Foto: Sean McMenomy
Hår

Sådan passer du bedst på dit krøllede hår: Her er de produkter og tricks, der virker

Redaktionen 13/05/2023
Det kan være svært at vide, hvordan man plejer sit krøllede hår for at forhindre krus, sammenfiltring og slid. Med disse tricks kan du holde dine krøller flotte og samtidig sige farvel til krus.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Lige, tyndt, tykt, krøllet, sort, blond ... Uanset hvilken slags hår du har, er det vigtigt altid at tilpasse din hårpleje til din hårtype, så dit hår føles så godt som muligt. Og uanset hvilken hårtype du har, er det også vigtigt at fugte dit hår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fugt er særligt vigtigt i krøllet hår, der ofte har en tendens til at være tørt. Ved at bruge de rigtige plejeprodukter kan du mindske krus, tilføje glans til dit hår og samtidig få krøllerne til at holde fint sammen. Her er alt, hvad du behøver at vide om, hvordan du plejer dit krøllede hår – og de produkter, der gør arbejdet.

Foto: Dennis Stenild

Hvordan får man krøllet hår?

Din hårtype er genetisk defineret, men vidste du, at hormoner kan påvirke dit hår? Det er for eksempel ikke usædvanligt at tabe hår efter en graviditet. Hår kan også ændre sig i ungdomsårene. Samtidig kan stress og dårlig kost påvirke håret negativt og føre til hårtab.

Hvordan får man krøllet hår uden krøllejern?

Et krøllejern er selvfølgelig en hurtig genvej til krøllet hår, men der er også nogle tricks og produkter, som kan gøre dit hår krøllet, uden at du behøver at bruge varme. På TikTok har vi for eksempel set tonsvis af forskellige måder at krølle hår på – nogle metoder gør endda arbejdet, mens man sover.

Der findes også flere forskellige produkter, som kan hjælpe. En krøllecreme er for eksempel et produkt, der er specielt tilpasset til at skabe et pænt naturligt fald eller forhindre krøllet hår i at blive kruset.

Produkter til krøllet hår – hvilke skal man bruge?

Første trin er altid at bruge en shampoo og balsam, der er specielt designet til krøllet hår. Der findes mange varianter på markedet. Det er også vigtigt ikke at springe efterbehandlingsprodukterne over. Leave-in creme, krøllecreme, hårolie – hvilken foretrækker du?

Fugtgivende shampoo til krøllet hår

Brug en mildere shampoo specielt designet til krøllet hår til at definere krøller, tilføje masser af fugt og reducere krus.

Bedste shampoo og balsam til krøllet hår, Curl Shampoo + Conditioner – Living Proof

Curl shampoo og balsam vil gøre alle med krøllet hår glade. Duoen giver et flot bounce til krøllerne og gør krøllerne kompakte (farvel krus), mens håret stadig ser naturligt ud.

Her finder du shampoo

Her finder du conditioner

Curl Shampoo + Conditioner – Living Proof

Klik her for at gå direkte til produkterne

Fugtgivende shampoo til krøllet hår, Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo – Kérastase

Manuka honning og ceramider – Curl Manifesto Bain Hydration Douceur Shampoo er fuld af vidunderlige fugtgivende ingredienser, der får håret til at skinne. Shampooen er cremet og skummer dejligt, men tynger ikke krøllerne. Den gør også underværker på hår med naturligt fald.

Her kan du læse mere om Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo

Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo – Kérastase

Klik her for at gå direkte til produktet

Sæt med shampoo og balsam til krøllet hår, Essential Love Curl Shampoo + Conditioner – Davines

Essential Love Curl shampoo og balsam indeholder en vidunderlig cocktail af ingredienser, herunder proteiner, magnesium, jern og ekstrakter fra mandler. Volumen, fugt og fine krøller – duoen leverer på alle punkter. Shampooen fugter som en hårmaske.

Klik her for at komme til shampooen

Klik her for at komme til conditioneren

Essential Love Curl Shampoo + Conditioner – Davines

Klik her for at gå direkte til produkterne

Kram håret tørt

Når du har vasket håret, kan det være en fordel at kramme håret tørt (og samtidig skubbe håret opad) i stedet for at pakke håret ind i håndklædet. På den måde giver du krøllerne et lille løft.

Børste og kam til krøllet hår

En almindelig ornebørste kan give krøllet hår et kruset resultat. Brug i stedet en stor og bredtandet kam eller en børste, der er lavet til at rede mere sammenfiltret hår.

Detangler børste, Pro Detangler Black – WetBrush

Pro Detangler Black er en favorit, når det kommer til hårbørster. Børsten passer til alle hårtyper og kan anvendes i både vådt og tørt hår. Børster reder krøllerne ud og skiller dem fint ad, uden at håret bliver kruset.

Du finder børsten her

Pro Detangler Black – WetBrush

Klik her for at gå direkte til produktet

Kam, Detangling Comb – GHD

En god kam, der løser de værste sammenfiltringer og adskiller krøller uden at ødelægge dem. Detangling Comb er også super at bruge, hvis du har krøllet hår med et krøllejern og vil rede krøllerne ud for et mere naturligt resultat. Et godt tip er også at bruge kammen i brusebadet, når du har balsam eller hårkur i håret.

Du finder kammen her

Detangling Comb – GHD

Klik her for at gå direkte til produktet

Fugt til krøllet hår

Nøgleordet, når det kommer til krøllet hår, er fugt. For at give dine krøller endnu mere fugt, så spar ikke på hårkur og lad den sidde – i lang tid.

Hårkur til krøllet hår, Curl Treatment – Sachajuan

Curl Treatment er en intensivt fugtgivende hårkur, der er specielt designet til krøllet hår (men den kan bruges til alle hårtyper), som tryller selv den mindste tendens til frizz væk. Hårkuren skal virke i fem til ti minutter, men kan med fordel anvendes i længere tid end det.

Du finder hårkuren her

Curl Treatment – Sachajuan

Klik her for at gå direkte til produktet

Hårkur til krøllet hår, Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition hair mask – Kérastase

Det franske frisørmærke Kérastase skuffer sjældent, når det kommer til fantastiske produkter, men Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition hair mask er noget ud over det sædvanlige. Krøllerne får en dejlig spændstighed, håret føles blødt indtil næste hårvask og får en vidunderlig glans – og masken fremtryller også et fantastisk naturlig krøl.

Du finder hårkuren her

Curl Manifesto Masque Beurre Haute Nutrition hair mask – Kérastase

Klik her for at gå direkte til produktet

Tørring af hår

Hvis du vil tørre dit krøllede hår med en hårtørrer, er det vigtigt at bruge en diffuserdyse for at krøllerne kan beholde deres form. Placer så meget af håret som muligt i diffuseren og hold hårtørreren stille. Gentag, indtil alt håret er tørt.

Hårtørrer, Bronze Shimmer 2200 – BaByliss

Ukompliceret, men så god – Bronze Shimmer 2200 er en hårtørrer med en kraftfuld motor, der tørrer håret hurtigt og effektivt. Med den kommer en stor diffuser, der kan tage god hånd om dine krøller.

Du finder hårtørreren her

Bronze Shimmer 2200 – BaByliss

Klik her for at komme direkte til produktet

Hårstyling til krøllet hår

For at få dine krøller til at holde formen, kan du have brug for en form for curl cream eller mousse. For at give ekstra glans er det også godt at bruge en hårolie i længderne og spidserne.

Leave-in creme til krøllet hår, Killer Curls – Kevin Murphy

Killer Curls fra Kevin Murphy er en omtalt favorit, der straks fjerner krus og former krøllerne fint og gør, at krøllerne holder bedre sammen. Håret får også en superfin glans, der holder længe. Den tykke og utroligt drøje creme har den bedste effekt, når den påføres (krammes ind) lige efter badet, når håret stadig er vådt.

Du finder leave-in cremen her

Killer Curls – Kevin Murphy

Klik her for at komme direkte til produktet

Curl cream, Curl Defining Cream – Moroccanoil

Curl Defining Cream har en lettere konsistens, end hvis man sammenligner med Killer Curls fra Kevin Murphy, hvilket også gør den mere egnet til lidt tyndere hår og hår, der let falder sammen. Curl creamen fugter fint og føles ikke tung i håret.

Find curl cream her

Curl Defining Cream – Moroccanoil

Klik her for at komme direkte til produktet

Sov på silkepude

For at forhindre at dine krøller bliver sammenfiltrede og krusede om natten, er det en god idé at skifte dit normale pudebetræk ud med et i silke. Silkematerialet slider betydeligt mindre på håret og har også fine fordele for huden.

Silkepudebetræk, Mulberry Silk Pillowcase – Soft Cloud

Dette silkepudebetræk er lavet af morbærsilke, der hjælper med at holde din hud og dit hår hydreret. Pudebetrækket fås i flere flotte farver.

Læs mere om silkepudebetrækket og køb det her

Mulberry Silk Pillowcase – Soft Cloud

Klik her for at komme direkte til produktet

Behandlinger for krøllet hår

Giv dit hår de bedste forudsætninger ved at tilføje en behandling, næste gang du er hos frisøren. Mange frisører og salonmærker tilbyder forskellige typer behandlinger til forskellige hårtyper. Kérastase har for eksempel Curl Manifesto i Fusio Dose, som er en booster, der plejer krøllet hår, og den populære Olaplex gør mirakler for alle hårtyper, inklusive krøllet hår.

Artiklen blev oprindelig udgivet på elle.se.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her