Strobing anno 2016 – alt om makeuptendensen, du skal kende lige nu

Foto: PR

Denne sæson handler makeup-looket om at stråle og stå ud fra mængden. Tendensen kaldes ”strobing” og skabte for alvor mode under den netop afsluttede New York Fashion Week. Strobing leder tankerne hen på 90'ernes stroboskoplys og dansegulv, for det er også 90'erne, der satte fokus på legen med lys og mørke i makeuppen, efter 80'ernes flirt med color block øjenskygge og pink blush på kindbenene.

Men modsat 90'ernes excessive brug af metalliske effekter og hårde kontraster, er den nutidige version mindre markant og mere nuanceret. Strobing anno 2016 handler mere om antydningens kunst end om glimmer-galore. 

Læs også: Se Kenzos nye parfumevideo alle taler om

Denne sæson bliver strobing-tendensen ikke bare tilgængelig i flere prisklasser og varianter. Produkterne er også blevet enklere at arbejde med og resultatet nemmere at tone op eller ned. Der er med andre ord god grund til ikke at lade sig afskrække: Discokugle-looket udebliver, så længe produktet er godt og tanken klar. Men hvorfor er det, at vi er klar til at stråle igen, efter en tid hvor nude, normcore og no-makeup looks har domineret. Ifølge etnolog og livsstilsekspert Julia Lahme er årsagen indlysende:

”Det skyldes i høj grad, at sund er blevet det nye sexet. Vi skal skinne, være oplagte, udtryksfulde og lækre. Den matte hud kan synes kalket og uindbydende, og kan få selv unge, skønne piger til at se ældre og lidt hengemte ud,” siger hun. 

Se også: VMA 2016: De 9 bedste beautylooks

Men strobing er også et udtryk for en større tendens i tiden:

”Lige nu oplever vi i samfundet en kæmpe bølge og ikke bare en tendens, hvor synet på kvinder er ændret radikalt,” fortæller Julia Lahme og uddyber:

”Pludselig må hun gerne stå ud i mængden, være markant, blive set og hørt. Og det afspejler sig naturligvis både i makeup og mode, der pludselig skal larme og være markant, og ikke bare være nude, monokrom og sikker.”

Og ligesom neofeminisme og girlpower ikke er forbipasserende trends, så spår vi, at strobing også er kommet for at blive. 

I galleriet herunder kan du se, hvordan du step-by-step får strobing-looket. 

Strobing anno 2016 – alt om makeuptendensen, du skal kende lige nu

 

Relaterede artikler