Foto: Shutterstock
Annonce

Har du uren hud og føler dig ilde tilpas? Så er du langt fra alene…

1/10/2021
Annonce for La Roche-Posay - af ELLE Native
Urenheder er en naturlig ting som ofte stikker langt dybere, end det vi kan se på hudens overflade. Det er forbundet med usikkerhed, der kan følge en videre i livet. Med kampagnen #skinismorethanskin vil hudplejemærket La Roche-Posay være med til at sætte fokus på, at uren hud ikke kun rammer huden, men også mennesket.

Du kender det sikkert: Du skal til en stor fest, på date eller til jobsamtale, men dagen inden springer en stor rød urenhed frem midt i ansigtet, og du kan mærke hvordan lysten til at tage af sted og selvtilliden daler. Hudproblemer er et omfattende folkesundhedsproblem, der påvirker en fjerdedel af jordens befolkning*. Men på trods af dette, bliver det ofte bagatelliseret hvor stor indvirkning hudproblemerne har på individet og det daglige liv.

Det vil La Roche-Posay gøre noget ved. Det ledende franske apotekerbrand har speciale i at hjælpe folk med svære hudproblemer, med produkter der er dermatologisk testet og altid baseret på den nyeste, banebrydende forskning inden for hudpleje.

Det franske brand vil dog meget mere end blot at afhjælpe de synlige problemer forbundet med uren hud. De vil se mennesket under. Med dybdegående forskning, omfattende undersøgelser og kampagnen #skinismorethanskin ønsker de at bidrage til forandring og hjælpe med at forbedre livskvaliteten for de 1,9 milliarder mennesker over hele verden**, der lider af hudproblemer. Hele 40% af voksne kvinder og 80% af alle teenagere lider af uren hud***, og det er ikke kun huden, det kan gå ud over, hvis man lider af forstyrrelser i huden, som urenheder og fedtet hud.

I 2020 gennemførte La Roche-Posay en videnskabelig undersøgelse for bedre at forstå, hvordan hudproblemer påvirker livskvaliteten og resultatet var tydeligt. Hudproblemer påvirker langt mere end bare huden. For mange betyder det, at ens livskvalitet påvirkes og man kan i værste fald udvikle symptomer som depression, angst og søvnbesvær****, der kan have store konsekvenser for ens trivsel i hverdagen.

Urenheder i huden bør aldrig påvirke selvtilliden, da det er en normal ting for de fleste at have urenheder, men der er hjælp at hente for at pleje og forebygge urenheder. En vigtig del af den daglige pleje til fedtet og uren hud er regelmæssig rensning med de rigtige produkter. Det er vigtigt at fjerne bakterier, fedt og forurenende stoffer, der tilstopper porerne. Når man renser af fremmer man hudens naturlige genopbyggelse og reducerer risikoen for nye udbrud.

I galleriet nedenfor finder du La Roche-Posays syv life changers.

*Kilde: WHO Estimation. GA2LEN. “Does rhinitis lead to asthma?” General practitioner. Brochure 2007.

**Kilde: Hay RJ, Johns NE, Williams HC et al. The global burden of skin disease in 2010: an analysis of the prevalence and impact of skin conditions. J Invest Dermatol 2014; 134:1527–34

***Kilde: 2002 CHU Claude Huriez France / Dimension Baromètre dermatologist follow-up 2008 Fr – Germany – It – Spain.

****Kilde: Quality of life, anxiety prevalence, depression symptomatology and suicidal ideation among acne patients in Lithuania. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2017 Jul 14, Lukaviciute L, Navickas P, Navickas A.