Foto: Andreas Öhlund
Annonce

Mette Haga er en af Nordens førende plastikkirurger – sådan plejer hun sin hud

Af ELLE Native, Annonce for ZO Skin Health 3/01/2023
Motion og sund mad, solcreme og en god hudplejerutine. Selvom Mette Haga har gjort en karriere ud af kosmetiske indgreb, gør hun meget ud af at holde en sund livsstil og prioritere hudplejen. Hun har erfaret, at gode rutiner giver den bedste anti-age effekt – på den helt naturlige måde.

Mette Haga gør meget ud af det sunde liv. Hun motionerer og spiser sundt, hun har en daglig hudplejerutine, som hun altid overholder, og så går hun op i sin søvn. For selvom den 55-årige plastikkirurg har en hverdag, der domineres af kosmetiske indgreb, foretrækker hun selv at have et naturligt, velplejet look.

”Det naturlige look er en hel æstetik i sig selv, og for mig starter det ved en frisk og sund hud. En velplejet hud skaber altid den bedste forudsætning for en smuk udstråling,” siger hun.

Mette Haga forklarer, at hendes mangeårige erfaring inden for det plastikkirurgiske felt har lært hende, at en effektiv og konsistent hudplejerutine er nødvendig for at se velplejet ud hele livet igennem. Hun påpeger dog, at det er vigtigt at huske sin kritiske sans – for det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilke ingredienser man bruger på huden.

”Man kan ikke bare smøre sig ind i en vilkårlig creme og tro, at den forandrer hele hudstrukturen. Meget ofte drukner man som forbruger i alle mulige reklamer, der lover både det ene og det andet. Sådan fungerer det ikke i virkeligheden,” påpeger hun:

”Det kræver en indsats af dig, hvis du vil nå det ønskede resultat.”

Selv sværger Mette Haga til et helt bestemt hudplejebrand, der giver netop de resultater, hun som forbruger efterspørger.

Hudpleje med påvist effekt

I en alder af 36 år fik Mette Haga hudkræft. Ifølge hende selv bærer for megen solbadning som ung uden beskyttelse en del af skylden for det. Hudkræften blev opdaget tidligt og fjernet med det samme, men det var alligevel en opvågnen, som fik hende til at indse vigtigheden af god pleje til huden hele livet igennem.

Det var ovenpå denne nyfundne interesse for hudpleje, at Mette Haga opdagede ZO Skin Health, og siden da har hun altid passet på sin hud. Førhen var hun tilbøjelig til at skippe rens og creme i ny og næ, fordi hun ikke havde tid om morgenen eller var træt om aftenen – men i snart 20 år har hun troligt plejet sin hud hver morgen og hver aften med ZO Skin Health.

”At opdage ZO Skin Healths effektfulde produkter har virkelig været en spændende rejse. Ikke mindst fordi jeg har fået virkelig gode hudplejeresultater,” siger Mette Haga, som ofte anbefaler ZO Skin Health til sine patienter.

”Jeg er oprigtigt glad for at kunne hjælpe andre med at passe bedre på sin hud,” fortæller hun.

Hver morgen bruger hun ZO Skin Health Daily Power Defense, som reparerer DNA og tilfører antioxidanter til huden. Hver aften sørger hun for at rense huden grundigt og følge op med Wrinkle + Texture Repair, som er et retinolserum, der forbedrer hudstrukturen og reducerer linjer og porer. En anden af hendes favoritter er Illumination AOX Serum, der tilfører masser af fugt og giver ekstraordinær glød. Og så bruger hun altid solbeskyttelse – hver dag året rundt.

Foto: Andreas Öhlund
Gode vaner betyder meget for, hvordan huden ældes. Derfor spiser Mette Haga sundt, sørger for at motionere regelmæssigt, og så er hun desuden meget omhyggelig med at overholde sin hudplejerutine.

”På et tidspunkt begyndte jeg at få store problemer med pigmentforandringer, blandt andet fordi jeg i ungdommen dyrkede solen meget – uden solbeskyttelse,” indrømmer hun.

”Generelt ser jeg, at mange sløser med solbeskyttelsen i ungdomsårene og dele af voksenlivet. I dag ved vi, at for meget soleksponering er vejen til grov hud med store porer og linjer, furer og andre hudtilstande. Ikke mindst er mange plaget af en ujævn hudtone og pigmentering. Derfor råder jeg altid mine patienter til at bruge solbeskyttelse forebyggende, ligesom vi sammen skræddersyr et hudplejeprogram for at vende skaderne, der allerede er sket.”

Mette Haga råder altid sine patienter til at passe på det, de har. Det kan være deres sunde hud, den friske glød eller det velplejede udseende. Hendes bedste tip er derfor at gå i gang med de aktive ingredienser i hudplejen allerede nu; bedre før end senere. Og selvfølgelig: Brug solcreme året rundt.

”Det, vi alle ønsker os, er sund hud, der ser naturlig ud. Det forudsætter, at vi passer på det, vi allerede har. Det opnår jeg personligt ved at bruge ZO Skin Healths hudplejesystem – og det anbefaler jeg også for mine patienter.”

Mette Hagas fire favoritter

Den erfarne plastikkirurg har et helt klart hudplejemål om at se sund og velplejet ud på en naturlig og balanceret måde. Derfor bruger hun effektive hudplejeingredienser med dokumenteret effekt på huden troligt hver morgen og aften. Her kan du læse mere om hendes fire favoritprodukter.

ZO Skin Health Wrinkle + Texture Repair Denne creme indeholder potent retinol, som er en kendt anti-age-ingrediens med stor effekt. Cremen bidrager til hudfornyelse, forbedrer fine linjer og rynker og giver en mere jævn hudtekstur. Desuden giver den en fin glød til kinderne.
ZO Skin Health Retinol at Home – Stimulation Peel ZO Skin Care Radical Night Repair er en peel med et indhold af 1 % potent retinol og bidrager derfor effektivt til markante resultater, smuk glød og en mere jævn hudtone. Start med at bruge den én gang hver 4. – 6. uge, og når du har opnået de ønskede hudplejeresultater, skal du blot vedligeholde med en behandling 2-4 gange årligt.
ZO Skin Health Recovery Cream Vinteren er rigtig kommet til landet, og det betyder, at huden har brug for masser af fugt. Recovery Cream fra ZO Skin Health genopretter hudens fugtbalance for at give en mere jævn og fast hudtekstur. Den sørger desuden for at booste og styrke huden, samtidig med at den dæmper synlig rødme og irritationer.
ZO Skin Health Illuminating AOX Serum Illuminating AOX Serum er et nyt, avanceret serum med antioxidanter, som målrettet arbejder for at reducere inflammation i huden. Serummet er formuleret med en patenteret teknologi, ZOPOLY®, som beskytter mod negative påvirkninger både indefra og udefra. Produktet tilfører desuden øjeblikkeligt fugt til huden.

ZO Skin Health

ZO Skin Health er grundlagt af Dr. Zein Obagi, som er kendt for sin evidensbaserede tilgang til hudens sundhed. Alle produkter er udviklet gennem forskning og indeholder dokumenterede aktive ingredienser. Læs mere og shop lige her.