Foto: @haileybieber
Makeup

Her er de 5 beauty-trends, der kommer til at dominere 2023 og allerede er gået viralt på TikTok

Af Rose Maria Boelsmand 9/02/2023
Glem alt om ’slugging’ og gør klar til ’skin cycling’ og brune læber.

Året er kun lige begyndt, men selvfølgelig er TikTok allerede flere skridt foran os og har allerede gode bud på de skønhedstrends, der kommer til at præge det kommende år.

Det sociale medie (og særligt kreatørerne) er nemlig, ulig noget andet, ekstremt gode til at spotte nye produkter, genopdage produkter vi havde glemt eller opfinde nye måder, hvorpå vi kan få endnu mere ud af det, vi allerede har stående på hylderne; alt sammen med det formål at få det bedste frem i vores hud. What’s not to love?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og der tegner sig allerede et klart billede af de skønhedstendenser, vi kommer til at se meget til i 2023, og vi har listet de fem største nedenfor.

’Skin Cycling’
Rolig nu. Din hud skal ikke tage en spinning-time for at komme til at stråle. Tværtimod handler ’Skin Cycling’ faktisk om at give huden lov til at restituere. Teorien er udtænkt af den New York-baserede hudlæge, Dr. Whitney Bowe, og hashtagget har i skrivende stund mere end 3,5 milliarder views på TikTok. Og det forstår man godt.

Teorien går kort sagt ud på at bruge én aktiv ingrediens ad gangen frem for at ligge lag på lag af kradse hudplejeprodukter oven i hinanden så som kemisk peeling, retinoler mm. Det mener Dr. Bowe nemlig kan stresse huden mere end det gør gavn.

I stedet skal man opbygge en aften-for-aften cyklus med ’pauser’ i mellem. Første aften er til eksfoliering med enten frugtsyre eller AHA/BHA som forberedelse til anden aften i cyklussen: retinol. Tredje og fjerde aften er helliget restitution, hvor du kan fokusere på milde, fugtgivende ingredienser som hyaluronsyre. Og på dag fem starter cyklussen forfra.

90’er-inspireret brun lip gloss
Efter al den inspiration moden, som har trukket fra 90’erne og 00’erne de seneste sæsoner, var det kun et spørgsmål om tid, før trenden også fandt vej til vores makeup.

Det var måske Fenty Beautys 'Gloss Bomb Universal Lip Luminizer' i farven ’Hot Chocolit’ og Hailey Biebers video af det, hun kaldte ’Brownie Glazed Lips’, der fik søgningerne på mørkebrune glosses til at eksplodere i slutningen af 2022, men den brune læbe har faktisk været en konstant i afrikanske kulturer siden starten af 1990’erne, hvor ikoner som Naomi Campbell rockede den mørke læbe.

Looket kan også opnås på lidt mere diskret vis ved brug af en mørkebrun lipliner med en klar gloss på toppen; eller med en semi-transparant gloss i en mørkebrun tone.

Foto: Neil Munns/PA Images/Ritzau Scanpix
Naomi Campbell

Meget mere blush
Vi har allerede skrevet om, at det er hot at se kold ud, og den trend holder tilsyneladende langt ind i 2023.

Du kommer nemlig ikke uden om at bruge blush i år, men hvor den før har været forbeholdt dine kinder, kan du nu med fordel kærligt fordele det rosafarvede pudder i en W-formet bevægelse tværs over ansigtet, så både tindinger, kinder og næsetip får del i festen.

’I’m cold’-trenden har allerede 3,8 milloner views på TikTok og den giver den perfekte illusion af ’no-makeup-makeup’ eller ’jeg-har-lige-været-ude’.

For at forstærke vinter-effekten kan du med fordel duppe en hvid pudder eller highlighter med diskret shine eller glimmer på det inderste af øjenlåget og i den inderste øjenkrog.

’Clean Girl’-makeup
Lige nu hersker der to store tendenser på TikTok. Den ene er en ’Euphoria’-inspireret trend, hvor makeuppen ikke kan blive glamet og voldsom nok; den anden er en mere ’ren’ side, hvor minimalisme er nøgleordet. Her er fuldt dækkende foundations skiftet ud med lettere produkter som farvede dagcremer, eller blot det allermest nødvendige concealer.

Her er det nemlig huden i sin (næsten) pureste form, der er i centrum og alle produkter der bruges, skal tillade at hudens naturlige struktur er synlig, og at den kan ånde, så resultatet er så naturligt og ’glowy’ som muligt.

Du opnår looket ved at at skabe en minimal, næsten gennemsigtig base (her er farvede dagcremer geniale for fugt og minimal dækning), et ultra-let lag blush, redte bryn, en tynd eyeliner (helst kun et par nuancer mørkere end din hudtone), et minimalt lag mascara og en gennemsigtig gloss eller læbestift i samme farve som dine læber. Og voila. Du er nu en ’clean girl’. (Og nej, du behøver ikke have såkaldt 'fejlfri' hud for at naile trenden).

Glazed Donut Nails
Ja, den trend er stadig ikke ovre, på trods af at den - til maj - har ligget på toppen af hitlisterne i et helt år takket være Hailey Biebers populære look til The Met Gala.

I dag har hashtagget #glazeddonutnails mere end 171,7 millioner views på TikTok (og det stiger stadig) og brugere er langt fra færdige med at gøre Biebers go-to manicurist Zola Ganzorigt kunsten efter med OPI-farven ’Funny Bunny’ og metalisk glimmerneglelak. Og det er også virkelig pænt – både på dine naturlige negle, men hvis du virkelig vil have fuld wauw-effekt, så kan det anbefales få en gel-forlængelse, inden du glaserer dine negle som en blank doughnut.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her