Nyhed på beauty fronten: Hårtørren der ikke larmer
Foto: PR
Skønhed

Nyhed på beauty-fronten: Hårtørren der ikke larmer

af Pernille Hammershøj Madsen 14/10/2016
Dyson er egentlig et støvsuger-brand. Men de sidste fem år har 110 ingeniører fra Dysons hovedkvarter i England udviklet en hårtørre, der kan kontrollere varmen, så håret ikke ødelægges, og samtalen ikke forhindres af støj fra den ellers altid så larmende hårtørre. ELLE blev inviteret til Stockholm for at se nærmere på den nye "Dyson Supersonic".

James Dyson er manden bag teknologivirksomheden Dyson, der er bedst kendt for sine poseløse støvsugere, men nu har Dyson også lanceret en hårtørre, som er banebrydende for sin slags. Det har taget 110 ingeniører fem år at udvikle den nye Dyson Supersonic føntørre, og engelske Dyson har investeret intet mindre end en halv milliard danske kroner i projektet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Resultatet er en hårtørre, der ikke larmer når du bruger den, og så er der heller ikke risiko for, at du brænder håret på den. Dysons ingeniører har nemlig udviklet en teknik, der kan regulere varmen 20 gange i sekundet og dermed sørge for, at hårtørrens temperatur aldrig bliver over 150 grader – som uanset hårets struktur er den kritiske temperatur, der brænder det.

Læs også: Få et stænk af det hypede luksusbrand Loewe

Kvinders hår er nemlig meget forskelligt alt efter hvor i verden, de kommer fra. Og ligeledes er der også forskel på, hvordan de bruger en hårtørre. Det fandt Dyson ud af, da man bad 100 kvinder fra henholdsvis Storbritannien, USA og Japan om at lave videodagbøger, hvor de ved hjælp af et webcam viste, hvordan de tørrer deres hår, og hvilke udfordringer de hver dag stod med foran spejlet.

Men hvordan kom Dyson på at udvikle en hårtørre? Det startede med, at James Dyson var træt af sin kones larmende hårtørre, der forhindrede dem i at have en samtale, mens hun tørrede hår. Han besluttede sig for at udvikle en hårtørre, der skulle være let at bruge, temperaturmæssigt let at indstille og ikke nær så larmende. Samtidig satte Dyson-folkene sig for at udvikle så lille en motor som muligt, for at denne kunne indsættes i hårtørrens håndtag og dermed gøre den så let som muligt. Med hjælp fra robotter skabte Dyson dermed en lille og let motor, som roterer ikke mindre end 3.000 gange i sekundet.

Se også: Skønhedsredaktørens 10 oktober-favoritter

Dejan Cekanovic er hårstylist og ambassadør for den nye Dyson Supersonic hårtørre. ELLE mødte ham ved lanceringen af hårtørren i Stockholm, og vi bad ham om hans tre bedste tips til hårstyling:

Hvordan passer man bedst på håret om vinteren?

”I det kolde, skandinaviske vinterklima gælder det om at få tørret håret inden man går ud i kulden. Og så er det en god ide at skaffe sig af med kunstige styling-redskaber som f.eks. glattejern, der ødelægger håret.”

Dine 3 tips til styling af håret?

” Du starter med at give håret volume ved at vende hovedet ned ad og masér hovedbunden med varm luft.

Derefter indstiller du din hårtørre til kold luft. Håret rulles op i tre sektioner og tørres med den kolde luft.

For at få håret så skinnende og glansfuldt som muligt, skal du bruge den kolde luft. Jo længere du tørrer håret med den kolde luft, jo mere glansfuld et resultat får du.”

Hvad kan du bedst lide ved den nye Dyson Supersonic hårtørre?

”At den er så let og stærk i vindstyrken.”

Dyson Supersonic hårtørren er blevet lanceret i Danmark, og det unikke stykke ingeniørarbejde kan blive dit for 2.999 kr. Kig med i galleriet herunder og se billeder fra lanceringen i Stockholm med hårstylist Dejan Cekanovic:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her