Foto: Christoffer Mygind Juul
Annonce

Stella Nisreen Kanaan: "Jeg elsker selv at hælde produkterne på flaske i mit laboratorium. De får alle en kærlig tanke med på vejen"

af ELLE Native – Annonce for Naughty Alchemist 5/10/2022
Udover at drive Beauty Avenue på Frederiksberg er Stella Nisreen Kanaan også kvinden bag det holistiske hudplejemærke Naughty Alchemist, hvor alle produkter udvikles og produceres i eget laboratorium.

Hvordan startede ideen til Naughty Alchemist?

Gennem de seneste år, hvor jeg har haft Beauty Avenue, er jeg ofte blevet spurgt, om jeg ville lave produkter i eget navn. De seneste år har vi haft et samarbejde med et cool amerikansk mærke, men fordi vi som virksomhed er meget afhængige af vores leverandører, da vores behandlinger er bygget op omkring bestemte produkter, er vi meget sårbare, hvis der f.eks. bliver lavet ændringer i produkterne. Og sammen med min naturlige interesse for det naturlige og hele urtekundskabsverdenen, blev ønsket om at lave egne produkter, og dermed ikke være afhængige af andres produkter, det der gjorde, at jeg sprang ud i at lave mine egne produkter.

Kan du fortælle mere om selve tilblivelsesprocessen af produkterne?

Jeg har høje krav til mig selv og alle produkter fra Naughty Alchemist. Derfor har flere af vores produkter også været mange år undervejs, og der ligger mange versioner og tests forud for det endelige resultat. Ideen til et nyt produkt starter som regel med noget, som jeg er blevet inspireret af eller med udgangspunkt i et behov, vi har haft i salonen i forbindelse med vores behandlinger. Produktet 'Brow Nourishing Serum' blev f.eks. skabt udelukkende, fordi det ikke var muligt at finde et brynserum, der både var naturlig og økologisk, og det var et produkt, som flere af vores kunder efterspurgte.

Når et produkt skal gå fra tanke til virkelighed starter processen i laboratoriet, hvor jeg eksperimenterer med alle mine ingredienser, før jeg efter utallige tests og tilretninger til sidst har noget, der ligner et færdigt produkt. Derefter skal produktet sikkerhedsgodkendes og stabilitetstestes, hvilket jeg har en ekstern konsulent til at hjælpe mig med. Når vi så har det helt endelige produkt, skal det registreres i den europæiske produktdatabase. Når opskriften på produktet er godkendt, går jeg i gang med at producere og hælde på flaske. Jeg elsker, at jeg selv står for at hælde det hele på flaske i mit laboratorie. Alle produkter får en kærlig tanke med på vejen fra mig.

Foto: Christoffer Mygind Juul
Foto: Christoffer Mygind Juul

Hvordan ser den optimale hudplejerutine ud med produkter fra Naughty Alchemist?


1) Start din renserutine med en dobbelt rens. Først med 'Calming Cleansing Oil' og derefter med 'Nourishing Cleansing Melt'.

2) Derefter rens du produktet af med 'The Perfect Facecloth', der også har en mild eksfolierende effekt.

3) Til sidst skal din hud have masser af fugt. Først med 'Magickal Hydrating Mist' (som jeg altid vil anbefale om aftenen) og 'Pure Rose Essence' om morgenen. Afslut med 'Moonlight Renewing Serum'.

Foto: Christoffer Mygind Juul

Er produkterne gravid-venlige?

Ja, jeg har designet alle produkter fra Naugthy Alchemist, så de kan bruges af gravide. Ingen af produkterne indeholder syntetisk parfume eller i øvrigt skadelige eller farlige ingredienser. Aromaerne kommer fra økologisk certificeret æteriske olier, og jeg bruger kun æteriske olier og mængder, der er godkendt af The Tisserand Institute til gravide. Desuden bliver alle vores produkter sikkerhedsgodkendt til at kunne bruges af gravide.

Er der nye produkter på vej?

Det næste produkt jeg arbejder på er et vinterpleje-produkt til læberne og en sexolie.

Hvor drømmer du om, at Naughty Alchemist er om 1,5 og 10 år?
Jeg drømmer om, at Naughty Alchemist vil være på alles hylder, og vil være med til at få folk til at føle sig sunde og
og endnu tættere på naturen og føle taknemmelighed for alt det, naturen kan gøre for vores kroppe og vores sundhed. Om ti år drømmer jeg om at have inspireret en masse mennesker, både her i Danmark og ude i verden, med spændende workshops og en masse læring omkring sunde skønhedsvaner, non-toxic produkter og urternes helende egenskaber.

Foto: Christoffer Mygind Juul