Kaia Gerber: "Jeg klager bestemt ikke, når folk siger, at jeg ligner min mor"

Kaia Gerber: "Jeg klager bestemt ikke, når folk siger, at jeg ligner min mor"
Foto: All Over Press
Marc Jacobs' nærmest ikoniske 'Daisy'-duft kan i år fejre 10-års jubilæum, og i den anledning offentliggjorde modehuset for nyligt en kampagnevideo og et nyt ansigt for den velkendte parfume.
 
 
Det nye kampagneansigt er den kun 15-årige Kaia Gerber, og samarbejdet med Marc Jacobs Beauty er den første internationale kontrakt, som den unge model har skrevet under på. 
 
Men selvom Kaia Gerber er et "nyt" ansigt i front for de store kampagner, er det tydeligt, at den unge model allerede har et forspring, når det gælder kunsten at posere foran et kamera. En gave, som Kaia Gerber uden tvivl til dels har fået fra sin mor, topmodellen Cindy Crawford, men ud fra den nye Daisy-kampagne at dømme, kun er starten på en lang karriere som model. 
 
At æblet ikke falder langt fra stammen i Crawford/Gerber-familien er dog ikke noget helt nyt. Kaia Gerbers bror, 17-årige Presley Gerber, har allerede været i front for store modehuse som Calvin Klein og Dolce & Gabbana, ligesom han har været med i modeserier for magasiner som Vogue og CR Fashion Book - sidstnævnte også sammen med sin søster Kaia.
 
Men hvordan er det at være datter af en af verdens største topmodeller og være vokset op i modelbranchen og dermed været en del af modebranchen hele sit liv? Dét og meget mere har vi talt med det smukke stjerneskud, Kaia Gerber, om. 
 
Hvordan var det at lave Daisy-kampagnen?
"Det var en virkelig sjov kampagne at lave, særligt fordi de andre piger i kampagnen var på samme alder som mig, og derfor blev vi ret hurtigt gode veninder og havde det virkelig sjovt sammen, da kampagnen blev lavet. Og det synes jeg også, at man kan se i kampagnen"
 
Da du skød kampagnen, forsøgte du så at være en særlig person eller en bestemt karakter?
"Marc Jacobs Daisy og den nye kampagne passer ret godt til mig som person, og den jeg er. Så jeg fokuserede egentlig bare på at være feminin og en stærk kvinde, som andre piger kan se op til, da vi filmede kampagnen"
 
Hvilke ord kommer du til at tænke på, når du hører ordet "Daisy"?
"At være feminin og følelsen af selvsikkerhed"
 
 
Hvordan har du det, hvis en fotograf sammenligner dig med din mor, og siger, at du ligner hende, når du selv er på job?
"Jeg har altid set en masse ligheder mellem min mor og jeg. Da jeg var yngre, synes jeg ikke, at jeg lignende hende så meget, men nu klager jeg bestemt ikke, når folk siger, at jeg ligner min mor. Jeg ser så meget op til min mor, jeg synes hun er en fantastisk kvinde - og ikke kun på det ydre, men bestemt også indeni"
 
Kan du nævne et beauty-tip, som bare virker for dig hver gang?
"Less is more. Det er så vigtigt, at man bare er sig selv og ikke begynder at ændre sit udseende for andres skyld"
 
Hvilke skønhedsprodukter har du altid med i tasken, når du går ud?
"Jeg har altid en Marc Jacobs lipgloss med mig i min taske. Jeg er ret vild med alle deres farver, men er særligt glad for naturlige farver, der passer til min egen farve på læberne. Og så har jeg altid lidt pudder med mig, da min hud har en tendens til at skinne lidt i løbet af dagen"
 
Hvilke andre modeller ser du op til?
"Når det gælder modeller, ser jeg virkelig meget op til Karlie Kloss. Jeg synes, at det er så fedt, hvordan hun bruger sin "stemme" og platforme til at inspirere piger til alle mulige gode ting"
 
Hvad er dit indtryk af modebranchen, nu hvor du nærmest er vokset op i den og derfor har været i den hele dit liv?
"Jeg synes, at modebranchen er den mest kreative branche overhovedet, og jeg har mødt så mange spændende mennesker med forskellige visioner og ideer i den branche. Og dét at være del af en branche, hvor der er ikke nogle begrænsninger, er virkelig inspirerende. Jeg tror nogle gange, at folk udefra får den forkerte opfattelse af modebranchen, men det er virkelig bare en masse dygtige mennesker, som kreerer en masse spændende ting - hele tiden!"
 
Hvis du ikke arbejdede som model, hvad var du så - har du et drømmejob?
Jeg har faktisk altid haft en lille drøm at læse kriminal psykologi. Det har jeg altid været ret interesseret i".
 
Du har rigtig mange følgere på Instagram. Hvilke profiler elsker du selv at følge?
"Jeg følger faktisk mest min familie, fordi vi ofte er væk fra hinanden. Så nogle gange kan jeg faktisk bedst følge med i min brors liv gennem Instagram og særligt story. Så ved man hele tiden, hvor de er og hvad de har gang i af spændende ting". 
 
Hvis der var 25 timer i døgnet, hvad ville du så bruge den ektra time på?
"Haha. Jeg ville nok bruge den sidste time på at sove og slappe lidt af mellem skole og arbejde. Det er ikke altid at jeg har nok tid til det i hverdagen"
 
Nedenfor kan du se den fine kampagnevideo med Kaia Gerber i front i anledningen af Marc Jacobs 'Daisy' 10-års jubilæum:

Relaterede artikler