Beauty Avenue
Foto: PR
Hudpleje

Disse 3 kropsbehandlinger skal du forkæle dig selv med

Af Julie Kraase Brandt & Rose Maria Boelsmand 4/10/2022
Trænger du (og din krop) også til en pause? Vi har testet tre forskellige kropsbehandlinger, der kan noget særligt.

Det kan være svært at mærke sin krop sådan rigtigt, men med en blid pause hos en professionel kan du nulstille tankemylderet og finde tilbage til roen.

Vi har testet tre behandlinger, der kan noget helt særligt – på hver sin måde. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Iskoldt quickfix
I en smuk, herskabelig gammel villa, et stenkast fra Gentofte Station, ligger Cryo Lounge. Det er et af landets nyeste steder, der tilbyder den ikke nye, men nyligt populære terapiform cryo.

Selv om det lille ord lyder bizart, er det mere almindeligt, end man skulle tro. Du har sikkert allerede selv prøvet cryo-filosofien, hvis du har slået dig og kølet skaden ned med frosne ærter, eller hvis du har hang til at hoppe i havet om vinteren.

Cryo tager dog princippet om at “dulme” skader og genstarte kroppen ved hjælp af kulde til et helt nyt niveau.

Her skal du nemlig stå tre minutter i en lukket frysekabine (den er åben i toppen, så hovedet er frit, og du ikke får klaustrofobiske fornemmelser), som ved hjælp af nitrogen køles ned til mellem -125 og -140 grader. Man har ikke andet på end trusser, tykke uldsko og -strømper samt handsker på hænderne.

Det lyder voldsomt og potentielt som noget, der er alt andet end rart, men den tørre kulde, som nitrogenen giver, gør det langt mindre ubehageligt end at vinterbad. Cryo-terapi er medicinsk godkendt (det gælder også maskinen i Cryo Lounge) og bliver brugt af flere internationale sportsstjerner (inkl. det danske fodboldlandshold), der bruger behandlingen til at få kroppen til at restituere hurtigere, lindre muskelsmerter og få fornyet energi.  Cryo-behandlingen sætter desuden gang i forbrændingen og kroppens blodcirkulation samt cellefornyelsesproces.

Ejeren af Cryo Lounge, Tonny Aarkrogh, gør, at oplevelsen lige fra modtagelsen til turen ind i boksen er behagelig og let at komme igennem, og efter endt behandling skåler vi i et ingefærshot som det forfriskende punktum på behandlingen, der inkl. af- og påklædning tog i alt 10 minutter. 
 

Foto: PR
cryo

Cool Cryo Whole Body hos Cryo Lounge, 3 behandlinger a 3 minutter, 999 kr. Cryolounge.dk

Den holistiske pause
Det første, du møder hos Manigo på Nørrebro – ud over smilende  og imødekommende Thea Sofie Munch, der står bag stedet – er levende lys, lange, sandfarvede hørgardiner, friske blomster og  blottede, rå murstensvægge. Der står allerede varm te, koldt vand og snacks klar til dig i behandlingsrummet, hvor du starter ud med fem minutter alene – dejligt!

Thea Sofie Munch arbejder i dybden med det, din krop har brug for på dagen, så ingen behandlinger er ens. Hun afspænder og lindrer ubalancer i din krop med behandlingsmetoder som zoneterapi (tryk og massage under fødderne), kranio-sakralterapi (blide greb langs rygsøjlen og kraniet) og healing, da det handler om at berolige dit nervesystem.

Behandlingen er en afslappende og tryg oplevelse, hvor du efter din alenetid kryber under en blød dyne på en varm briks og først tager en snak om, hvordan du har det (Hvordan er din energi i dag? Øh, tung og bekymret …). Samtalen kan tage 15 eller 45 minutter, alt efter hvad du har brug for, og derfra guider Thea dig, hvilke metoder hun vil bruge for at få dig “ned i din krop”. En behandling kan derfor f.eks. begynde med zoneterapi, herefter glide over i en guidet meditation for at få dig til at slappe af og slutte af med kranio-sakralterapi.

Efter behandlingen får du igen god tid til at komme til dig selv, og det har du brug for, for du kommer virkelig langt ned i din krop! Havde du skuldre, der sad oppe under ørerne, før du kom, kan du godt regne  med, at de er tilbage på plads, ligesom at forstyrrende tankemylder er afløst af ro og en opløftende, god mavefornemmelse. 

Foto: PR
manigo

1:1 Session, 90 minutter hos Manigo, 1.400 kr. Manigo.dk

Rundt om hele kroppen
Kender du følelsen af at lægge sig på behandlingsbriksen, og dit indre nedtællingsur hamrer derudad, fordi behandlingen er slut, nærmest inden du lagde dig?

Med en varighed på to timer og ti minutter (yes!) hører kropsbehandlingen Renewing Body Experience hos Beauty Avenue på Frederiksberg i København absolut ikke til i den kategori.

Her starter du med et nærmest rituelt fodbad, hvorefter hele kroppen bliver skrubbet. Det vil også sige “boobs”, som behandleren kalder dem, og det føles overraskende naturligt – hverken erotisk eller grænseoverskridende. Scrubben masseres ind i præcise, koordinerede bevægelser, der sætter godt gang i blodgennemstrømningen – hej, varme!

I det helt dunkle, lune behandlingsrum er der en bruseniche, hvor scrubben skylles af. Det gør man selv, mens behandleren forlader rummet. Tilbage på briksen begynder helkropsmassagen, der i den grad kan mærkes – som i: Av, er jeg virkelig så øm i underarmene?

Den sidste halve time er det ansigtet, der får opmærksomhed, bl.a. i form af zonetapeutisk trykpunktsmassage, ah!

Følelsen efter behandlingen er total afslappelse i både krop og sind. Og af taknemmelighed over virkelig at have mærket kroppen.

Foto: PR
Beauty Avenue

Renewing Body Experience hos Beauty Avenue, 2 timer og 10 min., 2.300 kr. Beautyavenue.dk.
 

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-11-30/aesop_0.png

Håndcreme, A­­­­esop hos Matas, 190 kr.

DKK 190,-
Køb her
/2022-11-30/arket.png

Sweater, Arket, 950 kr.

DKK 950,-
Køb her
/2022-11-30/bogogide.png

Bog, Bog og ide, 140 kr. 

DKK 140,-
Køb her
/2022-11-30/coperni.png

Taske, Coperni, 2.940 kr.

DKK 2.940,-
Køb her
/2022-11-30/cos.png

Sweater, Cos, 590 kr.

DKK 590,-
Køb her
/2022-11-30/cph-living.jpg

Badekåbe, CPH living, 600 kr.

DKK 600,-
Køb her
/2022-11-30/kiehls-.jpg

Ansigtsolie, Khiels, 350 kr.

DKK 350,-
Køb her
/2022-11-30/georg-jensen.png

Julehjerte, Gerog Jensen hos Magasin, 230 kr.

Køb her
/2022-11-30/maanesten.png

Øreringe, Maanesten, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/jaquemus-hos-miinto.jpg

Kjole, Jaquemus hos Miinto, 4.550 kr.

Køb her
/2022-11-30/mango.png

Sko, Mango, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/julekalender-hos-bahne.png

Julekalender, Lakrids by Bülow hos Bahne, 350 kr. 

Køb her
/2022-11-30/rotate.jpg

Top, Rotate Birger Christensen, 3.700 kr.

Køb her
/2022-11-30/glossier.png

Blush, Glossier, 140 kr.

Køb her
/2022-11-30/hamkjobenhavn.jpg

Jeans, Han Kjøbenhavn, 2.000 kr.

Køb her
/2022-11-30/holzweiler.png

Vest, Holzweiler, 2.300 kr.

Køb her
/2022-11-30/ganni.jpg

Nederdel, Ganni, 1.600 kr.

Køb her
/2022-11-30/zara_0.jpg

Jakke, Zara, 800 kr.

Køb her