Foto: PR
Annonce

Bæredygtige Schulz by Crowd åbner butik i hjertet af København

af Aller Creative Studio, annonce for Schulz by Crowd 20/01/2020
Har du endnu ikke hørt om brandet Schulz by Crowd? Så kan du godt spidse ører, for brandet, der i april runder 5 år, har nemlig specialiseret sig i skønne, bæredygtige styles produceret i alt fra eksklusiv silke til økologisk bomuld – og nu åbner de deres egen flagskibsbutik i hjertet af København.

Det bæredygtige brand Schulz by Crowd, der blev etableret i 2015, åbner nu op for sin egen fysiske butik i Lille Strandstræde 18 i København. Det sker onsdag d. 22 januar 2020, hvorefter du vil kunne gå på opdagelse i Schulz by Crowds eget univers og købe de smukke, bæredygtige styles, brandet er kendt for.

ELLE tog en snak med stifter Marie Schulz om brandet, bæredygtighed og butiksåbningen.

Du etablerede Schulz by Crowd tilbage i 2015. Hvilken karrierebaggrund kommer du selv fra, og hvordan opstod idéen til brandet?

Med en uddannelse i økonomisk markedsføring har jeg siddet som marketing-analyst i et konsulentbureau. Dog har jeg altid godt kunne lide at arbejde kreativt og netop dét at arbejde med udviklingen af produkter samt den energi, der skabes i processerne ved en start-up virksomhed, savnede jeg i mit job hos konsulentbureauet. Derfor havde jeg længe haft et ønske om at skabe mine egne produkter, og så tror jeg på, at et stærkt brand etableres, når en masse kreative hoveder arbejder sammen. Netop derfor valgte jeg at etablere Schulz by Crowd, der faktisk oprindeligt udsprang sig af en idé jeg fik i en undervisningstime tilbage på CBS.

Hvis du skulle beskrive Schulz by Crowd med få ord ville det være?

Schulz by Crowd er feminin kvalitet, som er tidløst og med en særlig respekt for miljøet samt de mennesker, der er involveret i produktionen og processerne bag.

Hvordan skiller Schulz by Crowd sig ud som brand?

Schulz by Crowd adskiller sig, fordi vi benytter os at et crowd af designere - deraf navnet. Vi arbejder sammen med et netværk af over 100 faglærte, talentfulde designere, som designer ud fra mit overordnede designbrief for hver kollektion. Det er en styrke, og det giver en masse kreative kræfter til brandet. Samtidig giver det også unge designere en mulighed for at bringe et produkt på markedet i eget navn - under Crowd-brandet.

På hvilken måde er Schulz by Crowd bæredygtigt?

Bæredygtighed er for os et grundfundament, der betyder, at vi hele tiden bestræber os på at implementere nye og mere miljøvenlige måder at gå til produktionen af tøj på. Vi bruger udelukkende økologiske og naturlige materialer af høj kvalitet. Ved kun at anvende kvalitetsmaterialer og gennemarbejde hver style grundigt sikrer vi en længere levetid for den enkelte style. Derudover er produktionen bag - alt fra vores silke, der er indfarvet med farver som overholder REACH-standarter, til vores knapper, der er lavet af muslingeskaller i stedet for plastik, en bæredygtig proces. Samtidig handler bæredygtighed for os også om mennesker – for der skal være ordentlige forhold for alle, som er involveret i Schulz by Crowd.

Hvad er dine ambitioner for Schulz by Crowd?

Mine ambitioner er at designe tøj til kvinder, som værdsætter både stil, kvalitet, håndværk og bæredygtighed. Og jeg ønsker, at Schulz by Crowd bliver et veletableret dansk, bæredygtig brand, som er med til at redefinere den måde hvorpå, der produceres tøj i dag.

Hvilken type pige henvender Schulz by Crowd sig særligt til?

Vi henvender os til den feminine og afslappede storbykvinde, der er kvalitetsbevidst, miljøbevidst og fremsynet med sans for detaljer. Hun vil gerne være velklædt med en sofistikeret balance mellem det feminine og det rå.

I en tid hvor online-salg boomer, vælger du at åbne en fysisk butik. Hvordan kan det være?

Jeg tror på, at kombinationen mellem vores online butik Schulz by Crowd og en fysisk butik vil komplementere hinanden godt. Det vil give os en bedre mulighed for at kommer tættere på vores kunder samt mulighed for, at de kan opleve vores univers bedre, end man kan online - og samtidig tror vi på, at kunderne har brug for at mærke tekstilerne og materialerne, når de investerer i kvalitetsprodukter som vores.

Hvad kan man glæde sig til når I slår dørene op til jeres fysiske butik i hjertet af København?

Man kan glæde sig til en skøn shoppeoplevelse hvor æstetik, bæredygtighed, kvalitet og personlig service er i højsædet.

Kan du heller ikke vente med at besøge Schulz by Crowd-butikken? Så skriv dig bag øret, at butikken åbner den 22 januar i Lille Strandstræde 18 i indre København.