Foto: ELLE
Annonce

Sådan undgår du tør hud til vinter

af annonce 23/10/2019
Døjer du med tør hud i løbet af de kolde måneder? Så er der ét nyt produkt, du skal føje til din hverdagsrutine.


Vi kender det alle sammen. Den der næsten uundgåelige tørhed, der sniger sig ind på kroppen og benene i takt med at temperaturerne daler. Og næsten lige meget hvad, der bliver smurt på af fugtgivende produkter, så er tørheden ikke til at komme til livs. Faktisk synes den i nogle tilfælde at blive værre, jo mere vi smører os ind.

Det skyldes at mange produkter, der er målrettet tør hud, består af op mod 70% vand. Og selvom man måske skulle tro, at det er en god ting til hud, der mangler fugt, så har huden ingen gavn af det høje vandindhold, da det fordamper, når det kommer i kontakt med huden.

Det huden i virkeligheden kalder på er olie. Masser af olie – og gerne i så ren form som muligt. Og produktet, der virkelig kan komme den tørre hud til livs, er den prisvindende Bio-Oil her.

Bio-Oil, der efterhånden er blevet lidt af et kult-produkt i beauty-kredse, har nemlig revolutioneret måden at tænke hudpleje på. Og nu har den ikoniske Bio-Oil fået en potent lillesøster i form af Bio-Oil Gel til tør hud, der som navnet antyder, er særligt udviklet til netop tør hud. Den indeholder nemlig hun 3% vand og 87% olie samt 10% fugtgivende ingredienser, der aktivt hjælper huden med at holde på fugten.

Gelen består ud over det høje indhold af olie, som sikrer masser af fugt til den tørre hud, også af sheasmør, der hjælper med at opretholde hudens barriere og glycerin og carbamid, der bidrager til at give huden fugt. Desuden er den beriget med plejende og beroligende kamille og beskyttende Vitamin B3 – og så dufter den skønt grundet æteriske olier fra lavendel, morgenfrue og rosmarin.

Foto: ELLE

Sandt eller falsk

Olien, som både den originale Bio-Oil og den nye Bio-Oil Gel til tør hud er baseret på, er mineralsk olie. En ingrediens, der i de seneste år har været lidt udskældt – dog baseret på falske anklager om produktet. Mineralolien paraffin, som Bio-Oil er baseret på, har blandt andet ry for at tilstoppe porerne og forhindre huden i at ånde, ligesom nogle påstår, at olien er et spildprodukt fra råolie. Intet af det er (heldigvis) sandt. Sandheden er, at mineralsk olie, der er et oprenset og rent olieprodukt af farmaceutisk kvalitet, er en eminent fugtbeskytter, der ligger sig som en beskyttende hinde om huden, hvor den blødgør, giver fugt og forebygger tør hud. Den tilstopper ikke porerne, og forhindrer ikke at huden kan ånde, for hvis ret skal være ret, så ’ånder’ huden ikke, men kan udskille blandt andet væsker og salte – og det forhindrer olien ikke.

Sådan kommer du tør hud til livs

Og hvordan bruger du så Bio-Oil gel til at komme den vintertørre hud til livs? Det er heldigvis ganske enkelt, og nemt at tilføje til din hverdags-beautyrutine: Massér en lille portion Bio-Oil Gel til tør hud (mindre, end du er vant til med almindelig bodylotion) ind i huden i små cirkulære bevægelser. Bio-Oil Gel til tør hud kan bruges over hele kroppen, så ofte der er behov for det.

Og resultatet? Ja, på Bio-Oils danske hjemmeside taler det for sig selv. Her er 62% enige om, at Bio-Oil Gel til tør hud er bedre end andre produkter, de før har prøvet mod tør hud, og hele 86% har tilkendegivet, at deres hud var mindre tør efter en to-ugers testperiode.

Bio-Oil Gel til tør hud, 200 ml. Vejl. pris: 169,95 kr. Køb her. Fås også i 100 ml. og 50 ml.

Bio-Oil original, 200 ml. Vejl. pris: 224,95 kr. Køb her. Fås også i 125 ml., 60 ml. og 25 ml.

Du kan læse meget mere om Bio-Oil og Bio-Oil Gel til tør hud her – og købe begge produkter her.