Makeupmærket, der er blev kult, lander i Danmark i dag
Foto: Dennis Stenild
Tarte

Makeupmærket, der er blev kult, lander i Danmark i dag

af Anne P 16/04/2019
’Shape Tape Contour Concealer’ er en kult-concealer, som folk bogstaveligt talt står i kø efter. Det lyder måske lidt vildt... men bare vent. Nu lanceres det amerikanske makeupmærke Tarte i Danmark i dag.

Maureen Kelly har ja-hatten på. I 1999 startede hun Tarte Cosmetics ud fra sin lille et-værelses lejlighed. Hun så nemlig ingen hindring ved at skulle konkurrere med de store firmaer så som L’Oréal, Dior og Chanel. Hendes gå-på mod fascinerede os her på ELLE, og derfor takkede vi naturligvis ja til muligheden for at tale med den karismatiske grundlægger i anledning af, at Tarte netop i dag, lander på de danske Sephora-hylder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Din historie kunne måske inspirere alle med en lille skønhedskemiker indeni. Hvad ville du gøre anderledes, hvis du skulle starte forfra?

"Det her er ikke noget jeg ville gøre anderledes, men hvis jeg skulle give et råd til en der drømte om at starte op i skønhedsbranchen, så ville det være aldrig at acceptere et nej. Du skal ikke være bange for at være viljestærk, og du skal tro på dig selv. Hvis der er noget, du virkelig tror på, så gå efter det. Uanset om jeg jagter en ordre, eller insisterer på en eller anden innovativ ingrediens, så nægter jeg – til stadighed – at acceptere et ’nej’ til svar."

Når nu Tarte lander på hylderne i dag – hvilke tre produkter skal jeg sørge for at købe først?

  • ‘Lights, camera, lashes™ 4-in-1 mascara’: Den forlænger vipperne, giver volumen og plejer vipperne på en og samme tid. Jeg forlader aldrig mit hjem uden den!
  • Maracuja oilen: Den er fuld af de bedste fedtsyrer og c-vitamin. Et par enkelte dråber kan transformere min hud, og den ser aldrig fedtet ud med den på. Jeg kaster den også glædeligt på mine læber, neglebånd og i mit hår, hvis jeg lige mangler lidt til at samle enderne.
  • Tarteist™ double take liner: Jeg elsker denne veganske dobbelte eyeliner, fordi den har en flydende og en gele formular ende i éen eyeliner. Og når den først er på, så flytter den sig ikke!

Kan du fortælle mig, hvorfor ’Shape Tape Contour Concealer’ er blevet Nr. 1. concealer i USA?

Vi er jo så stolte af at være Amerikas foretrukne concealermærke. Jeg plejer at joke med at ’Shape Tape Contour Concealer’ er min motion, fordi jeg behøver nærmest ikke røre en finger – da Shape Tape gør det hele for dig. Den dækker, løfter (highligther) og former (conturer). Det er jo, hvad jeg ville kalde en god gang træning! Derudover er den spækket med naturligt fremkomne ingredienser, så som mangokerner og sheasmør for næring til huden, og lakridsrod der lysner huden. Min personlige mening er, at det nok er fleksibiliteten i alle de måder, hvorpå du kan bruge den på, til alle de nuancer den fås i – og så helt sikkert de hudelskende ingredienser der har gjort den til et kultprodukt blandt makeupartisterne, medierne, vores fans (Tarteletterne!), influenserne osv. verden over. ‘Shape tape™ concealer’ er faktisk vores bedst sælgende product på verdensplan. Vi sælger en hvert 12. Sekund.

Foto: PR

Hvad er du selv med glad for i forhold til Tarte?

"Jeg er ærligt talt meget ydmyg omkring al den støtte, vi får fra vores Tarteletter (Vores fantastiske fans!) og hele blogger universet. Vi prøver at være meget åbne i vores kommunikation, og lytte til, hvilke produkter vores forbrugere gerne vil have fra os. Jeg er faktisk ret stolt af dette forhold, vi har til vores forbrugere, fordi det er vigtigt for os, og det er sådan vi lærer, og gror som firma."

Hvad drømmer du om i fremtiden?

"Det har altid været min helt store drøm at sælge verden over, så nu med hjælp fra Sephora har vi lanceret i Sydøst Asien, Australien, Mellem Østen og nu i Europa. Det er så vildt! Jeg glæder mig bare til fortsat at kunne sprede venlighed, og produkter der både er gode for dig, men som virkelig også kan tilføre din hverdag lidt glamour."

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favoritøjenmasker

Har du et godt makeuptip til dit favoritmakeupprodukt?

"‘Lights, camera, lashes™ 4-in-1 mascara’ er klart mit favoritprodukt. Jeg kan godt lide at bygge lag på lag med mascaraen, og opnår de smukkeste øjne med masser af vipper."

Hvilket produkts succes har overrasket dig mest?

"Jeg er vildt begejstret for, hvor glade vores forbrugere er for ’Busy Gal Brow’. Ikke at det nødvendigvis overrasker mig, da det også er en af min personlige favoritter, men det er da fedt, at folk elsker produktet lige så meget, som jeg gør. Den har faktisk solgt godt lige fra starten."

Hvad synes du, det er vigtigt for os at vide om Tarte?

"Hos Tarte prøver vi virkelig på at nedbryde skønhedstabuer (ting som giver os mindreværd). Der findes ikke kun et skønhedsideal. Og så skal vi være søde ved hinanden. Mit mål var fra starten at lave effektive produkter med naturligt-fremkomne ingredienser. Vi beder folk re-tænke, hvad naturlige produkter kan – hvorfor skulle du dog blive nødt til at vælge imellem skønhedsprodukter der virker, og skønhedsprodukter der er sunde for dig? Tarte giver dig det bedste af disse to verdener."

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her