Foto: Imaxtree
Hudpleje

Bedst i test: De bedste øjencremer mod mørke rande og hævelser

Redaktionen 30/12/2022
Fine linjer, hævelser, mørke rande – og stress og træthed, der tager hævn over din hud. Vil du passe på det sarte øjenområde, er øjencremen din ven. Her får du listen over de bedste øjencremer i 2022.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Der er mange gode grunde til, at det er en god idé at give det tynde og sensitive område omkring øjnene lidt ekstra – som for eksempel en god øjencreme. Huden omkring øjnene er finere og har færre talgkirtler end resten af ansigtet. Med andre ord bliver øjenområdet lettere tørt, mens blodkarrene er mere tydelige og området er mere følsomt over for hævelse og puffy eyes.

Oversigt over de bedste øjencremer i 2022

Scroll ned for at læse mere om produkterne.

 • Bedste øjencreme til poser under øjnene

Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery – Estée Lauder

 • Bedste øjencreme til trætte øjne

Double Serum Eye – Clarins

 • Bedste øjencreme mod puffy eyes

Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel – Ole Henriksen

 • Bedste øjencreme til hævede øjenlåg

Toleriane Calming Eye Cream – La Roche-Posay

 • Bedste øjencreme med beroligende effekt

Optim Eyes – Filorga

 • Bedste øjencreme mod mørke rande

Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream – Paula’s Choice

 • Bedste øjencreme mod hævelse

Ecooking Øjencreme Tube

 • Bedste øjencreme mod tørhed

Creamy Eye Treatment – Kiehl's

 • Bedste fugtende øjencreme

Water Drench Hyaluronic Cloud Eye Gel – Peter Thomas Roth

 • Bedste effektive øjencreme til sensitiv hud

Ageless Phyto Retinol Eye Cream – Bareminerals

 • Bedste øjencreme med SPF

Stress Positive Eye Lift – Dermalogica

 • Bedste øjencreme med retinol

Super Eye Serum – Verso

Bedst i test: Årets bedste øjencreme 2022

Vi har samlet alle de bedste øjencremer herunder. Læs om produkterne nedenfor, og find det, der passer til dig og dine behov.

Bedste øjencreme til poser under øjnene: Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery – Estée Lauder

Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery er ny i Advanced Night Repair-serien, og den er virkelig god. Efter brug kan du både se og mærke, at øjenområdet bliver mindre hævet, samtidig med at øjencremen virker fugtende og udglattende. Påfør øjencremen om aftenen og morgenen, og herefter vil du føle det, som om du har sovet længe eller drukket litervis af vand.

Find Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery her

Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery – Estée Lauder

Læs mere om Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery her

Bedste øjencreme til trætte øjne: Double Serum Eye – Clarins

Det ikoniske produkt Double Serum har fået en lillesøster: Double Serum Eye. Det fantastiske serum påføres i to faser og er det helt rigtige hudplejeprodukt til dig, der synes, huden omkring øjnene føles tør og hævet. Double Serum Eye blødgør huden og fjerner tørhed og fine linjer efter blot en uge. Serummet kan bruges alene eller sammen med en øjencreme.

Find Double Serum Eye her

Double Serum Eye – Clarins

Læs mere om Double Serum Eye her

Bedste øjencreme mod puffy eyes: Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel – Ole Henriksen

Ole Henriksens Wrinkle Blur Bakuchiol øjengel med det veganske alternativ til retinol, bakuchiol, er en blød og utroligt fugtgivende hybrid af gel og creme. Du får den samme beroligende og kølende fornemmelse, som du får ved at tage en øjenmaske på om aftenen. Den er også god om dagen. Du behøver ikke trykke hårdt, da der kommer relativt meget produkt ud ved et tryk.

Find Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel her

Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel – Ole Henriksen

Læs mere om Wrinkle Blur Bakuchiol Eye Gel her

Bedste øjencreme til hævede øjenlåg: Toleriane Calming Eye Cream – La Roche-Posay

Toleriane Calming Eye Cream fra det franske apoteksmærke La Roche-Posay har til formål at give fugt og berolige sensitiv hud omkring øjenområdet. Øjencremen kan med omhu også bruges på øjenlåget, da den mindsker hævelser både på øjenlåget og under øjnene. På trods af sin lette konsistens fugter den parfumefri øjencreme vidunderligt.

Find Toleriane Calming Eye Cream her

Toleriane Calming Eye Cream – La Roche-Posay

Læs mere om Toleriane Calming Eye Cream her

Bedste øjencreme med beroligende effekt: Optim Eyes – Filorga

En klassiker inden for øjencreme-genren er Filorgas Optim Eyes, som er genialt i alt fra pumpeflaske til ingrediensliste. Pumpen giver dig en perfekt mængde produkt i ét tryk, og formlen er geléagtig og kølende. Den indeholder blandt andet hyaluronsyre, som hurtigt giver hjælper på både tørhed, fine linjer og olieret hud. Formlen fnulrer aldrig på huden, og den virker fantastisk godt på hævelser og træthedstegn omkring øjnene.

Find Optim Eyes her

Optim Eyes – Filorga

Læs mere om Optim Eyes her

Bedste øjencreme mod mørke rande: Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream – Paula’s Choice

Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream reducerer fine linjer og gør huden fast og sund ved hjælp af forskellige former for ceramider, C-vitamin og retinol. Det bedste ved øjencremen er, at den lyser huden omkring øjnene op, så mørke rande mindskes. Samtidig ser du hurtigt friskere ud, mens huden omkring øjnene føles blødere og mere lækker.

Find Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream her

Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream – Paula’s Choice

Læs mere om Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream her

Bedste øjencreme mod hævelse: Ecooking Øjencreme Tube

Stressede perioder kan hurtigt vise sig som poser under øjnene, og i de tider er en god øjencreme som denne fra Ecooking guld værd. Med ingredienser som naturligt rødalgeekstrakt bliver huden fugtet og beskyttet, og græskerneekstraktet bidrager til en øget kollagenproduktion og stærkere hud. Den lille metalapplikator køler huden omkring øjnene, hvilket er skønt, hvis din hud er hævet. Desuden er den god til dig med sensitiv hud, da den er parfumefri, AllergyCertified og dermatologisk testet.

Find Ecooking Øjencreme Tube her

Ecooking Øjencreme Tube

Læs mere om Ecooking Øjencreme Tube her

Bedste øjencreme til tørhed: Creamy Eye Treatment – Kiehl’s

Kiehl’s klassiske øjencreme er den lækreste, mest cremede og fugtgivende hybrid af creme og maske, og det føles skønt på den trætte og tørre hud omkring øjnene. Ingrediensen avocadoolie gør huden blød både indvendigt og udvendigt og fungerer som et grønt og behageligt boost til huden.

Find Creamy Eye Treatment her

Creamy Eye Treatment – Kiehl’s

Læs mere om Creamy Eye Treatment her

Bedste fugtende øjencreme: Water Drench Hyaluronic Cloud Eye Gel – Peter Thomas Roth

Kender du det med at være så tørstig, at du har lyst til at drikke spandevis af vand? Sådan kan din hud også have det, og Water Drench Hyaluronic Cloud Eye Gel er det perfekte produkt til at slukke hudens tørst. Formlen føles blød og lækkert kølende på huden, samtidig med at hyaluronsyren udglatter og giver huden et tiltrængt fugtende boost.

Find Water Drench Hyaluronic Cloud Eye Gel her

Water Drench Hyaluronic Cloud Eye Gel – Peter Thomas Roth

Læs mere om Water Drench Hyaluronic Cloud Eye Gel her

Bedste effektive øjencreme til sensitiv hud: Ageless Phyto Retinol Eye Cream – Bareminerals

Hvis du leder efter anti-aging øjencreme med retinol effekt til sensitiv hud, er Ageless Phyto Retinol-øjencreme fra Bareminerals den perfekte løsning med det særlige plantebaserede alternativ til retinol. Med sin cremede og bløde konsistens beroliger og styrker den huden.

Find Ageless Phyto Retinol Eye Cream her

Ageless Phyto Retinol Eye Cream – Bareminerals

Læs mere om Ageless Phyto Retinol Eye Cream her

Bedste øjencreme med SPF: Stress Positive Eye Lift – Dermalogica

Udover at Dermalogicas Stress Positive Eye Lift har en kølende metalapplikator, der dispenserer den perfekte mængde creme, er formlen både kølende og boostende med hyaluronsyre. Cremen smelter ind i huden og fnulrer aldrig. Den modvirker både mørke rande, synlig hævelse og poser under øjnene. Derfor føles huden altid opfrisket og opstrammet.

Find Stress Positive Eye Lift her

Stress Positive Eye Lift – Dermalogica

Læs mere om Stress Positive Eye Lift her

Bedste Retinol øjencreme: Super Eye Serum – Verso

Ja, Super Eye Serum er faktisk bare et supergodt øjenserum. Versos Retinol 8 – et stabilt A-vitamin kompleks, der er otte gange mere effektivt end standard Retinol – virker kraftfuldt og effektivt på linjer og tørhed, men uden at irritere øjenområdet. Med en let og frisk konsistens og en formel til sensitiv hud omkring øjnene, føles cremen fantastisk på huden og øger samtidig din naturlige kollagenproduktion.

Find Super Eye Serum her

Super Eye Serum – Verso

Læs mere om Super Eye Serum her

Hvorfor bruger man øjencreme?

Der er mange grunde til, at en øjencreme er en god tilføjelse til din hudplejerutine. Området omkring øjnene er meget sart, og der kan let komme mørke rande, rynker og fine linjer, mens huden kan være hævet og tør.

Der er mange forskellige typer cremer på markedet, hvilket gør det muligt for dig at finde alt fra cremer, der er silkebløde og cremede i konsistensen til cremer, der er kølende og geléagtige i konsistensen. Måske vil du gerne modvirke aldringstegn og styrke huden, eller måske leder du efter et produkt, der kan være med til at mindske hævelser og mørke rande.

Hvilke ingredienser skal man gå efter i en øjencreme?

Ønsker du at mindske hævelser og få gang i blodcirkulationen, er det godt at kigge efter koffein i INCI-listen. Hyaluronsyre kan hjælpe, hvis du gerne vil undgå tør hud i øjenområdet. Gå efter niacinamid med en lysnende effekt, hvis du ønsker at du vil komme tørhed mørke områder til livs.

Foto: Imaxtree

Hvordan påfører man øjencreme?

Når det gælder øjencreme, er der generelt ikke brug for mere produkt end en lille klat på størrelse med en ært.

Vil du undgå, at øjencremen irriterer øjet, er det vigtigt, at du ikke påfører for meget produkt, og at du ikke kommer for tæt på øjet ved påføring. Især ikke, hvis du har aktive ingredienser i din øjencreme. Undgå også, at produktet kommer på øjenlåget, medmindre det er specielt egnet til det.

Dup forsigtigt øjencremen ind i huden med lette fingre, da huden under øjnene er tynd og følsom. Påfør øjencremen under øjnene og op mod den yderste del af øjenbrynet som et c.

Hvornår begynder man at bruge øjencreme?

Der er ingen aldersgrænse for, hvornår du kan begynde at bruge øjencreme, da du kan tilpasse øjencremen til dit behov. Er du omkring 20 år, har du måske ikke de store problemer med rynker og fine linjer, men måske har du i stedet brug for ekstra fugt eller vil gerne dække mørke rande. Er du omkring de 40 år, er de fine linjer sikkert blevet dybere, og du kan have brug for en øjencremen med flere aktive ingredienser.

Hvad gør øjencreme?

Øjencreme har flere forskellige skønne egenskaber og kan hjælpe på mørke rande, tørhed, fine linjer og hævelser.

Artiklen er oprindelig udgivet på ELLE.se

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-11-30/aesop_0.png

Håndcreme, A­­­­esop hos Matas, 190 kr.

DKK 190,-
Køb her
/2022-11-30/arket.png

Sweater, Arket, 950 kr.

DKK 950,-
Køb her
/2022-11-30/bogogide.png

Bog, Bog og ide, 140 kr. 

DKK 140,-
Køb her
/2022-11-30/coperni.png

Taske, Coperni, 2.940 kr.

DKK 2.940,-
Køb her
/2022-11-30/cos.png

Sweater, Cos, 590 kr.

DKK 590,-
Køb her
/2022-11-30/cph-living.jpg

Badekåbe, CPH living, 600 kr.

DKK 600,-
Køb her
/2022-11-30/kiehls-.jpg

Ansigtsolie, Khiels, 350 kr.

DKK 350,-
Køb her
/2022-11-30/georg-jensen.png

Julehjerte, Gerog Jensen hos Magasin, 230 kr.

Køb her
/2022-11-30/maanesten.png

Øreringe, Maanesten, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/jaquemus-hos-miinto.jpg

Kjole, Jaquemus hos Miinto, 4.550 kr.

Køb her
/2022-11-30/mango.png

Sko, Mango, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/julekalender-hos-bahne.png

Julekalender, Lakrids by Bülow hos Bahne, 350 kr. 

Køb her
/2022-11-30/rotate.jpg

Top, Rotate Birger Christensen, 3.700 kr.

Køb her
/2022-11-30/glossier.png

Blush, Glossier, 140 kr.

Køb her
/2022-11-30/hamkjobenhavn.jpg

Jeans, Han Kjøbenhavn, 2.000 kr.

Køb her
/2022-11-30/holzweiler.png

Vest, Holzweiler, 2.300 kr.

Køb her
/2022-11-30/ganni.jpg

Nederdel, Ganni, 1.600 kr.

Køb her
/2022-11-30/zara_0.jpg

Jakke, Zara, 800 kr.

Køb her