Foto: PR
Annonce

Cecilie Haugaard: Sådan plejer jeg mit hår

21/10/2021
Annonce for Kérastase - af ELLE Native
Drømmer du også om Cecilie Haugaards smukke og glansfulde hår, læs med her, hvor hun deler sine tips og tricks til at bevare sit sunde hår, og lær hvordan du kan få en salon-inspireret treat derhjemme.

Naturligt slid og dårlige hårdage er der mange af, og det er svært at vide sig sikker på, hvordan man plejer sit hår bedst. Model og influencer Cecilie Haugaard, også kendt under Instagram-aliasset @cillemouse, passer både rollen som succesfuld model, tv-vært, hustru til sangeren Christopher og sin nyeste titel; mor til datteren Noelle. Og så ser hun altid ultra-velplejet ud! Med hendes naturlige look og altid store smil, er hun en kvinde, der udstråler overskud.

I en travl hverdag kan håret nemt blive slidt. Håret kan både blive påvirket af ydre faktorer som dagligt slid, vind og vejr, men også hormoner, stress og kost kan have betydelig indvirkning, derfor er det vigtig at passe på sit hår.

For at undgå hårfald eller knækkede spidser plejer Cecilie Haugaard sit hår med Genesis-serien fra Kérastase. Det anerkendte hårpleje-brand Kérastase, som bruges af mange professionelle frisører, tager hånd om hårproblemernes rødder, bogstaveligt talt, da Genesis-serien er skabt til at forebygge og styrke håret fra rod til spids, og blandt andet forebygge hårfald.

Foto: PR

Vi har talt med Cecilie Haugaard om, hvordan hun plejer sit hår i hverdagen, hendes rutiner både under og efter graviditet, samt hendes go-to hårprodukter.

Hvordan kan du mærke, at din nye rolle som mor har påvirket dit hår og dine rutiner?

Well, først og fremmest er det gået fra at en selvfølgelighed at ordne mit hår til nu at være en kæmpe luksus, når der er tid til at tage et bad ’med håret’, som jeg siger. Det er lykken, når det sker og der rent faktisk er tid til at putte både shampoo og kur i. Heldigvis har lockdown-perioden hjulpet mig til at vænne mit hår til ikke at skulle vaskes så ofte som tidligere. Men når jeg så vasker det, har jeg ekstra fokus på den shampoo og kur, jeg vælger, da mit hår har hårdt brug for masser af kærlig pleje. Med alle de graviditets- og ammehormorner samt den afbrudte nattesøvn, kan jeg mærke en ret markant forskel i mit hårs tykkelse og jeg syntes det føles betydelige tyndere. Derfor er Genesis fra Kérastase blevet min nye bedste ven, da serien er rig på antioxidanter, der styrker det enkelte hårstrå og gør det mere modstandsdygtigt. Der er f.eks. ingefær i som er med til at bevare en sund hovedbund. Jeg bruger også dagligt et serum fra samme serie, som både kan bruges i nyvasket hår – eller som i mit tilfælde langt de fleste dage – tørt ikke-vasket hår.

Hvad betyder dit hår for dig?

Mit hår har altid været noget af det, som har betydet mig for mig og mit ‘look’. Jeg har aldrig farvet det og sjældent glattet eller krøllet det, da mit fokus har været på det naturlige, sunde, glansulde hår. Håret er med til at udtrykke stil, personlighed og nogle gange endda humør, derfor betyder det også meget for mig, at det er i orden, når jeg går ud af døren. Når det spiller, føler jeg mig bedre tilpas.

Foto: PR

Hvad er dit bedste hårpleje-trick?

Først og fremmest; forsøg at vaske dit hår max et par gange om ugen. Køb en shampoo som er tilpasset dig og dit hår lige nu. Mit hår er f.eks. anderledes om vinteren end det er om sommeren. Om sommeren kan jeg mærke mit hår brug for produkter, som ikke er så drøje og i vintermånederne er jeg mere tilbøjelig til at bruge hårkurer og bare tulle rundt med et håndklæde om hovedet et par timer mens det hygger sig. Anskaf dig en børste af god kvalitet. Jeg børster altid mit hår inden jeg vasker det og igen når jeg har kur i. På den måde kan jeg undgå at gøre for meget ved det efter og bare lade det lufttørre.

Hvad er essensen af din hårpleje rutine?

Less is more. Få gode produkter, der giver masser af fugt, undgå daglig varmebehandling, og hvis du bruger varme, så husk altid heat-protection.

Hvordan giver du dit hår ekstra pleje?

Jeg tænker på mit hår, som jeg tænker på min hud og dermed min krops sundhed. Jeg spiser en varieret kost med fokus på råvarer med masser af antioxidanter. Jeg prøver at få min søvn (lykkedes ikke lige p.t.) og jeg forsøger at være i nuet og ikke stresse for meget over ting som (ofte) alligevel ikke ligger i min kontrol. Og så forsøger jeg at give det al den pleje det udefra som jeg kan. Alfa omega er en god shampoo, en kur og et fugtgivende serum.

Foto: PR

Genesis-serien fra Kérastase, som er den Cecilie Haugaard sværger til, er udviklet i samarbejde med frisører, diætister og dermatologer. Den er skabt som en professionel serie bestående af tre steps: bathe, treat og prime. Shampooen søger for at rense dit hår for snavs og styrker hårets fibre, derved gør du dit hår rent og frisk så det er klar til det næste step: Treat. Efter dit hår er blevet renset, er det vigtigt at pleje det efterfølgende med en balsam, der giver næring til dit hår, så det ikke knækker så let. Den blødgører dit hår og giver håret et glansfuldt look. Hvis dit hår er meget svækket, kan du bruge hårkuren til at give dit hår et ekstra boost en gang om ugen, så håret beholder et velplejet udseende. I hverdagens travlhed kan håret blive udsat for meget slid, så efter håret er blevet renset og plejet, kan du forebygge naturligt slid, hvis du, som dette sidste trin i serien, primer håret, inden du styler det. Den varmebeskyttende spray sikrer, at dit hår kan tåle op til 220 graders varme både i fugtigt og tørt hår, så du roligt kan føntørre og style håret uden at ødelægge dine hårfibre. Som med alle Kérastases ritualer, er Genesis-rutinen en luksuriøs og sensorisk oplevelse. Et øjeblik med selvpleje, der efterlader dig med en følelse af velvære.

I galleriet nedenfor har vi samlet hele Genesis-serien, hvor du kan læse mere om produkterne og finde direkte links til der, hvor de kan købes.