solcreme
Foto: Marco van Rijt
Hudpleje

Bedst i test: Her er de bedste solcremer

Af Redaktionen 1/09/2023
I den søde sommertid er det vigtigt at huske solcremen, som beskytter huden mod de skadelige UVA- og UVB-stråler, også på regnvejrsdagen. I denne artikel guider vi til 6 af de bedste solcremer, som er perfekte til de lange soldage.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Sommermånederne er skønne med sine solskinstimer, der – selv på regnfulde somre – er masser af. Men inden du hopper ud og nyder solen på dine bare lemmer, er det vigtigt, du husker at smøre dig ind i solcreme, så du beskytter dig mod de skadelige UV-stråler. Husk, at UV-stråler også trænger igennem på overskyede dage, eller når det regner – så uanset vejret er solcremen en nødvendighed.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I denne artikel guider vi dig gennem 6 af de bedste solcremer på markedet. Find blandt andet årets populære solcreme, den budgetvenlige variant og selvfølgelig har vi husket den, der giver sommerens smukkeste tan.

Guide til solcreme: 6 solcremer til sommeren

Scroll ned for at læse mere om produkterne. Nederst i artiklen får du også svar på alle dine spørgsmål om UV-beskyttelse – og om, hvordan du sikrer dig optimal beskyttelse mod solskoldning og hudkræft.

  • Den populære solcreme

La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion SPF 50
La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion SPF 30

  • Den budgetvenlige solcreme

Matas Striber Sollotion SPF 30
Matas Striber Sollotion SPF 50

  • Den beskyttende og nærende solcreme

Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 30
Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 50

  • Sololie til den smukke tan

Vichy Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water

  • Den bedste all-round solcreme til ansigtet

La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid SPF 50+

  • Luksus-solcremen til ansigtet

Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 30
Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 50+

Den populære solcreme: Anthelios Sun Lotion

Hvis du er vild med La Roche-Posay og deres ikoniske produkter, vil du uden tvivl også være fan af deres solcremer fra solserien Anthelios.

Her er bandets solcreme til kroppen, Anthelios Sun Lotion, er fantastisk godt valg. S beskytter effektivt huden mod både UVA- og UVB-stråler med fotostabile og bredspektrede filtre, og så er den kendt for sin behagelige konsistens, der hverken fedter eller efterlader den dér irriterende solcreme-følelse på huden.

Af samme grund er Anthelios Sun Lotion en af de mest populære solprodukter på markedet – og det er forståeligt! Den klassiske solcreme til krop og ansigt kunne nemlig, med sin lette konsistens, næsten være en helt almindelig bodylotion. Solcremen fås i en variant med SPF 30 og SPF 30, og som en ekstra bonus er den resistent mod både vand, sand og sved.

Solcremen passer til alle hudtyper – også den sensitive hud.

Find Anthelios Sun Lotion SPF 50 her – og find Anthelios Sun Lotion SPF 30 her. Men skynd dig at klikke den hjem, inden den bliver udsolgt!

La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion

Find Anthelios Sun Lotion SPF 50 her.

Find Anthelios Sun Lotion SPF 30 her.

Det budgetvenlige valg – Matas Striber Sollotion

Sommeren er lang, og der skal solcreme til hver dag. Derfor kan det være en idé at kigge efter en lidt budgetvenlig variant, så du ikke er helt ruineret på den anden side af sommeren. Matas Striber Sollotion er en budgetvenlig solcreme, der er lavet uden skadelig kemi, og lever op til alle de bedste standarder for en solcreme.

Først og fremmest beskytter solcremen effektivt mod både UVA- og UVB-stråler med sine bredspektrede og fotostabile solfiltre, og så kommer solcremen i to forskellige størrelser: 200 ml og 400 ml til dig, der gerne tanner hele sommeren igennem.

Solcremen er desuden Svanemærket og certificeret med Asthma Allergy Nordic, som er din garanti for miljø- og allergivenlige solprodukter. Konkret betyder det altså, at solcremen er udviklet helt uden kritiske indholdsstoffer og uønsket kemi. Dertil kommer, at solcremen er vegansk og koralvenlig.

Find den bedgetvenlige solcreme i hhv. SPF 30 og SPF 50 lige herunder:

Matas Striber Sollotion SPF 30
Matas Striber Sollotion SPF 50

Matas SolStriber

Den beskyttende og nærende solcreme – Ecooking Solcreme Parfumefri

Det danske beautybrand Ecooking har i løbet af ganske få år cementeret sig som et favoritbrand, blandt andet på grund af sine simple ingredienslister, som er til at forstå, og formuleringer, der gør lige præcis det, de lover.

Naturligvis er solcreme også på listen over de produkter, som vi elsker Ecooking for. Ikke bare fordi de er både veganske, AllergyCertified og dermatologisk testede, men også fordi solcremen nærer og plejer huden, samtidig med at den beskytter mod solens skadelige stråler.

Ecooking Solcreme føles lækker på huden og på grund af sin behagelige konsistens trænger cremen hurtigt ind, uden at efterlade noget som helst spor på huden. Solcremen fås i en udgave med SPF 50 og i en med SPF 30, og fungerer til alle hudtyper, også til dig med sensitiv hud. Solcremen er uden parfume og vandafvisende, og du kan finde den på disse links:

Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 30
Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 50

Psst! Leder du efter en solcreme til ansigtet, har Ecooking også en ret fantastisk en af slagsen, som du finder her.

Cooking Solcreme

Find Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 30 her.
Find Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 50 her.

Solcreme til en flot tan – Vichy Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water

Det er en myte, at man ikke kan blive brun, hvis man bruger solcreme, og hvis du vælger Vichy Capital Soleil Tan Protective Water som årets solbeskyttelse er du allerede godt på vej mod den smukke kulør. Det er nemlig et produkt, som fremskynder tanning-processen, mens den også beskytter din hud mod solens stråler. Genialt!

Den vandafvisende solspray fra franske Vichy er nemlig beriget med betakaroten, som er en ingrediens, der er med til at give dig en endnu smukkere og jævn tan. Foruden dens kulør-givende egenskaber indeholder solsprayen også nærende thermalsk kildevand og bredspektret UV-beskyttelse i SPF 30, som effektivt beskytter huden mod solens UV-stråler. Solsprayen har desuden en rar konsistens, som føles behagelig på huden og giver en dejlig opfriskende fornemmelse.

Find Vichy Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water lige her.

Vichy Capital Soleil

Find produktet lige her.

Solcreme til ansigtet

Ja, din solcremen til kroppen yder præcis sammen beskyttelse, hvis du bruger den i ansigtet. Alligevel er der mange som foretrækker at købe en særskilt solcreme til ansigtets sarte hud. Nogle solcremer til kroppen kan nemlig også virke tilstoppende på porerne i huden, men hvis du vælger en solcreme til ansigtet, får du et produkt, der er særligt lavet til den fine hudstruktur.

Anthelios UVMune Invisible Fluid SPF 50+

Du kender måske allerede denne ikoniske solcreme til ansigtet fra La Roche-Posay for dens drøje konsistens, effektive beskyttelse og smooth feel. Den lille solcreme er nemlig gået viralt på adskillige sociale medier, hvor mennesker verden over priser sig lykkelige for det prisvindende produkt.

Anthelios Invisible Fluid fra La Roche-Posay indeholder nemlig det banebrydende UV-filter Mexoryl 400, der beskytter mod selv de lange UVA-stråler. Solcremen har en let konsistens og er derfor drøj i brug. Den lægger sig let på huden uden at efterlade sporet af den fedtede fornemmelse, nogle solcremer kan efterlade. Solcremen passer til alle hudtyper, den er vand- og svedresistent, og så beskytter den med SPF50+, hvilket blokerer for mere end 98% af solens stråler, hvis solcremen påføres i rette mængde.

Læs mere om den ikoniske solcreme til ansigtet fra La Roche-Posay lige her.

Anthelios Face

Læs mere om La Roche-Posays populære solcreme til ansigtet lige her.

Luksus-solcremen til ansigtet – Biotherm Waterlover Face Sunscreen

Hvis det er sol-luksus, du leder efter, skal du prøve Biotherms fantastiske solcreme til ansigtet – der føles så lækker, at du faktisk har lyst til at huske solcremen!

Den effektivt beskyttende solcreme indeholder nemlig ud over beskyttende solfiltre også antioxidanter, der sørger for at beskytte huden mod frie radikaler og virker helende på huden. Solcremen fås i en udgave med SPF 30 eller SPF 50, og er, ligesom seriens andre solcremer, vandfast i sin formel. Som noget helt særligt er Biotherm Waterlover Face Suncreen i øvrigt et anti-age solfilter, som mindsker risikoen for dannelsen af pigmentering. Alt i alt er det en ganske luksuriøs ansigtssolcreme til dig, der vil give din hud det allerbedste.

Find Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 30 lige her og find Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 50+ lige her.

Biotherm Waterlover Face Sun Screen

Hvor høj SPF skal man bruge?

Solbeskyttelse findes med forskellig faktor. Jo højere faktor, jo flere af solens stråler blokerer solcremen mod. Det er ikke bare vigtigt at bruge solbeskyttelse, men i ligeså høj grad at bruge en, som beskytter nok. Regn med at bruge minimum SPF 15 i Danmark og SPF 30 sydpå. Vil du gerne være helt på den sikre side, kan du vælge at bruge minimum SPF 30 altid.

Så meget beskytter solcreme med forskellig faktor:

– SPF15 blokerer 93% UVB-stråler

– SPF30 blokerer 96,7% UVB-stråler

– SPF 50 blokerer 98% UVB-stråler

Her er det absolut nødvendigt, du husker at bruge den anbefalede mængde solcreme: én håndfuld til én krop. Bruger du mindre end det, kan du ikke være sikker på, om du er beskyttet nok mod solens stråler.

De tre solråd

Ud over solcremen er der nogle almindelige forholdsregler, du kan tage dig, når solen står stærkest midt på dagen. Vil du være på den helt sikre side, kan det være en god idé at have Kræftens Bekæmpelses solråd med dig, når du går ud i sommersolen.

Skygge: Næsten halvdelen af dagens UV-stråling falder mellem 12.00-15.00, og derfor anbefales det, at du søger skygge midt på dagen.

Solhat: Har du ikke mulighed for at være i skyggen, er det en god idé at bruge en solhat for at beskytte kroppen med tøj. Ifør dig en langærmet t-shirt og brug en bredskygget hat.

Solcreme: Solcremen blokerer størstedelen af solens stråler, hvis du bruger den rigtigt. Derfor er det den klare anbefaling, at du bruger solcreme, når du er ude i solen – også uden for tidsrummet 12.00-15.00.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her