Foto: Andreas Öhlund
Annonce

Sådan får du en konkret plan til at forebygge og behandle urenheder

Annonce for Zo Skin Health - Af ELLE Native 31/01/2022
Det kræver den rigtige sammensætning af produkter samt faste rutiner at opbygge og genopbygge en sund hud. Skuespiller Evin Ahmad har i længere tid været præget af akne, men med en skræddersyet plan har hun nu flottere hud end nogensinde før. Læs med her, og find ud af, hvordan du kan holde din hud sund.

Som mennesker bliver vi ofte draget af vores eget spejlbillede på godt og ondt. Spejlet bruger vi til at danne os et indtryk af, hvordan vi ser ud, men hvis du døjer med hudproblemer, er spejlet ikke altid din bedste ven, og det kan være svært at fokusere på andet, når der først er zoomet ind. Der er mange, der kæmper med hudproblemer, og for nogle af os bliver vores det en del af vores personlighed. Sådan var det for den svenske skuespiller Evin Ahmad, der i længere tid har været påvirket af akne og svære hudproblemer.

"Den dårlige hud blev en del af mig, og lidt efter lidt begyndte jeg at skjule mig. Jeg brugte store tørklæder og trøjer med høj hals for at skjule min hud. Jeg kunne ikke lide tanken om, at nogen skulle se, hvor dårlig min hud var."

Fortæller skuespilleren og fortsætter.

Foto: Andreas Öhlund
ZO Skin Healths produkter renser huden, fjerner døde hudceller, stabiliserer huden og fjerner talg. Samtidig bidrager de til at øge optagelsen af andre produkter og hermed bedre resultater.

"– Og mens jeg uddannede mig til at være skuespiller, blev jeg mere og mere selvoptaget og så mig selv meget i spejlet. Jeg blev så ked af det, der mødte mig. Det at have store hududfordringer gør noget ved dig. Det gør noget ved hele din selvfølelse" fortæller Evin.

Hudproblemer skal ses som en helhed og ikke kun som et udseendemæssigt problem. Hudproblemer har desværre sideeffektiver såsom stress, usikkerhed og manglende selvtillid, som påvirker vores liv og vores hverdag. Selvom at de fleste oplever udfordringer med deres hud, er det for mange stadig et tabulagt emne. Det kan derfor være svært at vide, hvor du skal starte, hvis du gerne vil gøre noget aktivt for at hjælpe din hud.

KONKRET PLAN GIVER OFTE RESULTATER

For Evin Ahmad var det en konkret behandlingsplan fra Zo Skin Health der reddede hendes hud. I dag har hun en misundelsesværdig rask hud med masser af glød og helt fri for akne. Men som så mange andre, der har haft store udfordringer med akne, døjer hun fortsat med ar, der fortsat kræver behandling.

Foto: Andreas Öhlund
"Jeg er så glad for, at der faktisk findes hudlæger, som tager akneproblematikken alvorlig, og jeg er utrolig taknemmelig for, at jeg fik god hjælp. Jeg vil opfordre alle andre, som oplever hudproblemer, at tage det alvorligt, for der er hjælp at få" siger hun.

Hvis huden har været udsat eller plaget af udfordringer, er det vigtigt at genopbygge huden, så den er stærk og stabil, inden du bruger behandlende produkter. På den måde kan huden nemmere tåle de produkter, der skal give en ændring i hudstrukturen. Mange af de klinikker, der fører ZO Skin Health produkter, samarbejder desuden med en række af verdens førende hudlæger. Ved at kombinere de rigtige produkter, samtidig med at en hudlæge altid står til rådighed, får du en all-round behandling, hvor der altid er mulighed for at søge hjælp.

GODT AT VIDE

  • Stress

I stressede perioder kan hudens tilstand forværres, og huden prøver at følge med ens travle dage. Vi er ikke særlig gode til at passe på vores hud, hvis der er andre ting, der fylder i hverdagen, og det kan føre til usund hud.

  • Sæsonskift

En af de ydre faktorer, der også kan påvirke din hud, er når sæsonerne skifter. Huden skal omsætte sig til det nye vejr og et eventuelt skift fra varmt til koldt vejr, eller omvendt, kan have stor betydning for opretholdelse af sund hud. Eksempel kan koldt vejr forårsage tør hud, og varmt vejr skaber ofte sved og er derved lettere modtagelig over for snavs og hermed tilstoppede porer.

  • Hormoner

Vores hud kan blive ekstra følsom overfor kroppens hormoner i perioder med hormonel ubalance, for eksempel under menstruation eller graviditet. Derfor kan du opleve, at du har mere tendens til uren hud i de perioder.

  • Psyke

Går hudproblemer ud over din psyke og generelle trivsel i en sådan grad, at du har svært ved at fjerne fokus. Så skal du søge hjælp hos en professionel, som du kan bearbejde dine tanker sammen med og genopbygge din selvtillid og skabe et større perspektiv.

VIGTIGHEDEN AF ET SKRÆDDERSYET PROGRAM

Det allervigtigste, du kan gøre for din hud, er at investere i en konkret plan med skræddersyede produkter til dit behov. Hudplejeprodukterne fra ZO Skin Health kan du se som en værktøjskasse med produkter, der kan sammensættes på forskellige måder, afhængig af din udfordring. Hvad enten du har en grovere hud med store porer og urenheder, en ujævn hudtone, rynker og markerede linjer eller sensitiv hud, findes der produkter, som kan hjælpe dig med at opnå resultater. Men husk at det kræver dedikation, og at det tager tid.

Foto: PR

ZO Wrinkle+Texture Repair: Denne creme indeholder retinol, som aktiverer hudens fornyelsesproces. Cremen tilfører naturlig fugt, mindsker rynker og giver en overordnet generel forbedring af hudens struktur.

ZO Exfoliation Accelerator: Eksfolierer de døde hudceller, der tilstopper porerne og øger effekten af andre cremer. De anti-inflammatoriske ingredienser bidrager til at berolige eventuel skadet hud.

ZO Daily Power Defense: Styrker huden og giver en sundere hudbarriere. Antioxidanter og særlige DNA-reparerende enzymer bidrager til at beskytte og reparere udsat hud fra bl.a. UV-stråler og forurening.

Find nærmeste ZO-forhandler her

Foto: PR

ZO Dual Action Scrub: Fjerner de døde hudceller, opløser overflødig talg og nedbryder bakterier, der kan forårsage udbrud af bumser. Samtidig tilføres fugt og ZO's antioxidantkompleks, der neutraliserer frie radikaler.

ZO Oil Control Pads: Effektive pads med salicylsyre, fjerner overflødig talg og døde hudceller. Bidrager til at dæmpe talgproduktionen og reducerer store porer. Perfekt til at behandle urenheder og forebygge nye udbrud.

Find nærmeste ZO-forhandler her

ZO SKIN HEALTH

Teamet bag ZO Skin Health arbejder ud fra en mission om at skabe og genskabe hud, der er sund og levende.

Produkterne stimulerer og vækker hudens celler på ny, så de kan yde deres maksimale. En af nøgleingredienserne i produkterne er retinol, som har en dokumenteret effekt på aldersforandringer.

Læs mere om ZO Skin Health og deres udvalg af produkter her