Den komplette hudplejerutine: Sådan reducerer du pigmentforandringer
Foto: Unsplash
Annonce

Den komplette hudplejerutine: Sådan reducerer du pigmentforandringer

Elle Native, Annonce for L’Oreal 19/02/2024
Pigmentpletter er et både velkendt og almindeligt hudproblem – men hvad er årsagen? Og hvilke vitaminer og ingredienssammensætninger skal vi ty til i håbet om at udjævne hudtonen og vinke farvel til pletterne? Her guider vi dig til den ultimative produktlinje – og klæder dig på til forårets længeventede solstråler

De fleste af os kommer med tiden til at stifte bekendtskab med pigmentforandringer, men fortvivl ej. Med den rette tilgang og hudpleje kan du både forebygge og reducere pigmentpletternes synlighed.

Så hvis du drømmer om en ensartet hud og ønsker at give pigmentforandringerne kamp til stregen – så kan L’Oreals nye hudplejeserie Bright Reveal meget vel være det rette match for dig.

Her kan du læse mere om den nye hudplejeserie, og blive klogere på, hvordan vi plejer huden på bedste vis.

Hvad er pigmentpletter?

I jagten på hvordan vi kan udjævne vores hudtone, må vi først og fremmest dykke ned i, hvad pigmentpletter er.

Pigmentpletter er kendetegnet ved, at hudens naturlige farvestof (melanin) klumper sammen. Når det sker, kommer de mørke pletter på hudens overflade til syne. Det sker ofte i ansigtet, på hænder, arme, bryst og andre steder, hvor vi ofte eksponeres for sollys.

Hvordan opstår pigmentpletter?

Pigmentpletter kan opstå af flere forskellige årsager, men forekommer oftest ved overdreven solbadning eller af hormonelle årsager.

Pigmentpletter kommer altså for det meste til syne, når huden udsættes for al for meget sollys. Når solens stråler rammer huden, skaber huden melanin for at beskytte os mod UV, og på den måde får vi den lækre solbrune sommerkulør.

Men hvis du ikke har beskyttet huden med SPF, risikerer du, at dine hudceller kommer på overarbejde og producerer for meget melanin. Derfor er det vigtigt at beskytte huden mod sol hele året rundt.

Hvordan kan vi afhjælpe pigmentpletter?

I kampen mod pigmentpletterne er det essentielt at implementere de rette produkter og ingredienssammensætninger til vores hudplejerutine. Udover produkter med SPF er B3 vitaminet Niacinamid din go to.

Niacinamid er et vaskeægte vidundervitamin, som foruden dens effektive anti-age egenskaber er kendt for sin evne til at kunne afhjælpe forskellige hudproblemer som rødme, rynker, trist hud og pigmentforandringer.

Af den årsag er Niacinamid og SPF oplagte at indtænke i dine hudplejeprodukter i kampen om at forebygge og reducere pigmentpletter. Hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan du kan implementere hudplejeprodukter med Niacinamid og SPF i din hudplejerutine – så kan du med fordel dykke ned i L’Oreals nye hudplejeserie Bright Reveal.

Bright Reveal 

Bright Reveal er en ny og effektiv produktlinje, der målrettet og effektivt fokuserer på at mindske og forebygge forskellige typer af pigmentpletter. Gennem kosmetokliniske test er det tydeligt, at de aktive ingredienser kan skabe både smukke og enestående resultater.

Læs mere om produkterne her – og lad dig inspirere af hudplejerutinen nedenfor.

Den komplette hudplejerutine

Bright Reveal er perfekt for dig, der ønsker at målrette din hudpleje og afhjælpe uønskede pigmentfejl. Følg de fire steps og se frem til en smuk og ensartet hud.

Før du starter, skal du sørge for, at huden er helt ren og renset fri for makeup. Herefter er du klar til at følge de forskellige steps.

1. Bright Reveal Serum

Et serum er den ideelle start på din hudplejerutine, da det har til opgave at arbejde effektivt med huden. Med Bright Reveal Serum har du mulighed for at reducere synligheden af mørke pletter.

Serummet fokuserer derfor både på akne mærker, pigmentering, alders- og solskader. Den plejende formel er spækket med gode og plejende ingredienser som Niacinamid og amino-Sulfonic Acid.

Amino-Sulfonic Acid hjælper nænsomt med at eksfoliere huden og give en mere jævn hudtone. Serummet har desuden til formål at forbedre hudens glød, ligesom den afgiver ekstra fugt.

Serummets evner og resultater er klinisk dokumenterede. Efter en måned viste det sig, at alle former for mørke pletter var synligt reduceret, og at huden ser mere ensartet ud.

Sådan anvender du det: Påfør 2-3 dråber i ansigtet og på halsen hver morgen og aften.

Tip! Serummet kan også anvendes på hænder.

Læs mere om Bright Reveal Serum her.

2. Bright Reveal UV Fluid

Solbeskyttelse er ofte en undervurderet spiller – men i kampen mod pigmentforandringerne, er den helt uundværlig.

Bright Reveal UV Fluid er en letflydende og fugtgivende creme som forebygger solskader og alderstegn. Med SPF50 formår serummet at beskytte mod UVA og UVB, og så beskytter den desuden også mod fremkomsten af mørke pletter. Supplér din morgenhudplejerutine med den letflydende creme, så huden er klar til dagen.

Bright Reveal UV Fluid har en kosmetoklinisk dokumenteret effekt. Efter en måned er mørke pletter synligt reducerede, og huden er mere jævn – og efter 12 uger er mørke pletter reducerede med 53%.*

Sådan anvender du det: Påfør hver morgen et jævnt lag på huden.

3. Bright Reveal Day Cream

Nu er du klar til at forkæle huden med en fugtgivende creme. Bright Reveal Day Cream indeholder blandt andet UV-filtre og niacinamid, og så giver den masser af fugt.

Cremen kan både modvirke fremkomsten af alderstegn og mørke pletter – og så kan den meget vel være den direkte vej til en smuk og strålende hud.

Sådan anvender du det: Påfør cremen hver dag på et rent ansigt. Ved vedvarende eller intens ophold i solen bør du supplere med Bright Reveal UV Fluid.

Læs mere om Bright Reveal Day Cream her.

4. Bright Reveal Exfoliating Peel

Det fjerde og sidste step, består af en aktiv og dybdegående hudpeeling, der kun skal anvendes om aftenen et par gange om ugen.

Bright Reveal Exfoliating Peel har her til formål at modvirke mærker efter akne samt forbedre hudtone og tekstur. Den effektive formel indeholder ingredienser som AHA, BHA, PHA og Niacinamide, og har til formål at give huden et fornyet og friskt look.

Sådan anvender du det: Påfør et jævnt lag med fingerspidserne, og lad det sidde i 15 minutter. Skyl grundigt af med lunkent vand, og fjern det overskydende produkt med en vatrondel. Fuldfør herefter rutinen med en fugtgivende ansigtscreme.

Morgenen efter er det vigtigt, at du husker at beskytte din hud med SPF 50.

Læs mere om Bright Reveal Exfoliating Peel her.

Så hvis du implementerer de plejende formler og ingredienser som en fast del af din hudplejerutine, kan du både forebygge og reducere synligheden af forskellige former for pigmentpletter.

* Den kosmetokliniske test blev foretaget over 12 uger på 76 personer.