Annonce

Vitamin C giver huden strålende glød og udjævner hudtonen – men bruger du det rigtigt?

Af ELLE Native, Annonce for L'Oréal Paris 10/02/2023
Det udjævner hudtonen, giver den fineste glød, mindsker forstørrede porer og fugter huden. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok: C-vitamin er en fantastisk multitasker, der forfiner huden på mange forskellige måder – hvis du altså sørger for at bruge ingrediensen på den rigtige måde. Læs med her, hvor vi guider dig til C-vitamin i hudplejen.

Hudplejeverdenen er fuld af nye teknologier, ingredienser og metoder. Synes du nogle gange, det kan være forvirrende, er der tre universelle sandheder, som du altid kan vende tilbage til: Hyaluronsyre giver fugt, retinol mindsker fine linjer og rynker, og sidst, men ikke mindst: C-vitamin giver glød.

C-vitamin er en ingrediens, der ofte går en smule under radaren i hudplejesammenhæng, og det er helt forkert, for citrusfrugternes vitamin er helt fantastisk at putte på huden. Ikke alene giver vitaminet glød; det mindsker også pigmentpletter, beskytter huden mod forurening og giver en jævn, ensartet hudtone.

Brug C-vitamin alene, eller kombiner det med eksempelvis retinol og hyaluronsyre for en tredobbelt hudplejeeffekt med videnskabelig dokumentation.

I denne artikel stiller vi skarpt på det gavnlige C-vitamin, dets virkning – og så viser influencer Caroline Hannibal os, hvordan vi bedst bruger produkter med C-vitamin.

Revitalift Clinical Vitamin C Serum

Leder du efter et serum, der giver dig alle C-vitaminets fordele for huden, er Revitalift Clinical Vitamin C Serum det perfekte produkt til dig. Serummet er formuleret med 12% ren C-vitamin, som i kombination med E-vitamin og salicylsyre bekæmper ujævn hudtone, synlige porer og fine linjer. Efter blot én måneds brug vil du opleve, at huden er blevet glattere og har fået dobbelt så meget glød. Læs mere om det aktive serum i denne artikel, og find det på linket her.

Få den maksimale effekt af dit L'Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum ved at bruge dagcremen fra samme serie, Revitalift Clinical Daily Fluid UVA.

Caroline Hannibal bruger sit L'Oréal Revitalift Clinical Serum på rengjort hud og skriver om produktet: "Det er en fantastisk ingredienskombination med E-vitamin, salicylsyre og 12% ren C-vitamin, der fungerer til alle hudtyper. Det er til dig, der ønsker at lysne mørke pletter, mildt eksfoliere og give glød."

C-vitamin: sådan gør du

1. Vælg det rigtige serum

Hvis du synes, C-vitamin lyder som den perfekte ingrediens til netop dine hudplejemål, er det første trin at finde det rigtige produkt. Her er det først og fremmest vigtigt at kende forskel på de forskellige former for C-vitamin.

L’Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum indeholder den suverænt mest dokumenterede og effektive form af vitaminet, som hedder ’ascorbic acid’. Ascorbic acid eller askorbinsyre er kendt og elsket for sin evne til at give jævnere hud, mere glød og i øvrigt for sin anti-age-effekt: C-vitaminet hjælper nemlig også med at bekæmpe rynker og pigmentpletter.

Selvom C-vitaminet er multifunktionelt og ganske effektivt, kan det være en god idé at kombinere det med andre ingredienser, der yderligere booster de gode resultater. Her er L’Oréals Revitalift Clinical Vitamin C Serum også et godt valg.

Det aktive serum indeholder, foruden sin 12% koncentration af C-vitamin, både antioxidanten E-vitamin og salicylsyre (BHA). Salicylsyre er det, du måske kender som en kemisk peeling eller syrepeeling – og bare rolig, det er ikke så farligt, som det måske kan lyde, tværtimod. Salicylsyre er helt fantastisk til en effektiv peeling af huden. Den fjerner de døde hudceller, renser tilstoppede porer og generelt forfiner huden.

Den unikke sammensætning af C-vitamin, E-vitamin og salicylsyre gør L’Oréals Revitalift Clinical Vitamin C Serum til et koncentrat, der booster hudens glød. Desuden har det gavnlige effekter både for dig, der døjer med uren eller ujævn hud, dig, som vil pigmentforandringerne til livs, eller dig, der ønsker at minimere alderstegn og fine linjer.

Caroline Hannibal anbefaler L'Oreal Revitalift Clinical Serum mod hyperpigmentering forårsaget af eksempelvis solens stråler – selvfølgelig i kombination med solbeskyttelse. Her giver det rigtig god mening at vælge en dagcreme med UV-filter som eksempelvis L'Oreal Revitalift Clinical Daily UVA Fluid.

2. Vælg den rette dagcreme

Når du bruger C-vitamin i dit serum, er det en god idé at maksimere resultaterne ved at supplere med en dagcreme, der passer til dit serum.

Her er det blandt andet vigtigt at fokusere din hudpleje på solbeskyttelse foruden de plejende ingredienser, som Caroline Hannibal også forklarer i videoen ovenfor. Med L’Oréal Revitalift Clincal Daily UVA Fluid får du både UVA- og UVB-beskyttelse faktor 50. Kombineret med C-vitamin får du således den ultimative beskyttelse til huden, selv når UV-indekset rammer højderne i sommermånederne. Dagcremen indeholder desuden selv et derivat af C-vitamin, nemlig vitamin Cg.

Vitamin Cg, også kendt som ’ascorbyl glucoside’, er en mildere form for C-vitamin. Den har mange af de samme gavnlige effekter som ren C-vitamin, og hvis du kombinerer de to former for C-vitamin, har du den perfekte kombination af ingredienser til fin forårsglød i huden.

Brug derfor gerne både serum og dagcreme fra L’Oréal Revitalift Clinical-serien. På den måde er du sikker på at give huden de bedste forudsætninger for maksimal glød – både sommer og vinter.

Fem spørgsmål til Caroline Hannibal om C-vitamin

Hvorfor skal man bruge et vitamin C serum?

Vitamin C udjævner hudtonen, reducerer synligheden af fine linjer og porer, og så får du glød! Det vil vi allesammen gerne have.
Hvis man har sensitiv hud, kan man så stadig bruge et serum med vitamin C?

Ja, det kan man sagtens, men start med at introducere nye produkter gradvist. Start med at bruge ingrediensen én gang om ugen, og byg din tolerance op derfra.

Hvornår skal man bruge et serum med vitamin C?

Godt spørgsmål. Du kan bruge vitamin C både morgen og aften, men husk at lytte din hud. Det kommer egentlig an på din huds tolerance og sensitivitet.

Hvad gør Revitalift Clinical til et godt serum?

Her handler det om ingredienser. Revitalift Clinical Serum indeholder vitamin C, vitamin E og salicylsyre, hvilket er med til at udjævne huden, gøre porerne mindre og giver dig en fantastisk glød, mens det også fornyer dine hudceller.

Hvad er din største hudpleje-hemmelighed?

Hvis du kombinerer din solcreme med et vitamin C serum, får du højere solbeskyttelse og større beskyttelse mod UV-stråling.

Er du på jagt efter anti-age? Ud over sin evne til at give glød og udjævne hudtonen booster C-vitamin hudens kollagenproduktion. Det betyder altså, at C-vitamin også har effektive anti-age egenskaber. Kombinér gerne med en af de andre ingredienser, Caroline Hannibal nævner i videoen, og læs mere i afsnittet herunder.

3. Opbevar dit C-vitamin rigtigt

Vi har nu fået etableret, at C-vitamin er en yderst gavnlig og multifunktionel ingrediens, der kan gøre underværker for huden. Derfor er det også vigtigt, at du opbevarer dit C-vitamin rigtigt.

Den aktive ingrediens kan oxidere, hvis den eksponeres for lys, luft eller høje temperaturer. Derfor er tommelfingerreglen, at du skal holde dit C-vitamin i en lufttæt beholder, huske at skrue låget godt fast og desuden opbevare dine produkter i køleskabet. Det kolde og mørke miljø er præcis, som C-vitaminet kan lide det.

Treenigheden: C-vitamin, A-vitamin og hyaluronsyre

Vil du gerne have maksimal effekt i forhold til både glød i huden, anti-age og fugtpleje? Så kan du kombinere C-vitamin med to andre ingredienser, der er kendt for sine dokumenterede effekter. Her snakker vi om A-vitamin, også kendt som retinol, og hyaluronsyre, der fugter huden i dybden. Brug dit serum med C-vitamin om morgenen, og suppler ved at bruge dit serum med A-vitamin om aftenen. Hyaluronsyre er en mild ingrediens, der altid bidrager til at fugte huden og give den fylde, og derfor kan du både bruge den både morgen og aften. Start med hyaluronsyre, og brug dernæst vitamin A eller C, inden du slutter af med dag- eller natcreme.

Hudplejerutinen til specifikke behov

Er du på jagt efter en helt specifik hudplejerutine, eller søger du blot lidt mere info om hudpleje og det, som du kan opnå gennem de rigtige ingredienser? Så har vi lavet en masse artikler, der kan guide dig på rette vej. Hvis du leder efter det rigtige serum, kan du læse med på guiden her, og så kan du naturligvis også lære mere om den ene ingrediens, Caroline Hannibal aldrig går ned på i sin hudplejerutine, nemlig hyaluronsyre, lige her.