Skønhed

Hårtørreren er død - naturligt fald længe leve

af Charlotte Torpegaard 22/11/2012
Hollywood- stjerner, der ellers gerne spenderer timer på at få lokkerne til at fylde, lader sig nu fotografere med håret au naturel, uden opsætninger eller farve

Det er jo ikke sådan, at opsætninger og styling er passé. Der er stadig masser af frisurer, der kræver håndelag, glattejern og et hav af stylingprodukter. Allermest iøjnefaldende er nok dreadlocks, der er tilbage igen i en mere glamourøs version.

I al fald hvis man skal tro Chanel, der viste dem til deres Pre-Fall 2012-show, og en række andre prominente modehuse fra nær og fjern, der lod modellerne betræde podierne med de berømte uglede totter, som har prydet alle lige fra Bob Marley til Denise Huxtable og Jennifer Aniston.
Men overordnet er det en helt anden, naturlig stemning, der præger hårbilledet lige nu. For lister du dig backstage under de store internationale modeuger, hvor det normalt er næsten umuligt at skære sig gennem skyer af hårspray og bunker af føntørrerledninger, så finder du i stedet pludselig en nærmest zen-agtig ro.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Modellerne får vasket håret i mild shampoo og bliver iført velgørende hovedbundsmassage fremfor stivende stylingprodukter. Der er sågar shows, hvor føntørringen er smidt på porten til fordel for lufttørring. Lyder det som noget for dig? Så er det blot at læse videre. Samme tendens ses nemlig på den røde løber.

Har du modelhår, Hollywood-hår eller diva-hår? Klik her og lær, hvad din frisure siger om dig.

Hollywood- stjerner, der ellers gerne spenderer timer på at få lokkerne til at fylde, lader sig nu fotografere med håret au naturel, uden opsætninger eller farve. Nicole Kidman var en af dem, der fik gevaldig spalteplads med sine naturlige, røde lokker, som alle pludselig kommenterede som langt mere glansfulde og smukke, når de ikke var blegede og farvede. Den smukke model og skuespiller Olivia Palermo er en anden, der hyldes for sin naturlige glans og sine bløde lokker.

Det er i det hele taget en omsiggribende trend at lade håret være og sundt. Rundt omkring dukker hårspaer op og lokker med velduftende olier og afslappende hovedbundsmassage.
For så snart folk har mærket, hvad en hårbehandling kan gøre, både for velbefindende og hår, er der ingen vej tilbage. Akkurat som en ansigtsbehandling inkluderes en håranalyse, en afrensning af hår og hovedbund, en maske og massage, der matcher dine behov. Har du ikke allerede prøvet en sådan, så kan vi varmt anbefale en tur hos Shu Uemura, der inkluderer japanske shiatsu-principper, eller Aveda, der er berømt for deres særlige olier.
Også på hjemmefronten kan du godt begynde at tænke på dit hår på samme måde, som du tænker på din hud. Gode plejerutiner kommer før styling, akkurat som gode cremer kommer før makeup, så spendér først og fremmest dine penge på en god shampoo og balsam. Tænk på din hovedbund som en sart hud, der skal plejes og passes, for er hovedbunden ikke i balance, så er dit hår det heller ikke. Og så handler det i høj grad om livsstil, for dit hår lever, ligesom resten af din krop, af proteiner, mineraler og vigtige vitaminer, og
lever du sundt, har dit hår det bedre. I den forbindelse kan nævnes, at førende hårdoktorer hævder, at dit hår har størst gavn af morgenmaden, så sørg for at spise masser af proteiner som laks, kylling, æg og skyr om morgenen, inden du iler ud ad døren.
Vi ender ved begyndelsen. For det er selvfølgelig stadig helt fint med mere avancerede frisurer og opsætninger, og skulle du være fristet af de famøse Chanel-dreads for en dag, så er der blot at sno håret i små totter, toupere godt og spraye med lak. Det kan sagtens redes ud igen, inden du går i seng, hvis dit
hår vel at mærke er, ja, velplejet og sundt.

Se det skødesløse, uglede look på nogle af tidens mest kendte stilikoner i galleriet.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her