er altid gode at følge, når det gælder tøjvask, og hvis du vil skabe de absolut bedste rammer for dit designertøj under vask, kan du få endnu mere information om Electrolux' produkter, som netop er skræddersyet til at skåne dit tøj bedst muligt og sikre den længste levetid på electrolux.dk/stylecare.

I galleriet har vi samlet nogle af de fine forår- og sommerstyles fra STORM & MARIE, og du kan finde mange flere på deres webshop.