Foto: Sean McMenony
Hudpleje

Eksperten guider: 4 tips til at få glød i trist vinterhud

Af Maria Frederikke Munch Thorgaard 20/12/2021
Vinteren kan være hård ved din sarte vinterhud, og særligt i de helt mørke måneder kan din hud miste sin naturlige glød. ELLEs skønhedsteam har derfor fået kosmetolog Line Friis til at dele sine bedste tips til at få gløden tilbage i vinterhuden.

Er du (også) allerede nu træt af det lidt blege look med gråt skær, som din hud har fået i de mørke vintermåneder? ELLE har allieret sig med en ekspert og fået hende til at dele sine bedste tips og råd, så du kan få gløden tilbage. For bleg vinterhud kan selvfølgelig godt være smuk – hvis den vel at mærke også ser frisk ud.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvordan får man egentlig frisk og smuk hud, nu hvor størstedelen af døgnets timer er mørke? Vi fik kosmetolog Line Friis, der er indehaver af klinikken 'Dare to Care', til at guide til, hvordan man - trods årstiden - får det smukkeste frem i huden.

Først og fremmest er hendes råd at investere i to til tre ansigtsmasker med forskellige egenskaber og bruge dem hver anden uge. En enkelt maske vil ikke give mærkbare resultater, heller ikke selv om du bruger den flittigt. 

Foto: PR

’Proud Exfoliating Mask’, 65 ml, 299 kr. ’Dream Creamy Clay Mask’, 65 ml, 299 kr. ’Deep Peeling PHA Mask’, 65 ml, 399 kr. Alle fra Karmameju. Kan købes her

Derudover fortæller Line Friis, at en peeling også skaffe døde hudceller af vejen og dermed de trætte, grå toner. Vær dog ikke alt for flittig med peelingen i vintermånederne, for her skal huden gerne have lov at blive så tyk og modstandsdygtig som mulig. 

Foto: PR
Paula's Choice Exfoliant

'Skin Perfecting 2 % BHA Liquid Exfoliant', Paula's Choice, 118 ml, 276 kr. Kan købes her

Og så påpeger Line Friis også, at man skal tænke over at få gang i blodcirkulationen og gennemstrømningen, f.eks. via motion og frisk luft eller ansigtsmassage. Til ansigtsmassage kan du selvfølgelig bruge fingrene, men det er også oplagt (og virkelig rart) at bruge enten en gua sha eller en ansigtsrulle. Sørg for at rense huden inden du masserer den, og kombiner gerne massagen med en god ansigtsolie, så stenen glider nemmere.

Foto: PR
I Love Beauty ansigtsrulle

Ansigtsrulle i rosenquartz, I Love Beauty, 499 kr. Kan købes her

Og er du slet ikke til det friske, blege look, så er det en god ansigtsselvbruner, du skal alliere dig med. Gå efter en, der er nem at styre, f.eks. en af de smarte versioner, hvor du blot blander et par dråber i din dagcreme. Start med en dråbe eller to, og er det ikke nok, kan du følge op med et par dråber om aftenen eller næste dag. Husk dog at vaske dine hænder, efter du har smurt huden ind. Helt som en almindelig selvbruner, efterlader dråberne også orange plamager på hænderne, hvis ikke du vasker dem.

Foto: PR

'A Hint of Summer', Rudolph Care, 50 ml, 345 kr. Kan købes her