Foto: Shutterstock
Annonce

Tør eller dehydreret hud: Kender du forskellen?

Af ELLE Native, Annonce for Vichy 17/03/2022
Det kan være en jungle at finde frem til de beauty-produkter, der hjælper med netop de hududfordringer, du slås med. Blandt de typiske problemer er tør hud og dehydreret hud – men kender du forskellen på de to? Læs med her og bliv klogere… og få inspiration til hvilke produkter, der er rigtige til netop dit behov.

Beauty-produkter findes der nok af, og at dømme efter betegnelserne på produkterne, findes der tilsyneladende endnu flere typer af hudproblemer. Sart hud, kombineret hud, uren hud, fedtet hud, tør hud og dehydreret hud er blot nogle af de udfordringer, man kan døje med. Og komme til livs, i fald man har de rigtige produkter ved hånden, og måske endnu vigtigere: hvis man kender sin hudtype.

Blandt de mest udbredte udfordringer er tør hud og dehydreret hud. To fænomener, der egentligt lyder ret ens. Men lad dig ikke narre. De er vidt forskellige.

DEHYDRERET HUD VS. TØR HUD
Dehydreret hud er en tilstand i huden, der indtræffer, når huden mangler fugt. Dehydreret hud kan ramme alle, uanset hvilken hudtype man i øvrigt har. Selv dem, der har tendens til fedtet hud, kan opleve at huden tørrer ud. Dehydreret hud ser ofte ’kedelig’ og træt ud og kan udvise tegn på for tidlig aldring så som fine linjer og manglende elasticitet. Øvrige tegn på at huden er dehydreret kan desuden være mere tydelige rande under øjnene og manglende glød i huden.

Tør hud derimod er en hudtype, ligesom man kan have fedtet eller kombineret hud. Tør hud mangler olie/og eller lipider, og fremstår derfor tør og kan i nogle tilfælde ligefrem skalle eller flage. Tør hud har ofte en tendens til at få huden til at føles stram og ubehagelig. Tør hud er ofte også dehydreret.

ET BOOST TIL HUDENS BARRIERE
Når huden mangler fugt, er det selvsagt din fornemmeste opgave at give den et effektivt fugtboost. Vichys superserum, Vichy Minéral 89 Booster, består af 89 % mineralrigt vulkansk vand, der styrker hudbarrieren og er dertil formuleret med fugtgivende hyaluronsyre, der fugter huden i op til 24 timer. Huden får en fornyet, sund glød og mere fylde.

Men det er ikke kun personer med dehydreret hud, der kan have gavn af serummet. Takket være sin minimalistiske formulering, der er parfumefri og hypoallergen, kan serummet nemlig bruges af alle hudtyper, selv dem med sensitiv hud. Den ultra-lette gelkonsistens er nem at påføre og absorberes hurtigt uden at fedte. Den kan anvendes morgen og aften som det første trin efter rens for at styrke huden og kompensere for fugttab, og er særligt god til alle personer, der har tør hud, eller ønsker at komme dehydreret hud til livs.

Vichy Minéral 89 Booster, 209 kr. Læs mere her

Foto: PR

OM VICHY

Vichy Laboratoires er dedikeret til videnskab om sund hud, og har i flere år forsket i exposome, som er viden omkring, hvordan indre og ydre faktorer påvirker hudens sundhed over tid. Det er ikke uden grund, at Minéral 89 er Vichy’s stjerneprodukt. Med sin unikke formulering, booster produktet hudens modstandskraft mod exposome-faktorer samtidig med, at huden fremstår mere fyldig og med en strålende glød.