Foto: Sean McMenomy
Hudpleje

Alt om tør hud: Her er de bedste fugtgivende ansigtscremer

Redaktionen 12/05/2023
Hud, der klør, skaller af og føles stram? Måske er din hud bare tør. Vi guider dig til, hvordan du bedst plejer tør hud – og giver dig listen over de bedste plejende ansigtscremer til huden.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Der er mange grunde til, at din hud kan være tør, blandt andet kulde, varme bade og gener. Hvis du føler, at din hud er tør, er det især vigtigt ikke at være sjusket med din hudpleje – og frem for alt at tilpasse din hudpleje til din hudtype. Byt renseskum ud med en olie, og smør huden med fede cremer, som ikke føles klistret på huden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bedst i test: Ansigtscreme til tør hud

Scroll ned for at læse længere anmeldelser af produkterne.

  • Fugtgivende ansigtscreme til meget tør hud

EGF Power Cream – Bioeffect

  • Ansigtscreme til tør hud

Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free – Lumene

  • Dybt fugtende creme til tør hud

ICE Ceramide Moisturizing Cream – Sunday Riley

  • Rig ansigtscreme med hyaluronsyre

Daily Renew Facial Cream – Evolve

  • Reparerende ansigtscreme

Fugtgivende ansigtscreme – CeraVe

  • Hudbarriere-forstærkende ansigtscreme

Cera Repair Barrier Cream – Biotherm

  • Fugtgivende ansigtscreme på budget

Toleriane Sensitive – La-Roche Posay

Hvad er årsagen til tør hud?

Din hud kan være tør af flere forskellige årsager. Gener, hormoner, og hvordan du passer på din hud spiller en stor rolle, men klimaet påvirker også huden. Det er derfor ikke usædvanligt, at huden bliver mere tør, når det bliver koldere udenfor. Tør hud har en lavere talgproduktion, hvilket resulterer i mangel på fedt og fugt, og huden kan derfor blive tør og skællet.

Hvad kan jeg gøre for at afhjælpe tør hud?

Fugt, fugt og atter fugt. Uanset hvilken hudtype du har, er det vigtigt aldrig at spare på fugt, men det er især vigtigt for tør hud. Husk at tilpasse alle dine produkter i din hudplejerutine efter din hudtype. Det gælder ikke kun din ansigtscreme og serum, men også rens og eksfoliering. Målet er at styrke hudbarrieren. Udover at bruge fugtserum, ansigtscremer og gerne en fugtende essens, er det også godt at booste huden med for eksempel en olie, der indkapsler fugten.

Hvilken ansigtsolie er bedst til tør hud?

Der er mange gode ansigtsolier at vælge imellem. Nogen vil måske opleve, at en ansigtsolie føles fedtet og klistret i ansigtet, men der er mange smarte tricks til at bruge ansigtsolie. Du kan putte et par dråber olie i din ansigtscreme (i hånden, ikke i beholderen) eller på samme måde blande ansigtsolie med din foundation. Du kan også bruge ansigtsolie som et sidste skridt i din rutine, inden du går i seng om aftenen.

Alt om tør hud: Her får du de bedste fugtgivende ansigtscremer

Hudpleje fra ACO: Renewing Face Oil – ACO

Renewing Face Oil fra ACO er en blødgørende ansigtsolie, der har mange fine ingredienser. Ansigtsolien indeholder eksempelvis rapsolie (som den første ingrediens på INCI) og E-vitamin, men også Q10, som er en fantastisk ingrediens til aldrende hud.

Find Renewing Face Oil fra ACO her.

Renewing Face Oil – ACO

Læs mere om Renewing Face Oil fra ACO her.

Fugtgivende serum: Submersive Serum Paradoxe – Beauté Pacifique

Submersive Serum Paradoxe er en klassiker. Den kan redde dig i perioder med særligt tør hud. Serummet minder om en ansigtsolie, men er lidt lettere i konsistensen og absorberes med det samme.

Find Submersive Serum Paradoxe fra Beauté Pacifique her.

Submersive Serum Paradoxe – Beauté Pacifique

Læs mere om Submersive Serum Paradoxe fra Beauté Pacifique her.

Hvordan plejer man tør hud?

Husk at tilpasse dine produkter til din hudtype. Det er ikke så usædvanligt, at tør hud også kan være følsom. Pas på med at overeksfoliere huden, men stop heller ikke helt med at eksfoliere. Det sætter nemlig gang i cellefornyelsen og fjerner samtidig døde hudceller fra hudoverfladen, der er i vejen for dine hudplejeprodukter. Spar heller ikke på fugten i alle din hudplejerutines trin. For eksempel er det en fordel at bruge en renseolie eller rensemælk i stedet for en gel eller skum.

Rensebalsam: Cleansing Face Balm – Upcircle

Denne rensebalsam er lavet med finmalet pulver fra abrikoskerner, som er et naturligt biprodukt fra fremstillingen af abrikoskerneolie. Abrikoskernerne har et højt indhold af naturligt E-vitamin. Den indeholder desuden udtræk fra den lindrende plante guldknap, beroligende solbærekstrakt og nærende havtorn. Den efterlader huden gennemfugtet og renset i dybden.

Find Cleansing Face Balm fra Upcircle her.

Cleansing Face Balm – Upcircle

Læs mere om Cleansing Face Balm fra Upcircle her.

Om vinteren er det særligt godt at fokusere på produkter, der har fokus på at styrke og beskytte huden – såkaldte klimacremer, barrierecremer eller SOS-cremer.

Hvad skal en god ansigtscreme indeholde?

Arganolie, sheasmør, ceramider, jojobaolie, hyaluronsyre og peptider er nogle ingredienser, som er særligt gode at kigge efter, hvis du har tør og kløende hud.

Hudpleje om vinteren

Når det er tid til at hive de strikkede cardigans frem fra skabet, skal du også finde din hudpleje garderobe til vinteren. Her skal du fokusere på at give fugt og næring til huden. Kulde og vind er to rigtig fugtige tyve. Men det at gå fra frostgrader udenfor til varmere temperaturer indendørs påvirker også huden negativt.

I de mørke måneder er retinol en redning. Men retinol kan også være udtørrende og irritere huden. Har du tendens til tør hud, er en mild retinol i olieform et alternativ, men ingrediensen bakuchiol er også et godt supplement til dem, der reagerer på traditionel retinol. Bakuchiol kan bruges, hvis du er gravid, giver samme flotte resultater som retinol og er et super alternativ til tør og sensitiv hud.

Serum med bakuchiol: Glow Cycle Retin-ALT Power Serum – Ole Henriksen

Ole Henriksens Glow Cycle Retin-ALT Power Serum giver dit alle fordelene ved retinol, men uden at være udtørrende. Den booster huden, og reducerer fine linjer.

Find Glow Cycle Retin-ALT Power Serum fra Ole Henriksen her.

Glow Cycle Retin-ALT Power Serum – Ole Henriksen
Alt om tør hud: Her er de bedste fugtgivende ansigtscremer

Bedst i test: Pas på din tørre hud med den rigtige ansigtscreme.

Fugtgivende ansigtscreme til meget tør hud: EGF Power Cream – Bioeffect

Den nye EGF Power Cream er en lækker creme, der minder om hårdt pisket smør i konsistensen. Mod huden bliver den blød og luftig og fugter med det samme uden at føles fedtet. Huden føles hydreret hele dagen, og du kan vinke farvel til tørre pletter.

Find EGF Power Cream fra Bioeffect her.

EGF Power Cream – Bioeffect

Læs mere om EGF Power Cream fra Bioeffect her.

Ansigtscreme til tør hud: ​​Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free – Lumene

Den budgetvenlige Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free er en parfumefri og vegansk ansigtscreme, der straks beroliger huden. Cremen er lidt lettere i konsistensen, men fugter vidunderligt.

Find Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free fra Lumen her.

 Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free  – Lumene

Læs mere om Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer Fragrance-Free fra Lumen her.

Dybdegående fugtighedscreme til tør hud: ICE Ceramide Moisturizing Cream – Sunday Riley

Den ultimative vintercreme ICE Ceramide Moisturizing Cream er fantastisk til tør hud. Den tykke creme smelter dejligt på huden uden at føles fedtet. Ansigtscremen er desuden spækket med ceramider, der kort kan beskrives som byggesten, der holder cellerne sammen og bidrager til at holde fugten i huden. Den indeholder også glycerin, mandelolie og squalane. Den er fantastisk, hvis du skal på skitur eller udendørs under en snestorm.

Find ICE Ceamide Moisturizing Cream fra Sunday Riley her.

ICE Ceramide Moisturizing Cream – Sunday Riley

Læs mere om ICE Ceamide Moisturizing Cream fra Sunday Riley her.

Rig ansigtscreme med hyaluronsyre: Daily Renew Facial Cream – Evolve

Den lækre ansigtscreme Daily Renew Facial Cream er god til tør hud, og får en opstrammende effekt fra ingrediensen hyaluronsyre. Den indeholder desuden økologisk arganolie, som er rig på E-vitamin og antioxidanter.

Find Evolve Daily Renew Facial Cream fra Evolve her.

Daily Renew Facial Cream – Evolve

Læs mere om Evolve Daily Renew Facial Cream fra Evolve her.

Reparerende ansigtscreme: Fugtgivende ansigtscreme – CeraVe

Efter ansigtsbehandling, når du er gået lidt for hårdt til eksfolieringen, eller når huden føles tør og mat. Der er Der er den fugtgivende ansigtscreme god at have i badeværelsesskabet. Cremen reducerer rødme og styrker hudbarrieren. Ansigtscremen indeholder desuden solbeskyttelsesfaktor 50.Hudbarriere-forstærkende ansigtscreme

Find Fugtgivende ansigtscreme fra CeraVe her.

Fugtgivende ansigtscreme – CeraVe

Læs mere om Fugtgivende ansigtscreme fra CeraVe her.

Hudbarriereforstærkende ansigtscreme: Cera Repair Barrier Cream – Biotherm

Biotherms Cera Repair Barrier Cream, er velegnet til alle hudtyper – også tør og følsom hud. Den fyldige tekstur minder om let flødeskum og smelter let på huden, uden at efterlade en ubehagelig hinde på huden.

Find Cera Repair Barrier Cream fra Biotherm her.

Cera Repair Barrier Cream – Biotherm

Læs mere om Cera Repair Barrier Cream fra Biotherm her.

Fugtgivende ansigtscreme på budget: Toleriane Sensitive – La-Roche Posay

Det franske apotekermærke La-Roche Posay er mestre, når det kommer til tør hud. Toleriane Sensitive er en tyk balsam, der kan bruges overalt – ansigt, sår eller tørre albuer. Niacinamid, ceramider og glycerin er nogle af cremens gode ingredienser. Resultaterne er allerede mærkbare fra første brug.

Find Toleriane Sensitive fra La-Roche Posay her.

Toleriane Sensitive – La-Roche Posay

Artiklen blev oprindelig udgivet på elle.se.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her