La Roche-Posay
Foto: Shutterstock
Annonce

6 hudplejeprodukter, som er uundværlige i sommertiden

Af ELLE Native, Annonce for La Roche-Posay 21/06/2023
Har du styr på solbeskyttelsen, fugtbalancen og på beroligende produkter til en irriteret øjenkrog? Når sæsonen skifter, får huden nye behov, og i denne artikel guider vi dig gennem hudplejeprodukter, der for alvor gør huden sommerklar.

Solen skinner, himlen er blå, og prognoserne siger, at sommeren er for kommet til landet for at blive. Det betyder vin i aftensolen, varme stranddage og masser af udflugter i det fri – men inden du kaster dig ud i sommerens mange aktiviteter og fornøjelser, kan det være en god idé at have helt styr på hudplejerutinen og eventuelle justeringer, der skal laves i den for at imødekomme de særlige behov, huden har om sommeren. Det kan være alt lige fra UV-beskyttelsen til fugtbalancen, tendens til fedtet sommerhud eller lette irritationer, som kan opstå som følge af frie radikaler.

Det vil La Roche-Posay gøre noget ved. Det ledende franske apotekerbrand har speciale i at hjælpe folk med svære hudproblemer med produkter der er dermatologisk testet og altid baseret på den nyeste, banebrydende forskning inden for hudpleje.

I denne artikel guider vi til seks produkter fra populære La Roche-Posay, der imødekommer de typiske behov, som huden har i sommerperioden.

Læs med, og find de produkter, der passer til netop dig.

Hudpleje med effekt

La Roche-Posay er et fransk hudplejebrand, som specialiserer sig i at skabe hudpleje med base i videnskabeligt dokumenterede ingredienser og teknologier. Brandets hudplejeserier er kendt for at virke, og som resultat er La Roche-Posay verdens mest anbefalede hudplejebrand af dermatologer globalt.*

Blandt La Roche-Posays populæreste serier er solserien Anthelios, Toleriane til sensitiv hud, Effaclar til uren hud, Cicaplast til irriteret hud samt Lipikar til tør hud for blot at nævne et par stykker. Læs mere om La Roche-Posay og deres brede udvalg af dermatologiske hudplejeprodukter lige her.

* Ifølge undersøgelse foretaget på tværs af 32 lande mellem januar 2022 og maj 2022.

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE400 SPF50+

1: Høj solbeskyttelse

Hudens behov kan ændre sig på mange måder, når sæsonen skifter, men hvis du udelukkende skulle prioritere et enkelt af dem, så er det solbeskyttelse. I sommersæsonen er UV-indekset nemlig på sit højeste, og hvis du ikke beskytter huden mod solens skadelige stråler, udsætter du både din hud for øget risiko for solskoldning, tidlig ældning og i værste tilfælde hudkræft.

Synes du ikke om den fedtede fornemmelse, en solcreme kan give, er La Roche-Posay Anthelios UVMUNE400 SPF50+ den helt perfekte ansigtssolcreme til dig. Du har måske set den populære solcreme på sociale medier, hvor den de senere år har været en beautyfavorit – og der er altså virkelig god grund til alle de rosende fraser.

Ikke bare er den ikoniske solcreme utroligt effektivt beskyttende med fotostabile og bredspektrede solfiltre, der blokerer både UVA- og UVB-stråler, den har også opnået kultstatus for sin linde konsistens, der lægger blødt og behageligt på huden helt uden at fedte.

Solcremen er vandresistent, sandresistent og svedresistent samt hypoallergen. Desuden er den mild i sin formulering og er skånsom mod den sarte hud om øjnene. Solcremen egner sig i øvrigt til kontaktlinsebrugere og alle hudtyper – også sensitiv hud.

På grund af sin drøje konsistens og den usynlige finish kan du uden problemer bruge Anthelios UVMUNE400 SPF50+ under din makeup, ligesom den også er perfekt til dig, der holder af en aktiv livsstil og ikke ser sommervarmen som en hindring for en udendørs løbetur.

La Roche-Posay HyaluB5 Serum

2: Masser af fugt

Der er ingen tvivl om, at gode, fugtgivende produkter bør være fast inventar i hudplejerutinen hele året rundt, og her er sommermånederne ingen undtagelse. Saltvand og sved virker dehydrerende, og derfor har huden godt af et ordentligt fugtboost, som sørger for at holde hudens fugtbarriere i balance.

La Roche-Posay HyaluB5 Serum er et ultrafugtgivende serum, der både arbejder for at genoprette hudens fugtbalance med sit høje indhold af fugtgivende ingredienser, ligesom det har en udfyldende effekt, der reducerer synligheden af fine linjer og rynker.

Det, der gør Hyalu B5 Serum til noget helt særligt, er dens sammensætning af to former for hyaluronsyre samt vitamin B5. Vitamin B5 har en hudreparerende og beroligende effekt, ligesom det virksomme vitamin også tilfører fugt til din hudplejerutine. Kombineret med hyaluronsyre – kendt som en af hudplejeverdenens absolut mest effektive fugtgivere, der binder sin egen vægt i vand op til 1000 gange – har vi fat i en fugtbombe af dimensioner, som din hud kan nyde godt af i serummet. På grund af hyaluronsyrens evne til at binde fugt, sørger serummet desuden for at give fylde til huden, hvilket mindsker synligheden af fine linjer.

Serummet passer til alle hudtyper, også sensitiv hud, og det har en frisk, fugtgivende og transparent gelékonsistens. Brug det morgen og aften på ren hud sommeren (og vinteren) igennem.

La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes

3: Midlet mod irriterede øjenomgivelser

Du kender det sikkert: Øjenomgivelser, der er blevet irriteret af saltvand, solstråler og varme. Når øjenkrogen først er blevet irriteret og tårekanalen sat i gang, skaber det gener, som sætter de søde sommerplaner om pæn øjenmakeup og morgendukkerten lidt på pause.

Har du tendens til irriterede øjenomgivelser, er det en rigtig god idé at investere i en beroligende øjencreme, der beskytter et irriteret øjenområde og lindrer den prikkende følelse.

Sådan en øjencreme er La Roche-Posays Toleriane Dermallergo Eyes. Den parfumefrie og milde øjencreme er lavet med en kombination af de fugtgivende og beroligende ingredienser niacinamide, neurosensine og sphingobioma. Resultatet er en frisk og let øjencreme, som reducerer ubehag og rødme omkring øjnene og intenst beroliger den sensitive hud, der kan føles ’stram’ og har tendens til rødme.

Den skånsomme øjencreme er testet på hud med tendens til allergi, og så er den i øvrigt særligt udviklet til sensitiv og intolerant hud. Brug den morgen og aften – og fortsæt endelig med cremen, når sommeren er slut. Efterårets kølige vinde og vinterens tørre luft kan nemlig også irritere den sarte hud i øjenområdet.

La Roche-Posay LIPIKAR Balm AP+M og La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+

4: SOS til svækket og irriteret hud

Irriteret hud med tendens til kløe kan forekomme hele året rundt, men måske kender du til den ubehagelige fornemmelse og små udbrud af kløende eller ømme knopper, som kan komme, når huden bliver varm? Når lårene gnider mod hinanden? Måske du oplever, at ujævnheder opstår på armen, fordi huden er tør?

Når hudbarrieren er i ubalance, er det bedste, du kan gøre at bruge et beroligende plejeprodukt, der arbejder for at få huden tilbage i balance igen. Har du tendens til tør hud og kløe, er La Roche-Posay LIPIKAR Balm AP+M med sin beroligende og fugtgivende effekt det perfekte middel til at lindre irritationerne og til at forebygge, at nye kommer. Den beroligende creme balancerer hudens barriere, styrker den og virker kløestillende. Cremen er parfumefri og egner sig til alle hudtyper og aldre – selv til spædbørn.

Er din hud i et specifikt område irriteret, uden du helt ved hvorfor, er La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+ svaret, du leder efter. Den rige balm er nemlig udviklet til at beskytte og styrke svækket hud og berolige alle typer af hudirritationer. Balmen er i al sandhed en slags redningskrans, når det kommer til irritationer af alle slags: Ubehag fra solforbrændinger, insektbid og -stik og selvfølgelig vind og vejr. Det kan også være en irriteret bikinilinje eller armhule.

Balmen kan bruges i både ansigt og på kroppen og beroliger omgående tørre og irriterede hudområder med vitamin B5, plejer huden urteekstrakt og virker antibakterielt. Hav tuben i tasken, så du altid er forberedt på den uforudsete irritation.

La Roche-Posay Effaclar DUO+

5: Mod fedtet og uren hud

Der kan være mange grunde til uren hud, men i sommertiden, hvor fokus er på naturlig hud og naturlig makeup, kan det være rart med en hudplejeserie, der er særligt udviklet til at reducere svære urenheder som eksempelvis bumser. Effaclar er La Roche-Posays populære hudplejeserie mod urenheder, og særligt cremen Effaclar DUO+ er kendt for effektivt at bekæmpe urenheder.

Cremen har en let gelékonsistens med en matterende finish, som både kan bruges uden makeup og under makeup. Cremen viser en synlig effekt på urenheder efter allerede 12 timer*, virker fugtgivende på huden og giver et mere jævnt og glat look.

La Roche-Posay Effaclar DUO+ både reducerer svære urenheder og reducerer fremkomsten af nye. Cremen er testet under dermatologisk kontrol og indeholder blandt andet niacinamid, som beroliger huden, styrker barrieren og udjævner hudens struktur samt procerad, som hjælper med at lysne og udjævne hudtonen.

Brug cremen morgen og aften på ren hud. Undgå så vidt muligt at røre ved huden, både når du påfører dine hudplejeprodukter og i løbet ad dagen, og undgå at være i direkte sol, da det kan forværre pletter i huden.

* Instrumentel test, 43 personer