kirstine-engell-elle-dk
Foto: Lars Brønseth
Fem minutter med

Hårstylist Kirstine Engell: ”Jeg sværger på min mormors krystaller, at den ændrer dit hår-game”

af Maria Frederikke Munch Thorgaard 10/01/2019
I januarnummeret af ELLE, der er på gaden nu, er det Kirstine Engell, der står bag hårstylingen på beautyserien, og så er hun ikke bleg for at dele ud af sine håndgribelige hårtips.
Kirstine Engell har tidligere været en fast del af ELLE-redaktionen som skønhedsassistent, og i dag bor hun i London og arbejder som selvstændig hårstylist. Så hvem bedre at lokke både hår- og London-tips ud af? Vi spurgte hende om… Hvad er dine tre all time favorite hårprodukter? "1.Velplejet lækkert hår starter som hudpleje med en god base, så gør dig selv en tjeneste at finde en shampoo og conditioner, der gør noget godt for lige netop din hårtype. Jeg elsker surf og saltvand og snyder mig til lidt lyse 'solstrejf’ i de kolde måneder af året. Derfor har jeg brug for ekstra pleje, uden at det bliver for tungt i mit skandinaviske hår, og her udretter Kevin Murphy's ’Angel Wash & Rinse’ mirakler for mine trætte lyse lokker. 2. Lige siden jeg fik øjnene op for Mason Pearson-børsten, har jeg simpelthen ikke kunne leve uden. Jep, jeg ved godt, at det er en pebret fætter, men jeg sværger på min mormors krystaller, at dit hår-game ændrer sig max - særligt hvis du drømmer om fyldigere og længere hår. 3. Det er svært at begrænse sig til tre, men min nyeste favorit er ’Lavender Smooth Balm’ fra Less is More. Jeg har nu troligt brugt den i tre måneder, og kan tydeligt mærke forskel på mine spidser og kvaliteten af mit hår. Det er en økologisk leave-in conditioner, som er meget nærende, og som gør mit hår dejligt blødt. At den dufter helt igennem fantastisk, har blot gjort mig mere afhængig… "

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dit top tip til volumen? "På dage hvor jeg føntørrer mit hår, afslutter jeg altid med at svinge hovedet nedad og give den fuld gas med kold luft. Det giverne nemlig rødderne et godt løft, og den kolde luft får volumen til at holde længere end blot et par timer. Præcis som når man har lavet krøller med et varmt krøllejern og lader dem køle af. ’Dry Texturizing Spray’ fra Oribe er mit absolutte yndlingsvolumen - og stylingprodukt, fordi den kan trylle mit skandinaviske flade hår om til en voluminøs løvemanke på nul komma fem, og så har den en perfekt formel, som gør, at den fungerer som lige dele tørshampoo og teksturspray." For 2 år siden flyttede du hele dit liv fra København til London. Hvad var afgørende for, at du tog den beslutning? "Jeg havde været sulten på udlandet længe. Pludselig bød chancen sig i London, og jeg flyttede fem dage senere. Livet i London har nu gjort hele verden til min arbejdsplads, og jeg bor for det meste i min kuffert, men det er helt cool at være en bohemian hårstylist-nomade med vind i håret! " Hvad har det at starte et nyt kapitel lært dig? "At man faktisk ikke behøver at passe ind i ’boksen’. Livet er lidt som en bog - man kan være stensikker på, at der altid kommer et nyt og ofte meget bedre kapitel. Jeg har også lært, at man skal stole på sin mavefornemmelse, og at det er helt okay at skifte mening og retning undervejs, hvis noget ikke føles rigtigt mere. " Hvor i London du køber dine hårsager? "Når jeg går på jagt efter mine favoritter i London, ender jeg ofte i stormagasinerne Liberty eller SpaceNK. Det er to lækre steder, hvor jeg er sikker på at finde, hvad jeg søger, men hvor jeg også kan være 110 procent sikker på altid at blive fristet af nye lækkerier. Hvis jeg skal inspireres, går jeg i Pak Cosmetics, som er en kæde der ligger rundt omkring i London. De har alt fra parykker og sjove børster til et uendeligt bredt udvalg af hårprodukter til rigtig gode priser. Derudover er London jo et mekka for seje og spændende frisørsaloner med nye produkter, hvor mit frisørhjerte ikke kan lade være med at kigge ind, når jeg kommer forbi - og jeg kan stærkt anbefale, at du gør det samme, hvis du skal have hjælp til at finde en god shampoo og conditioner."

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her