Annonce

Hvad er collagen? Dyk med under overfladen

Annonce for HAV of Copenhagen - af ELLE Native 9/02/2022
At være sund og velplejet handler i høj grad om at implementere vaner og ikke mindst at væbne sig med tålmodighed, indtil den gode vane bliver til en rutine. Flere har i de seneste år implementeret nye vaner på hjemmekontoret, men efterhånden som vi kommer tilbage til en mere "normal" hverdag, kan det være svært at holde fast i de ellers så gode intentioner.

Collagen er et af tidens helt store samtaleemner på skønhedsscenen. HAV of Copenhagen er marinecollagen udvundet af vildtfanget torsk, udviklet i Danmark, og et af de mest hypede collagenbrands på markedet lige nu. Vi har mødt HAV of Copenhagen til en snak om, hvad der gør deres produkt helt specielt, og hvad collagen i grunden er.

Hvad er collagen?

Collagen er et stof, vi allerede har i kroppen, og som kroppen har et stort behov for, men som allerede aftager fra 25-års alderen. Det er en af kroppens vigtigste byggesten, og udgør en tredjedel af alle kroppens proteiner, som er hele grundfundamentet for muskler, knogler, blodkar og sener. Collagen udvundet af fisk optages desuden 1,5 gange bedre i kroppen end animalske varianter fra eksempelvis kvæg, gris eller høns.

Hvordan skiller I jer ud fra de andre brands på markedet?

Vi ønskede at lave et produkt, der havde så mange vigtige ingredienser i som muligt. Udover den nøje sammensatte ingrediensliste, har vi gjort os umage med at fjerne bismagen af fisk, som marinecollagen er kendt for at fremkalde. I samarbejde med vores norske laboratorium arbejder vi hele tiden på at videreudvikle kosttilskud, med højeste kvalitet til både ind- og udvendig skønhed.

Foto: PR
HAV of Copenhagen har ingen bismag af fisk, men en snert af forfriskende citrus. Collagenpakkerne er pakket som 30 dagsdoser.

Hvordan bidrager HAV of Copenhagen til de sunde rutiner i hverdagen?

Vores marinecollagen er spækket med vigtige ingredienser, der styrker kroppen indefra. I collagenpulveret er der blandt andet hyaluronsyre, hybenpulver samt C- og D-vitamin. Vi har valgt, at produktet er på abonnement, da collagenpulver skal tages regelmæssigt for at få det bedste resultat. Abonnementsløsningen sørger for, at vores forbrugere automatisk får en ny portion, når pakken er ved at være tom, så de selv slipper for at huske at fornye deres bestilling. Samtidig passer emballagen i alle postkasser, så man slipper for at skulle jagte pakken i samtlige pakkeshops eller være nødsaget til at blive hjemme hele dagen for at åbne døren, når postbuddet ringer på.

Hvor lang tid går der, før man kan se eller mærke resultater, og hvad skal man forvente?

Som regel kan man allerede se og mærke en forskel efter fire - seks uger, men vi anbefaler at tage det i minimum 12 - 16 uger og helst fortsætter, da det holder effekten ved lige. Mange af vores forbrugere har kunne mærke en betydelig forbedring i forhold til deres led, og mange har bemærket, at deres hår er blevet tykkere, neglene får en hurtigere vækst og huden er blevet mere elastisk.

Foto: PR

RUTINER SOM STYRKER DIT VELVÆRE OG GENERELLE SUNDHED

Til det ydre: Vinterbadning

Det kolde gys har fået sit comeback. Vi ser flere og flere, der er begyndt at vinterbade, og det er der også god grund til. Det kolde vand aktiverer dit immunforsvar og din blodcirkulation, derudover stiger adrenalinniveauet i kroppen, som ofte er den rus, vi kan mærke efter et dyp i det blå.

Til det indre: Spisevaner

Du kan aktivt sørge for at holde kroppen sund indefra, ved at du får de vitaminer og mineraler, din krop har brug for. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men følger du de generelle kostråd og sørger for at drikke nok vand, er du godt på vej.

Det er en god idé at sørge for at sætte dagens måltider i system, så du altid spiser på nogenlunde samme tidspunkter og i øvrigt sørger for ikke at spise lige op til, at du går i seng. Madplaner er et godt værktøj, eventuelt i perioder, hvor der mangler struktur. På den måde kan vi komme tilbage på rette spor ved at planlægge ugens måltider i ro og mag, samtidig med, at vi er sikre på, at vi får al den næring, vi skal have. Og ikke mindst undgår impulskøb.

Til det mentale: Mindfulness & meditation

Mindfulness og meditation handler om at stoppe op og mærke efter. Man kan kalde det en form for selv-status, hvor du giver dig selv et indvendigt kram.

Vi anbefaler, at du starter i det små, men får det gjort hver dag. Indkald eventuelt dig selv i kalenderen, så du husker det. Giv dig selv muligheden for at søge lidt efter de bedste apps eller videoer, og prøv lidt forskelligt. Det kan tage tid at finde det rette match, som du føler dig godt tilpas med. Heldigvis har de fleste apps prøveperioder, så du ikke behøver at købe det fulde produkt til at starte med.

HAV OF COPENHAGEN

  • HAV of Copenhagen er produceret i Norden og med norsk torsk. Tilsat bl.a Hyaluronsyre, D- og C-vitaminer mm.
  • HAV of Copenhagen har ingen bismag af fisk, men en snert af forfriskende citrus.
  • HAV of Copenhagen er abonnementsbaseret dvs. at du får leveret din collagen lige i postkassen hver måned, pakket som 30 dagsdoser.
  • Der er ingen binding på abonnementet.

Du kan læse mere om collagen og HAV of Copenhagen her