Baby bangs er sæsonens største hårtrend, som du må prøve

Foto: All Over Press

2018 er allerede godt i gang, og det betyder, at vi ser årets nyeste trends præge alt fra den nyeste mode på catwalken til skønhedstendenser. 

Og dog. For de nye trends er måske ikke så nye, som de umiddelbart synes. Tilbagevendende tendenser præger (og definerer) nemlig strømningerne idag, hvilket bestemt også er tilfældet i nutidens mode- og beautybillede.

For nyligt så vi den smalle solbrilles comeback, som supermodellerne Kaia Gerber og Gigi Hadid blandt andet havde taget til sig. Den smalle ’matrix’ brille så første gang modebilledets lys i de tidligere 90’ere, og netop denne trend er en udmærket indikator på, at trends kommer og går – for blot at komme igen. 

Læs også: Skønhedsredaktionen anbefaler: Boost din vintertrætte hud 

At trends vender tilbage, ser vi bestemt også indenfor hårstyles. Den såkaldte ’baby bangs’-frisure er nemlig vendt tilbage som et fashionabelt levn fra fortiden – og er sæsonens must-frisure og potentielt den største hårtrend, vi kommer til at se i 2018.

Hårtrenden så vi faktisk for første gang i 1920’erne, da kvinderne for alvor begyndte at eksperimentere på mange måder, blandt andet med forskellige looks. Her så vi kvinder i kortere kjoler, mørkere læbestift og de særligt modige, som endda begyndte at cykle (can you imagine!).

Ligeledes begyndte kvinder nu at eksperimentere med deres frisure og det korte(re) pandehår blev et typisk billede på den frisindede kvinde – omend ’baby bangs’ trenden først virkelig fik luft under vingerne med Audrey Hepburns gennembrud og hendes ikoniske pandehår i filmen Roman Holiday.

Senere har ’baby bangs’ været associeret med både pin-up modellen Bettie Page og Beyoncé, som i 2014 debuterede med så kort en udgave, at de fleste troede, sangerindens frisør var kommet til at nyse midt i seancen.

Læs også: Guidet gennem 20 råd: Sådan forelsker du dig i din partner igen  

Nu ser vi celebs som Rooney Mara, Emma Watson og danske Oh Land, der alle har taget den historiske frisure til sig som et frisk pust. 2018 er altså året, hvor dit pandehår ikke længere skal kysse øjenbrynene, men derimod gerne må starte et par lange centimeter over øjenbrynene.

”Et modigt valg”, kalder ELLEs Beauty Director Anne P. frisuren, der nu har indtaget modebilledet på ny, og uddyber: ”Baby bang-trenden kan indramme ansigtet på fineste vis og virkelig have en positiv, lille pige-agtig effekt. Frisuren er bestemt klædelig til de fleste ansigtsformer – se blot på Nanna Øland!”

'Baby bangs' er altså sæsonens helt store trend, og det betyder, det måske er på tide at overveje tendensen som din næste frits. I galleriet nedenfor har vi samlet de smukkeste kvinder, som rocker frisuren. Og hvis kvinderne overtaler dig til at gå all-in på 'baby bangs', så finder du i galleriet også et par nødvendige tips fra ELLEs skønhedsredaktion til, hvordan du får mest muligt ud af din nye frisure.  

Så swipe dig gennem og få masser af inspiration samt plejetips til din næste frisure! 

Baby bangs er den største hårtrend i 2018

Relaterede artikler