skin care and protection. beautiful hands of a young woman with moisturizer on them
Foto: Shutterstock
Annonce

Her er den ideelle hudplejerutine til irritabel hud

Af ELLE Native, Annonce for ZO Skin Health 25/05/2023
Har du problemer med at huden blusser op med rødmen og urenheder ud af det blå? Så har du sandsynligvis brug for en hudplejerutine bestående af produkter, der plejer og genopbygger huden udefra og ind.

Har du sensitiv hud med tendens til at blusse op, kender du sikkert alt til problemet med, at huden pludselig fra den ene dag til den anden slår ud med røde knopper og irriteret rødme.

Uanset hvad grunden er til netop din huds reaktion, er det aldrig specielt sjovt at stå med concealeren og prøve at dække de irriterende ujævnheder.

Men selvom det kan være svært at forudse, hvad der får huden til at slå ud, er der en række almindelige årsager til de uvelkomne urenheder. Her er særligt stress, sensitiv hud og skrappe ingredienser nogle af de helt store syndere. Derfor er det vigtigt, du bruger hudpleje, som på bedste vis styrker din hud og beskytter den mod de faktorer, som får den til at blusse op.

Herunder kan du læse om model Kathrine Sørlands hudplejerutine, som beroliger hendes sensitive hud og holder den fra at slå ud.

Hudløst ærligt

Kathrine Sørlund havde egentlig altid haft pæn hud. En jævn tone uden hverken rødme eller urenheder og desuden pæn glød i kinderne. Men pludselig begyndte urenheder at poppe frem i massevis uden at ville forsvinde igen. Fra den ene dag til den anden gik Kathrine Sørlund fra at have den smukkeste hud til at have problemer med at dække de mange urenheder.

”Det var et kæmpe chok, må jeg ærligt indrømme. De hudplejeprodukter jeg plejede at bruge, fungerede bare ikke,” fortæller hun.

”Min redning blev hudlægen Michael Zangani. Han hjalp mig med at få min hud tilbage på sporet, og det er jeg ham evigt taknemmelig for.”

Kathrine Sørlund begyndte på et hudplejeprogram fra ZO Skin Health. Målet var at gøre hendes hud stærkere, så derfor fik hun en nøje sammensat rutine af beskyttende produkter, der genopbygger huden.

Hver morgen og aften bruger Kathrine Sørlund ZO Growth Factor Serum på nyrenset hud. Det bidrager med fugt, stimulerer produktionen af kollagen og forbedrer hudens modstandsdygtighed, fasthed og elasticitet. Derefter bruger hun ZO Hydrating Crème, som er en plejende og genopbyggende creme, der beroliger stresset hud og fugter rigtig godt.

”ZO Growth Factor Serum brugte jeg i forvejen, og det fik jeg heldigvis lov til at beholde i min rutine, og ZO Hydrating Crème har bare vist sig også at være helt fantastisk for min hud,” fortæller hun.

Inden længe forsvandt urenhederne igen, og Kathrine Sørlund fik sin jævne hudtone med smuk glød tilbage.

ZO Skin Health

ZO Skin Health er stiftet af dermatolog Zein Obagi, som er kendt for sin holistiske og evidensbaserede tilgang til hudens sundhed; et mantra, som går igen i hans hudplejeprodukter. Således får du produkter, der er udviklet gennem forskning og indeholder dokumenterede vitaminer og mineraler. Læs mere om ZO Skin Health lige her.

Hudlægen: Sådan beroliger du irriteret hud

Ifølge hudlæge Michael Zangani er inflammation en kronisk betændelsestilstand uden særlige symptomer. Vores celler, der er skabt til at kunne håndtere korte perioder med inflammation, vil få udfordringer og nærmest komme på overarbejde, hvis denne betændelsestilstand varer ved i lange perioder. Det kan bl.a. resultere i inflammation, som indebærer for tidlig aldring af huden.

Du kan heldigvis gøre meget for din hud ved at vælge de rigtige produkter. ZO har en lang række produkter, der målrettet bidrager til at holde din hud sund og rask, uanset problemområde.

Michael Zangani er en af Skandinaviens mest anerkendte hudlæger og er uddannet på Universitetet i Oslo og Rikshospitalet.

1: Solbeskyttelse

Solcreme med høj faktor er noget, alle bør tilføje til deres hudplejerutine. Solens stråler kan nemlig forårsage irritation i huden, og så er solens stråler også en stor synder, når det kommer til for tidlig aldring af huden.

Michael Zanganis yndlingsprodukt for den bedste solbeskyttelse er ZO Daily Sheer solcreme, som med patenteret antioxidantkompleks frigiver antioxidanter løbende over 12 timer. Antioxidanter beskytter mod inflammation, og solcremen beskytter mod UVB-/UVA-stråler samt synligt blåt lys og infrarøde stråler.

2: Et aktivt serum

Det er en rigtig god idé at bruge et serum fyldt med antioxidanter og vitaminer, som beroliger huden eller arbejder for dine specifikke hudplejemål. Herunder kan du læse mere om nogle af hudlægens foretrukne sera.

ZO Illuminating AOX er et avanceret antioxidantserum, som målrettet arbejder for at reducere inflammation i huden. Serummet indeholder ny, patenteret teknologi – ZOPOLY® – som beskytter mod ydre og indre negative påvirkninger, der udløser tidlige aldringstegn. Produktet giver en klarere hud og en dewy finish.

ZO Growth Factor Serum er lidt af et vidunderprodukt. Serummet forebygger aldringstegn, gør udtrykslinjer blødere og styrker huden. Serummet passer til de fleste hudtyper og er rigtig god til dig med moderate aldringstegn.

ZO Daily Power Defense er udviklet til at styrke huden og til at forebygge skader forårsaget af inflammation. Særlige DNA-reparerende enzymer støtter den naturlige cellereparation for at sikre en sund hud.