Line Bille
Foto: Kavian Borhani
Hudpleje

Hårartist Line Bille: Det her produkt har jeg anbefalet flest gange

Af Maria Frederikke Munch Thorgaard 7/07/2022
Line Bille, der arbejder som hårartist, deler her sine beautyrutiner og favoritprodukter.

32-årige Line Bille er hårartist og står bag beautylook i både danske og internationale magasiner og kampagner. Hun er storforbruger af olier og perfektionist, hvad angår bryn, men hun springer til gengæld gerne en hårvask (eller 30) over. Kom med ELLE på besøg i hendes badeværelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du er hårartist, så hvordan plejer og styler du dit eget hår?
Jeg plejer det, hvis man kan sige det sådan, ved aldrig at vaske det. Nærmest. Der kan gå flere måneder imellem. Og det gør jeg så alligevel, for jeg surfer og bader ofte i havet, så jeg er jo meget i saltvand. Jeg tror, jeg er lidt heldig. Jeg har tørt asiatisk hår, så det har meget svært ved at blive fedtet. Og så bruger jeg aldrig plejeprodukter i hovedbunden. Når jeg vasker det, gør jeg det meget grundigt. Jeg deler håret op i sektioner, vasker det i flere omgange og bruger en børste fra Karmameju, som jeg kører rundt i hovedbunden. Jeg afslutter med masser af conditioner.

Hvad gør du, hvis du har en dårlig hårdag?
Jeg synes ikke, jeg har dårlige hårdage. Men jeg vil sige, at i dag er ikke min bedste hårdag, for hvis du kigger nærmere, kan du se, at jeg har dreads i det, fordi jeg ikke har redt og vasket det længe. Mit hår er bedst, når det er vasket, eller jeg har været ude og bade og ellers ikke gjort noget ved det. Så krøller det flot. Hvis mit hår virkelig irriterer jeg mig, så nulstiller jeg ved at glatte det og stramme det op i en knold. Men jo ældre jeg er blevet, desto mere kan jeg godt mærke at det med at glatte håret føles lidt forkert, for jeg ødelægger jo hårets naturlige look.

Hvilket produkt har fulgt dig længst?
Det har mandelolie. Det er min mormor, der har lært mig det, hun har altid brugt mandelolie til hovedbund, hud, alt. Jeg bruger det selv i håret og på huden.

Foto: Kavian Borhani
Olier
Den type produkt, Line har flest af, er olier. Til at give fugt (og holde på den) til hår, ansigt og krop. Ja, endda til at rense tænderne med.

Det billigste produkt, du bruger?
Det er nok mine renserondeller, fordi de kan bruges igen og igen. Og ellers bruger jeg meget kokosolie. Det er virkelig billigt. Jeg tager en teske af det ind i munden og skyller munden med det, simpelthen fordi jeg ikke er god til at huske at bruge tandtråd. Olien nærmest hiver bakterierne ud, og så lysner det også tænderne.

Foto: Kavian Borhani
Dagcremer
Det første trin i Line Billes skønhedsrutine er ansigtsvask med vand på genanvendelige renserondeller. Derefter kommer hun gerne flere forskellige slags cremer på for at få nok fugt. Hun udskifter løbende mærkerne, for ellers synes hun, hendes hud vænner sig til demog derfor ikke længere har en effekt.

Hvilket produkt har du anbefalet flest gange?
De fleste spørger mig til råds om shampoo. Jeg går selv efter en shampoo, der er nem at fordele, drøj og uden alt for meget kemisk duft. Jeg kommer fra et hjem, hvor min mor var allergisk over for parfume, så derfor kom hun det i håret – og ikke på huden. Da jeg var midt i tyverne, spurgte en kæreste mig, hvorfor jeg kom parfumen i håret, og jeg havde det sådan ’det er da der, det skal bruges’? Så shampooen, jeg anbefaler, er ’Momo’ fra Davines. Der er også mange, der spørger ind til, hvordan de kan slippe for elektrisk hår. Og det starter med hårbørsten. Hvis du bruger en dårlig børste, bliver håret elektrisk. Jeg anbefaler altid børster fra Mason Pearson. De får fordelt fedtstofferne fra hovedbunden ud i længderne. Så slipper du for at stå med en fedtet hårbund og tørre spidser.

Foto: Kavian Borhani
Line Bille har tit oplevet, at hun nærmest kunne tømme en halv flaske shampoo, når hun vaskede hår, fordi hun gør det så sjældent. Men lige præcis Davines’ ’Momo’-shampoo er drøj, og derfor anbefaler hun den også til andre.

Hvad forlader du beautymæssigt ikke hjemmet uden?
Jeg går ikke ud ad døren uden at have lavet mine bryn. Heller ikke selv om jeg er på sheltertur eller på Roskilde Festival. Lige nu bruger jeg en brynpen fra Max Factor. Jeg har længe ledt efter en, der var hård nok i pennen. Når de bliver for bløde, synes jeg, brynene bliver for optegnede og efterlader for meget farve på huden.

Hvad består dit go-to makeuplook?
Hvis det er en hverdag, og jeg bruger makeup, så vil det, ud over brynpennen, være en smule mineralpudder fra Tromborg og så lidt contour med en pudder fra Mac. Jeg er mørk og har været det i en tid, hvor vi kun var fire mørke i den lille by i Midtjylland, hvor jeg kommer fra, så produktmæssigt var det svært at finde noget, jeg kunne bruge. I lang tid brugte jeg min mors pudder. Jeg er adopteret fra Indien og har derfor en mor, som har lysere hud end jeg, så jeg så helt grå ud. Det har virkelig været en udfordring at finde makeup, der ikke smittede af. Ofte ses det jo tydeligere, når mørk makeup smitter af, når man f.eks. krammer. Der gik lang tid, før jeg begyndte at bruge Tromborgs mineralfoundation, for jeg troede ikke, de havde en tone, der passede til min hud. Men jeg prøvede den mørkeste, og så matchede den faktisk. Særligt fordi jeg kun bruger den i midten af ansigtet, hvor jeg er lysere.

Foto: Kavian Borhani
Argan
Den perfekte brynblyant er ifølge Line Bille fast i pennen. Så er den nemmest at styre. Præcis det er Max Factors ’Brow Ultra Slim’. Den bryn-styrkende olie fra Arganour har hun fået anbefalet af en model, og den virker, siger hun.
Foto: Kavian Borhani
Makeup
Line Bille bruger ikke makeup hver dag. Dog har hun altid styr på brynene og velsmurte læber takket være en af de mange lipbalms, hun har liggende rundtomkring i lejligheden og i sin taske.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her